Vélemények

A könyv megírásának célja az volt, hogy erőt, pozitív gondolatokat és jó példákat adjon. Ha úgy érzed, attól, hogy elolvastad, az életed bármilyen szempontból kellemesebb vagy könnyebb lett, kérlek, írd meg a véleményedet itt lent ide kattintva.

1 518 hozzászólás a(z) “Vélemények” bejegyzéshez

 1. Silye Edina

  A könyvet kb. 4 éve vettem először a kezembe, amit kölcsön kaptam, és mivel alig bírtam letenni, nagyon rövid idő alatt ki olvastam.
  Amikor a végére értem szinte első dolgom volt beszerezni, hogy az én polcomról sem hiányozhat. A férjem is elolvasta.
  Az én, vagyis a mi életünkben is döntő változást hozott, annyira, hogy addig egy társasházi lakásban éltünk, a 2 gyermekünk egy szobában volt, de mostanra már egy kertes családi ház kényelmét élvezhetjük mindenkinek külön szobája lett.
  Van mindig hová fejlődni, és örülök, hogy megismerhettük Természetesen a Szemlélet Fejlesztés mondatai ahogyan azt az Éva is tette a hűtő szekrényen ki van azóta is függesztve.
  A legkedvesebb mondatom róla:
  “Nem az okos ember jut ki a partra, hanem az aki úszik”
  Boldog vagyok, hogy ezen az úton mehetünk tovább a családommal, és most hogy vissza tekintünk, most értettük meg mi a különbség az “Életét élni vagy Túlélni”
  Üdvözlettel: Edina.

 2. Kassainé Gál Helga

  Nagyon élveztem a történetet. A Múzsában az élet praktikáit nem csak mint száraz tanács és javaslatok tárházát kapja kézhez az ember. Éva esete a lelket szólítja meg és cselekvésre késztet.
  A könyv egyszerre leplezi le a téves gondolkodást és inspirál azok javítására.
  A paradicsomleves fiúval való találkozást kívánok minden Múzsa olvasónak!
  Köszönöm.
  Üdvözlettel:
  Kassainé Gál Helga

 3. Szabó Katalin Linda

  Kedves Csaba!

  Azt hiszem ezt nevezik úgy, megvilágododaás. Egy hölgy ajánlotta nekem a könyved aki ismer Téged. Először kétkedve vettem a kezembe és nem volt egyszerű beszereznem. De pont jókor jött az életembe. Keresem még mindig azt a munkát ami boldoggá tesz, de még nem találtam meg.. Viszont a könyved hatására egy ismerősömnek pont a Te gondolatod segít úgy néz ki kijönni a gödörből amit leirtam neki. Úgyhogy a nővérem kereshet egy új fodrászt magának, mert olyan motivációt adtam neki, hogy elköltözik, tovább tanul, 40 évesen 1 gyerekkel. Őszintén én nagyon boldog voltam tőle, de a nővéremről ez még nem mondható el…

  Még egyszer nagyon köszönöm Csaba!

 4. Kadritimi

  Nagyon tetszettek a fejezetek előtti idézetek, a könyv nagyon gyorsan áthangol “cselekvő” tettekre, és közben végig inspirálja az Olvasót! Köszönöm! :)

 5. Magyar Tiborné

  Elfelejtettem a szöveg utánán odaírni a keresztnevemet. Magyar Tiborné Gyöngyi

 6. Magyar Tiborné

  Nagyon sokáig ott volt a polcomon a könyved. De most nyáron rászántam magam, hogy elolvassam. Kellemesen csalódtam benne. Könnyen olbasható olvasmány volt. Alig tudtam lerakni. Sok hasonlóságot fedeztem fel Évával kapcsolatosan. Én sem tudtam mi lenne az amivel foglalkozhatnék. Így még egyszer el fogom olvasni azt a részt amikor erre kap tanácsot Éva. Ezt a könyvet mindenkinek ajánlom mert a munkához való hozzáálást és az emberekkel való kapcsolatok alakítására és a pénzzel való bánásmódot tanítja meg ez a könyv. Nagyon tanulságos történet! Ķöszönöm Csaba a munkádat! Gratulálok hozzá.

 7. Bedő Éva Emőke

  Üdvözletem. A Múzsa című könyvet elolvastam és mégegyszer megteszem papír és toll kíséretében. Pár nap alatt kiolvastam, és bearanyozta a perceimet minden mondata. Nem vagyok a szavak embere, ezt a könyvet kötelező háziolvasmányok sorába sorolnám, ezekről a pozitív dolgokról, a képességeink felismeréséről kellene szóljon az oktatás. Legkedvesebb könyvem-ún. “életkönyv”, életmentő olvasmány. Új értelmet nyert az életem:anyagiakban, boldogságban, őszinteségben.Egy biztos, hogy jobb és boldogabb élet vár rám és családomra, a munkahelyemre. Miben nyújtott segítséget a könyv? :a magunk felismerése, nincs lehetetlen, és lehet egyszerre gazdag és boldog az ember.

 8. János

  Kedves Csaba! Nagyon hasznosnak találtam a könyvet, tudatosítja azokat a dolgokat, amiknek a jó részét sokan sejtünk valahol mélyen, de alkalmazzuk rendszeresen. Nemcsak hasznos, hanem élvezetes olvasmány, így egy emberi sorsra felfűzve a mondanivalót. Köszönöm! U.I. ajándékba is vettem két példányt

 9. Katalin

  Nagy élmény olvasni a Múzsát,aki belekezd le sem tudja tenni.Háromszor sirtam el magam önkéntelenül.A történet izgalmas sodró,és alig vártam hogy a végkifejletet elolvassam.A történet hősnője Éva eléri célját rátalál a boldogság az élete egyenesbe jön.Számomra örömforrás volt olvasni.A történetben nem Éva jön rá hogy mi a szenvedélye hanem segítséget kap hozzá,úgy érzem ez rám is rám férne,mert ami nyilvánvaló azt nehéz meglátni.A könyv sikeresen vezet végig azon az úton amin az életünk megváltoztatható.Kívánom mindenkinek aki elolvassa hogy hasonló pozitív változáson essen át mint Éva.

 10. Ildikó

  Már több ezer oldalnyi önsegítö szöveg elolvasásán vagyok túl, söt több hónapon át egy személyiségfejleszö-vállalkozásfejlesztö trainer is foglalkozott velem, viszont érdekes módon az sem segített hogy ennyire világosan lásam azt hogy hol csúsztam el, és hogy mi lesz a végkifejlete ha követem Mr. Paradicsomlé által Évának adott jó gondolatokat. Azt hiszem ez az ami számomra megmutatja azt hogy eddig úgy jártam mint a csiga és a teknös, rossz irányba haladtam, és végig csak a rossz módszert használtam. Ez az a bizonyos klikk…. ami megváltoztatja a gondolkodásmódomat. Az optimizmussal nálam nincs gond, csak már éppen a vésztartalékaim utolsó morzsáit aknáztam ki, amikor a kezembe került ez a könyv, amelyet mindössze 5 óra alatt végig olvastam, és optimimzus tartalékaim újra töltödtek. Mindenkinek teljes szívemböl ajánlom.

 11. Katalin

  Jó a könyv.sokat segìt,erőt ad.Jó lenne egy Mr paradicsmlé fiú az életembe aki meglepne a tanácsaival.

 12. OROVEC ÉVA

  IGEN! IGEN! IGEN! SZÁMOMRA NAGYON INSPIRÁLÓ ÉS CSAK AJÁNLANI TUDOM MINDENKINEK EL KELL OLVASNIA!

 13. Viki

  Teljesen magával ragadott a könyv. Szinte egy ültömben elolvastam, nem tudtam egyszerűen letenni. Miközben könnyű és érthető olvasmány, mégis nagyon mély mondanivalója van és elolvasása után bőven van mit átgondolnia az embernek. Sok párhuzamot találtam a saját és a könyvben szereplő Éva élete között, így sokat segített abban hogy kicsit másképp lássam a saját “jó” problémáim. Ajánlom mindenkinek, nagyon motiváló könyv.

  Nagyon szépen köszönöm Csaba!

 14. Reni

  Kedves Csaba,

  Nekem nagyon tetszett a könyv, kicsit talán túl könnyed, de más szempontból meg pont az a jó benne, hogy rávilágít arra, hogy nem feltétlen olyan nagyon nehéz megoldani bármit is az életünkben. Nagyon jó ötletek vannak benne. Tisztelettel és üdvözlettel,

  Balogh Reni

 15. Visnyai Klaudia

  A könyvet ajánlom mindenkinek akinek egy motiváló történetre van szüksége, annak akinek az élete épp rossz pályán fut és annak is egyaránt aki úgy érzi minden a helyén van. A történetet biztosan másképp olvassa el az ember attól függően hol tart épp az életben, de a szemléletfejlesztéshez ninden esetben hozzájárulhat.

 16. Balázs Csaba

  Elolvasni egy könyvet, azt jelenti hogy a betükböl szavak, a szavakbol mondatok, a mondatokbol töténet lesz.
  A Múzsa nem történet. Itt Te éled a szerepeket, és ahogy olvasod kezdessz rájönni, hogy veled (is) történhet mindez.
  Eljutsz a végére, és már csak gondolkodsz, hogy miért nem igy volt ami eddig történt veled.
  Én emberekkel foglalkozom több évtizede, és öröm volt tapasztalni, hogy még mindig lehet többet megismerni.
  Élmény volt, köszönöm!

 17. István

  Ez az a könyv, amit az ember nem csak egyszer fog elolvasni. Szerintem szinte mindenki talál párhuzamot a saját élete és a könyv története között. A könyvről csak szuperlatívuszokban tudnék beszélni, de helyette csak annyit írok, mindenki olvassa el, akinek van rá lehetősége, tuti, hogy nem fogja megbánni.

  Nagyon szépen köszönöm Csaba!

 18. Sára

  Kedves Csaba!
  Én most kaptam meg a könyvet a nővéremtől.
  Jelenleg az életem azon periodusába vagyok, hogy az adóságaimat már ki fizettem,sok munkával
  és kitartással. Most jön az a rész ahonnan nem tudtam hogyan tovább. Szeretem a tanult szakmámat amit szinte csak hobbiként üzök ( bár ez segített ahhoz hogy az adósságaimat ki tudjam nullázni) és szeretem azt is amit a munkahelyemen csinálok.
  Ezért különösen örültem a könyvnek. Megmutatja az utat ahhoz hogy hogyan is legyen tovább.
  Azt hiszem nállam is eljött az a pillanat hogy el kezdjem felírni egy lapra mi az amit szeretek és mi az ami boldoggá is tenne.
  Úgy érzem legalább még egyszer el kell olvasnom ,hogy közbe magamnak tegyem fel azokat a kérdéseket amiket Éva kapott :)
  Nagyon köszönöm, hogy megírtad és hogy meg adod a lehetőségeket.

  Sára

Vélemény


A hozzászólások szabályai

Ezen a weboldalon más szabályok érvényesek, mint az interneten általában, kérjük tartsd be őket:
1. Használd a valódi neved
2. Ne sérts meg másokat
3. Ne SPAMelj
4. Légy optimista

Az élet nem habostorta, ezt mindannyian tudjuk. Ennek a weboldalnak és a könyvnek is az a célja, hogy ezt ellensúlyozza, megmutassa azt, amiből kevés van, de mégis létezik: a reményt, a derűt, az örömet.