Vélemények

A könyv megírásának célja az volt, hogy erőt, pozitív gondolatokat és jó példákat adjon. Ha úgy érzed, attól, hogy elolvastad, az életed bármilyen szempontból kellemesebb vagy könnyebb lett, kérlek, írd meg a véleményedet itt lent ide kattintva.

1 421 hozzászólás a(z) “Vélemények” bejegyzéshez

 1. Nyári Istvánné

  Kedves Csaba!

  A Múzsa című könyv nagyon tetszett. Valóban gyakorlati segítséget ad annak, aki készen áll a változtatásra.
  Engem inkább csak megerőstett, abban, hogy nem rossz amit csinálok. De jó ötletet is kaptam, amit tervezek kipróbáli.
  Üdvözlettel: Ági

 2. Varga Hedvig

  Kedves Csaba,

  Aki ismer tudja, nem vagyok egy könyvmoly. Sosem kötöttek le a könyvek, mert elég gyakorlatias vagyok, minden tudásom gyakorlatból, tapasztalatból, drága jó szüleim másolásából vagy pont ellenkezőleg nem utánzásából származik. Ha le is ülök elolvasni egy könyvet annyira elkalandozok fejben, hogy mire a mondat végére érek elfelejtem miről szólt a mondat eleje. Nem is tudom pontosan hol bukkantam rád, de annyira megfogott a szappanos történeted, hogy elkezdtem kutakodni, rátaláltam a Múzsára és valami felfoghatatlan késztetést éreztem, hogy elolvassam. Megrendeltem és másnap délelőttre ki is olvastam. Egyszerűen falta a szemem és az agyam a mondataidat. Ami a legjobban tetszett, hogy bár semmi konkrét nincs benne, nem ad kész megoldást, még sincs benne semmi misztérium, mint a “hasonló” könyvekben. Világos jól megfogalmazott, gyakorlatias, és főleg nagyon ösztönző. Köszönöm, hogy megírtad.
  Mindenkinek ajánlom!!

  Szép, boldog napot mindenkinek

 3. Papp István

  Kedves Csaba!

  Sajnálattal kell mondanom, hogy még nem olvastam a Múzsa című könyvedet. csupán pár napja találtam rá az oldaladra, de azóta ha tehetem, ezen lógok. Számomra nem elég csupán egyszer elolvasnom a szövegbe öntött gondolataidat.Amit érzek, tapasztalok, hogy teljesen felborítottad a megszokott életvitelemet. KÖSZÖNÖM szépen. Magamról csak annyit, hogy 66 éves múltam, kb. 37 évet töltöttem iskolapadban ezidáig, de amióta nyugdíjas vagyok rengetegszer kell rádöbbennem arra, hogy mennyi felesleges dolgot próbáltak beletömni a fejembe. Teljes egészében köszönöm, hogy rám találtak az írásaid. Nap-mint nap azzal foglalkozom a legtöbbet, hogy hogyan tudnék teljesebb “jobb” életet élni, hogy elégedettebb életet tudjak élni, illetve, hogy a családom, környezetemnek is hasznára tudjak lenni.
  Még egyszer köszönöm az eddig olvasott írásaidat, elgondolkodtató soraidat:
  Pista

 4. Molnár Zoltán

  Kedves Csaba!

  Először is hadd Gratuláljak, a könyv letehetetlen. Köszönöm Neked ezt az élményt, nem is értem miért vártam eddig …
  Terápiás jelleggel a környezetemben lévőkkel, mindenkivel elolvastatom (anyu, barátnő, kollégák), és kíváncsian várom a reakciókat/változást. Ha rajtam múlna az iskolákban kötelező olvasmány lenne… :)
  Még egyszer köszönöm, és respekt.
  A folytatásban bízva,

  Üdvözlettel:

  Molnár Zoltán

 5. Bauman Erika

  Kedves Csaba!

  Gratulálok a könyvéhez!
  Szinte egy lendülettel elolvastam. Számomra nagyon aktuális és hasznos információkat tartalmazott. Az életem olyan fejezetét élem, amikor rengeteg változáson megyek keresztül. Új környezet, új párkapcsolat és új munka. A vállalkozás, amibe belefogtam egy társammal, öröm az életünkben. Végre azzal foglalkozhatunk és azzal kereshetünk pénzt, ami a hobbink. Nagyon nehéz a kezdet, mert rengeteg ötlet és feladat kavarog a fejemben, amit rendszerezni kell, sorrendbe kell állítani. A könyv nagy segítség volt abban, hogy a fontossági sorrendet felállítsam és végre leírjam a terveket, a célokat. Segített rendet rakni a fejemben. Úgy éreztem magam, mint a vasorrú bába a mágneses mezőben, azt sem tudtam hova kapjak. De a könyv elolvasása után vettem egy nagy levegőt, “megálltam” és hosszú órákat rászánva papírra vetettem minden lényeges elemet, módszeresen. Rendet tettem a káoszban. Mesés érzés. Nagy szerencse, hogy amikor a vállalkozásba belefogtam, már sok potenciális ügyfélről beszélhettem és rengeteg jó kapcsolatról. A probléma az volt, hogy nem tudtam, hogyan lovagolhatnám meg ezt a fantasztikus lehetőséget, amit az élet ezüst tálcán kínál. De azt tudtam, ha nem teszem ezt gyorsan, akkor ezek a jó lehetőségek elmennek mellettem…
  Na ezt nem! Úgy gondoltam meg kell becsülnöm az élet adta lehetőséget és ezért elkezdtem azon dolgozni, hogyan tehetnék olyan tudásra szert, amivel kiaknázhatom a lehetőségeimet. A tanulás során akadtam rá erre a könyvre is, ami sokat tett hozzá, hogy a gondolataimat megfelelő mederbe tereljem.
  Mindezt érthető, maximálisan befogadható és az olvasottakat az életben könnyen alkalmazható módon kaptam.
  Még egyszer gratulálok és köszönöm, hogy lehetőségem volt elolvasni a könyvét.
  Mind a szemlélet fejlesztés tréning, mind a könyvében leírtak sokat tettek hozzá az életem pozitív alakulásához.
  Látom a fényt! :)
  Köszönöm.

  Üdvözlettel és tisztelettel:
  Bauman Erika

  u.i.: Nagyon boldog névnapot kívánok! Legyen nagyon szép a napja! Minden jót és sok sikert kívánok a jövőre nézve!

 6. Bukovicsné Heni

  Heni

  Már régóta olvasgattam Braskó Csaba szemléletfejlesztő cikkeit, amikor a Múzsa című könyvről is találtam rövid jegyzeteket. El is határoztam egy idő után, hogy ez is érdekelne, jó lenne megvenni! A számítógépem mellet még most is itt van a cetli, amire felírtam a könyv címét, hogy el ne felejtsem. Többször próbálkoztam interneten, hogy hol tudnám legkedvezőbb áron megvenni. Végre sikerült is, pár napja hozta a posta. Rögtön hozzá is fogtam!
  Alig lehet letenni. Kíváncsivá tett, hogy alakul Éva sorsa. Tényleg pofon egyszerűnek tűnt minden ötlete, ajánlása a paradicsomleves fiúnak. Rávilágított, hogy félre kell tennünk a régi, rossz beidegződött szokásokat, amik mindenben gátolnak. Nagyon hasznos egyszerűen érthető könyv.
  Azt még nem tudom, hogy nekem milyen változást hoz az életembe, de nagy hatással volt rám, még a könnyeim is potyogtak a végén, olyan megható!
  Évának fantasztikus eredményt hozott, ezt várom én is.
  Erőt, kitartást és elszántságot adott! Hiszem, hogy mindent meg lehet csinálni, csak akarni kell!
  Millió köszönet érte!

 7. Nagy Jenő

  Üdvözöllek Csaba!A könyved nagyon meggyőző ,jó gondolatokat ébreszt és cselekvésre ösztönöz . Vagy megerősít vagy van olyan üzenete amin eddig átsiklottam .Egyszerű ,könnyen érthető . üdv.jenő

 8. Balázs

  Jó volt a könyv. Két este kiolvastam. Könnyen érthető, elgondolkodtató. A vége már-már meseszerű, hogy a nagy álom teljesül.. Viszont mindenképpen ajánlom másoknak is, hogy olvassák el. Egy kicsit más megközelítést, a megszokottól eltérő szemléletet képvisel. Ha valaki elég nyitott rá, elindithat benne egy “masfajta” gondolkodást. Most az élethelyzetemből kifolyólag szükségem is van rá. Szívesen olvasnék még a témában.

 9. Aliz

  Kedves Új Könyvvásárló!

  Hogy miért vedd meg a könyvet:
  1) Mert nagyon jó
  2) Mert magával ragadó
  3) Mert olyan “bang” érzéseid lesznek miközben olvasod
  4) Mert gondolkodásra késztet
  5) Mert végig gondolod az életed
  6) Mert az “úszáshoz” megkapod az első lökéseket
  7) Mert ajándékot is kapsz mindezért :)
  Olvasd el Te is!

 10. Csenge

  Bementem a könyvesboltba. Egy másik könyvet kerestem, ami nem volt készleten. Szétnéztem, hogy akkor van-e másik könyv, ami szintén jó lenne. Megláttam a szerző nevét, és nagyon megörültem. Tudtam, hogy ez nekem van ott. Csak 1 darab volt a könyvedből. Régóta olvasom az emaileket, amiket küldesz, amik nagyon tetszenek, és kíváncsi voltam a könyvedre is. Hát ismét nem csalódtam. Olyan jó, hogy ilyen egyszerűen, érthetően, és főképp gyakorlatiasan el tudsz mondani mindent. Különleges formában íródott a könyv, de talán az egyik legnagyobb érzést, tenni akarást kiváltó önfejlesztő könyv, amit eddig olvastam. Mindenkinek csak ajánlani tudom. Még egy párszor biztos átolvasom, és valószínűleg az ismerőseim között is körbe fog majd menni. Köszönöm és csak így tovább! ;)

 11. Anjez

  Örülök, hogy rátaláltam erre a könyvre. Annyira tetszett hogy az utolsó oldalhoz érve azonnal újra kellett olvasnom. Minden barátomnak lelkesen ajánlom. A könyv lelkesítő és inspiráló és teljes egészében “megihlet”… Köszönöm nagyon.

 12. Mészáros Magdi

  Kedves Csaba!
  Fantasztikus ez a könyv! Nem tudtam letenni. Érdekes megvilágításba helyezi a mindennapi élet történéseit.
  Tanulni lehet belőle, ami számomra nagyon fontos. Gratulálok ,hogy ilyen egyszerűen, érthetően ,elsajátíthatóan fogalmaztad meg a történetet! Köszönöm Neked! Várom a folytatást!

 13. Csáki Attila

  Nagyon sok azonosságot találtam a saját egyéniségem, jellemem és a könyvben célként megfogalmazott karakter(ek) között. Nekem sikerült a fiatalkoromban kitűzött célt elérni, mely szerint az életemben nem “rabszolga” akarok lenni, hanem olyan tevékenységet végezni, melyet szeretek csinálni, amelyet élvezek és szinte minden nap meg tudok benne újulni.
  Ez már 30 éve így van…. és valóság!
  A “Múzsa” megerősített ebben, és most a gyermekeim is olvassák!
  Attila

 14. L.Szilvi

  Nincsenek véletlenek…
  Nekem először Csaba weboldala és tréningjei voltam meg, aztán megvettem ezt a könyvet. Olvasmányos és gyakorlatias, tényleg szemléletfejlesztő. Pozitív. Kimozdít a kényelmi zónából és gondolkodásra késztet. Tükörbe nézésre, célok megfogalmazására, tettekre és kitartásra inspirál.
  Ha már ezen a weboldalon vagy és olvasod ezt a kommentet, az se véletlen, úgyhogy hajrá! :)

 15. Fórizsné Martos Klára

  Kedves Csaba!

  Nagyon sok gondolatod aláhúztam, hogy újraolvasáskor már azonnal lássam a lényeget. Pl. “A te életed a te kezedben van. Ha te nem irányítod, akkor valaki más fogja.” Nagy igazság. Aztán nagyon tetszett a “jó probléma”. Ezt már gyakoroltam is. Csináltam bodzaszörpöt, de közben mással is foglalkoztam. Így legalább a felét elfőtte. – Nem baj. Legalább sűrűbb lesz, kevesebb üvegben kell tárolni. Azóta is keresem a problémákban a jót, de azért nem találom meg ilyen könnyen. Gyakran mondod, hogy mindenki azzal foglalkozzon, ami neki örömet okoz, akkor a munka nem munka lesz, hanem boldogság. Én egész életemben azt tettem, ami kisgyerekkorom óta a vágyam volt. Örömteli és eredményes volt a munkám. Viszont szerintem az emberek nagy rész még azt sem tudja, hogy mivel foglalkozna szívesen, de ha igen, akkor is nagyon be van határolva, hogy ott, abban a városban, településen milyen lehetőségei vannak. Elköltözni egy új munkahely miatt pedig egyedül még megoldható, de családdal, amikor pl. a másiknak egy nagyon jó munkahelye van és ő nagyon szereti csinálni, de az új helyen éppen neki nem lenne, már nem megoldható. Mertugye hiába csinálom azt, amit nagyon szeretek, ha ott kell hagynom a családom. Így biztosan nem leszek boldog. Ilyenkor sokkal célszerűbbnek tartom, ha abban a munkakörben keresem meg azt, ami boldoggá tesz. Mind Éva, aki annyi mindent kitalált, hogy “feldobja” a kávézót. El tudom képzelni, hogy azokután már örömet is okozott volna neki az a munka, ha nem talál jobbat vagy nincs lehetősége azt megvalósítani.
  Nagyon tetszett az a megállapításod is, hogy nem elég csak olvasni, olvasni, olvasni, hanem meg is kell csinálni. Sok embert ismerek, aki évek óta csak olvas, fejleszti magát, de még mindig nem próbálta ki magát, nem próbálta megvalósítani. Persze ez egy nagyon kényelmes hozzáállás, csak nagy kudarc lesz az élete, mert az álmai csak álmok maradnak.
  “Ha csak azt teszed, amit eddig, csak azt éred el, amit eddig”. Ezt is jól észbe kell tartani. Nagyon sokan beleesnek, hogy már ezerszer megmondtam, de még mindig….. Persze, ha ezerszer ugyanazt, ugyanúgy fogalmazta meg, akkor már ha elsőre sem értette, ezredszerre sem fogja. Másképpen kell megfogalmazni, akkor megérti.
  A pozitív hozzáállás, a pozitív gondolkodás, a szeretet. Ezek azok, amik boldoggá tudnak tenni. Sok helyzetben nehéz ezt megtenni, de megéri, mert ahogy írod, minden a fejben dől el. Ahogy gondolkodunk, úgy élünk. Az, hogy mi a rossz és mi a jó, azt én döntöm el. Ha egy rosszban megtalálom a jót, akkor eldönthetem, hogy attól kezdve az már nem is rossz, hanem jó. Így egyre fogynak a rossz dolgok.
  Köszönöm a jó gondolatokat, inspirációkat. Üdv Klári

 16. Gelencsér Gréta

  A könyvet egy nagyon kedves barátnőmtől kaptam. Amint belekezdtem nen tudtam letenni. Minden vágyam egy saját méhész vállalkozás az édesapámmal. Már ő is olvassa a könyvet :) várom a folytatást!

 17. Jocó

  Lenyűgöző! :-)
  Tanulok! Tanulok! Tanulok! Most olvasom másodszor. Ez a könyv lett a “múzsám”! :-) Ott tartok hogy másolom ki a példákat, az idézeteket. E-könyvként vettem meg igy mobilon is – ha akad egy kis szabad időm – olvasom. Tanultakat szeretném beépíteni a mindennapi életembe. De mivel nagyon friss az info, javasolnám, hogy későbbi 3-6 hónap múlva kelljen véleményt írni újra. :-) Köszönöm a könyvet! Nagyszerű regény, “oktató anyag” lett belőle.

 18. Szász Ágnes

  A könyvet ajándékba kaptam ballagásomra, és megtetszett a leírása, így elkezdtem olvasni. A sok tanulás mellett jól esett olvasni, lazítás képpen, ez a könyv rengeteget segített, öröm volt olvasni hisz tele van motiváló mondatokkal, amelyek nagyon jól jönnek ebben a stresszes időszakban. Segített abban, hogy átgondoljam az életem, hogy rájöjjek, hogy az érettségi is egy jó probléma, egy megpróbáltatás melyen átkell essünk, mint az élet többi megpróbáltatásain is. Egyszerűen imádtam, változtatott valamennyit az életszemléletemen, és még fogok tenni a könyv tanácsaiból kiindulva azért, hogy az életem is változzon, hisz ha most jól csinálok mindent akkor később nem kellene legyenek nagy próblémáim legyenek, nem kellene megcsússzak úgy igazán sehol sem. Köszönöm ezt a könyvet!

 19. Morárné Sipos Erzsébet

  Kedves Csaba!
  Nagyon tetszik a Múzsa című könyved, gratulálok hozzá! Élmény volt olvasni! A gyakorlatban hibátlanul használható! Nagy örömet okoztál a könyveddel! Köszönöm szépen!

 20. Viki

  Kedves Csaba!
  Meglepően izgalmas és elgondolkodtató volt számomra ennek a könyvnek az elolvasása. Sok apró tippet ad a mindennapokhoz, a családi konfliktusok, párkapcsolati hullámvölgyek kezeléséhez. Aki elolvassa, felismeri magát és tud azonosulni a benne szereplőkkel. A legnehezebb feladat, hogy meglásd a saját életedben, mik azok a dolgok, amiket nem jól csinálsz, és ez a könyv rávilágít.
  Köszönöm, egy élmény volt!
  Viki

 21. Bárkányi Tamás

  Tisztelt Csaba!
  A könyvedet mindenkinek csak ajánlani tudom. Főleg azoknak akik változtatni szeretnének az életükön, de azoknak is akik nem, mert lehet, hogy ők is kedvet kapnak.
  A könyvben leírt dolgok,melyek egyszerűen és világosan kerültek megfogalmazásra annyira magával ragadott, hogy a
  “Jövőteremtő Programot” ennek hatására egyből meg is rendeltem.
  További sikereket kívánok: Tamás

 22. Anikó

  Kedves Csaba. Először a minitréningjeidet olvastam, ott kaptam kedvet a könyvedhez, de halogattam a megvételét. Azután egy szülinapi bulin az ünnepelt valakitől ezt kapta ajándékba. Ő feltette a polcra, én meg pár hét múlva kölcsönkértem. Alig tudtam letenni. Eddig is folyamatosan azt kerestem, hogyan tudnám jobbá tenni az életem, most megkaptam hozzá az útmutatást. De nem elég egyszer elolvasni, így be is fogom szerezni magamnak, és egyike lesz azon kedvenc könyveimnek, amiket időnként újraolvasok.

 23. Attila

  A könyv tartalma nagyon érdekfeszítő. Sok embernek beszéltem már róla, mióta kiolvastam.
  Tele van segítő tanácsokkal szinte bárkinek aki mostanság úgy érzi, nem tud a hullámvölgyekből kikerülni.
  Nagyon jól szemléli a főszereplő Éva gondolatain és érzésein keresztül az átlagember gondolkodásmódját.

  Ami viszont érdekes az egészben (ne feledjük, hogy ez egy regény), ahogyan Éva reagál és cselekszik az ismeretlen vendég mondanivalójára. Szépen egyből összeírja a célokat és lépésről lépésre megtervezetten rendbe teszi az életét. A kitartása végül meghozza a gyümölcsét.
  A valós életben én nem ezt látom, hogy az emberek ilyen befogadóak lennének. Inkább az a tapasztalatom, hogy az emberek nagyon idegenkedőek, főleg ha ilyen beszűkült negatív látásmódjuk van, mint Évának a könyv elején. Inkább megfutamodnak, mint egy könyvet vennének a kezükbe, vagy cselekednének. Valószínűleg nem értik vagy nem szeretnek olvasni. De aki megvette a könyvet, azt ne zavarja ilyesmi.
  Elsődlegesen saját magunkat rakjuk rendbe. Másokat nem lehet megváltani, ahogy a könyv is írja.
  Számomra hasznos volt és a mellékelt bónuszok is nagyon jók!

 24. Szakács Eszter

  Kedves Csaba!
  Ezt a könyvet le se lehet tenni és én már újra is olvastam, átgondolva a saját életemben a hasonló vonásokat. Már ami az életem megoldásait kínálja. Egyedülálló, nagyszerű munka. Cselekvésre ösztönöz. Mindenkinek csak ajánlani tudom. Köszönöm!
  Eszter

 25. István

  Kedves Csaba!
  A Múzsa nagyon magával ragadó, érthető és átérezhető olvasmány. Ahogy olvastam, olyan érzés volt, mintha személyes konzultáción lennék, ahol személyre szabottan kapom az impulzusokat. Azt hiszem, még egyszer el fogom olvasni, hogy jobban elsajátíthassam a pozitív gondolatokat.

  Köszönöm,
  István

 26. Rita

  Kedves Csaba !

  Köszönöm,hogy megírtad a Múzsát .Fantasztikus könyv. Egyszerűen nem tudtam abba hagyni az olvasást .Általa Mr,Paradicsomlé beköltözött az életembe.Megváltoztatva a cselekedeteimet,gondolataimat .A könyv amit mindenkinek,csak ajánlani tudok. Én,pedig várom a következőt .
  További sikeres és boldog életet kívánva neked és mindenki másnak.

  Üdvözlettel:Rita

 27. Gyöngyi

  Kedves Csaba!
  A minitréning leckéit olvasva döntöttem úgy,hogy megveszem a könyvet.
  Tartalmas,érdekes,tanulságos,pozitív …..
  Sorolhatnám még egy darabig a jó jelzőket !Számomra sokatmondó volt.
  Időnként magamat láttam benne.
  Újra kell olvasnom,mert sokat kellene még belőle tanulnom.
  Köszönöm!

 28. Szabóné Edina

  A Múzsa című könyv olvastatta magát,szinte alig tudtam letenni.Pozitív volt,és motiváló.Rádöbbenti az embert,hogy nem kell utált körülmények között élnie,hogy van kiút mindenből,és meg is kell azt keresnünk..
  Jó volt olvasni egy ilyen történetet.Felemelt lelkileg,másképp látok azóta sok mindent,másként is viselkedem.
  Annyi,hogy nekem a vége felé már kicsit irreális volt,hogy túl sok minden jó megtörtént a hősnővel,abszurd,valószínűtlen dolgok is,mint a mesében.Pl. 1 millió Ft-os utalás.De ha úgy fogjuk fel,hogy ez egy motiváló könyv,hogy előre mozduljunk,akkor végülis ezzel a kis túlzással is eléri a célját.

 29. Varga Ági

  Kedves Csaba, v aki olvasod! :)

  Régóta gondolkodtam rajta, h elolvassam a könyvet.
  Sokszor, sokszor gondoltam rá.
  De a beharangozó szöveg olyan negatív érzéseket keltett bennem, hogy eddig vártam…
  Legalább 1,5 évig…
  De múlt héten megvettem és vasárnap 4 óra alatt kiolvastam a könyvet!
  Nagyon tetszett.
  Jó a stílusa (egyébként is szeretem olvasni az írásaidat…).
  Logikus, frappáns, közben elgondolkodtató, v inkább gondolkodást segítő, mankó, iránymutató….
  Tetszettek a “Hűtőszekrény-mondatok” is.
  Természetesen kinyomtattam…
  Nálam A3-asban egy üveg ajtó két szárnyára kerülnek, ahol eddig az adventi megerősítések voltak……..

  KÖSZÖNÖM!

  Üdvözlettel:

  Varga Ági

  Luise. L. Hay nagy rajongója vagyok…

  Ha valami furcsa volt, az az, ahogy kiderült hogy az anyja kérte meg a közbenjárásra…
  Ennyi…

 30. Király Krisztina

  Nagyon keveset olvasok, de ezt a könyvet le sem tudtam tenni. Szavakat nem tudok rá találni, hogy mi mindent tanítottak meg a leírt dogok. Sok mindent egész másképp látok. Fantasztikus a könyv mondandója!
  Gratulálok! Szívesen elolvasnám, ha lenne folytatása.
  ÜDV: Krisztina

 31. Judit

  Kedves Csaba!
  A Múzsa c. könyv végigolvasását Mindenkinek ajánlom. Akkor is,ha valakinek éppen most nem kell kiúsznia a mélyvízből, vagy úgy gondolja,hogy nincs szüksége személyi tanácsadóra.A könyv szokatlanságával teszi kíváncsivá az olvasót. Olyan döntési helyzeteket hoz példaként,amelyekkel minden ember szembesül élete folyamán.Inspiráló, tettekre sarkall. Ha, csak a mindennapi problémái között kezd el rendet rakni valaki, már könnyebb lesz az a “hátizsák egy pár téglával”,tervezhetőbb lesz a jövője. A véleményekből sugárzó optimizmus oka, hogy mindenki elmondja, mi lenne jó, de a HOGYAN hiánycikk. Írják: -Tanítani kellene az iskolában! …Ezt várja mindenki generációkon keresztül.
  További sikereket kívánok: Judit

 32. Zsuzsa

  Kedves Csaba!
  Nagyon köszönöm, hogy olvashattam. Nekem tettszett a könyv. Mégpedig többek között azért, mert úgy ad ötleteket, tippeket az életünk jobbá tételére, hogy nem tankönyvszerű. Így, ilyenformán feldolgozva, regény formában megírva, talán még tanulságosabb is. Több könyvet, tanulmányt olvastam, amely foglalkozik önfejlesztéssel, vagy legalábbis ezzel a céllal készült, de nekem azok a könyvek – ebben a kategóriában hiánypótló a a hazai könyvpiacon szerintem- jelentenek sokat (persze még videók, és filmek is) amelyek személyes példákon mutatnak utat. Ilyenből kevesebb van. Olyan van igen, hogy tedd ezt, meg azt és jobbá válik az életed, de ott szerintem azért, mert nincs minta, vagy nem meggyőző a minta – a motiváció is kisebb, követni az elénk tárt, követendő utakat. Ebben az esetben egy “hétköznapi” szereplő – aki tulajdonképpen bármelyikünk lehet -napi gondokkal egy jó minta, és végig kísérhetjük az útját, fejlődését. Egy szónak is száz a vége adom tovább a hasonló helyzetben lévő lányomnak. Amennyiben lesz hasonló könyv, én biztosan “vevő” leszek rá, a szó valódi, és átvitt értelmében is. Még egyszer köszönöm!
  Zsuzsa

 33. Ramóna

  Nem gondoltam volna, hogy egy könyv megváltoztathatja a gondolkodásomat hosszú távon. Hát mégis. Motiváló, gondolkodásra, sőt tettekre – változásokra késztető. Annak ellenére, hogy közel sem volt problémás az életem a könyv olvasása előtt, mégis sok, hasznos dolgot tanultam belőle, és így még jobb, még céltudatosabb lettem.
  Köszönöm. Várom a folytatást!

 34. Zsuzsa

  Kedves Csaba!

  Korábban több önfejlesztéssel kapcsolatos könyvet elolvastam és előadásokat is megnéztem, de a Múzsa című könyv volt a legjobb. Nagyon tetszik, hogy nem csak arról olvashatunk mit kellene tenni, hanem azt is hogy, hogyan. Segít megtenni az első lépéseket és ezt akár anyagi ráfordítás nélkül. Mint regény is fantasztikus. Bevallom eddig nem tudtam hogyan kezdjek hozzá életem megváltoztatásához, de ezt a könyv segítségével sikerült áthidalni. Mint Éva én is kiírtam számomra fontos dolgokat a könyvből egy A4-es lapra és a leírt módon elkezdtem adósságaim visszafizetését, a kölcsönkért dolgokat vissza adni és mindezt egyedülálló anyaként három kisgyerek mellett. Már az én hátizsákom is könnyebb pár téglával, ami fantasztikus érzés. Könnyen lehet azonosulni Évával és ez megkönnyíti a változást. Még sokszor elfogom olvasni és bátran ajánlom másoknak is. Tényleg reményt és örömet hoz az ember életébe. :) Köszönöm. :)

 35. Tercsi

  Kedves Csaba!

  Ez a könyv nagyszerű. Egyszerűen nem tudtam letenni. Mikor elolvastam, úgy éreztem igen, ezt így kell csinálni.
  Nagyon inspiráló ez a könyv. Az embert cselekvésre készteti. Sajnos sok ember csak panaszkodik és mástól várja élete jobbra fordulását. Ez a könyv példa arra, hogy nekünk kell a sorsunkat a kezünkbe venni. Nagyon sok hasznos ötlet és iránymutatás van benne. Szerintem az iskolában is tanítani kéne ezt a módszert, hogyan érhetik el céljaikat a gyerekek.
  Gratulálok a könyvhöz, és várom a folytatást.
  Tercsi.

 36. Vali

  Kedves Csaba!
  Én januárban kezdtem el a hátizsákból a téglákat szépen lassan kiszórni. A könyvet most kaptam kölcsön és éjjel el is olvastam. Megerősítettél, hogy bár sokáig húztam, de januárban a legjobb döntést hoztam meg. Most bennem is vannak bizonytalanságok, kételyek. De pont jó időben kaptam a könyvet,hogy tovább lendítsen.
  Köszönöm.

 37. Frenyó Enikő

  Kedves Csaba,

  12 év után érkeztem haza külföldről és a sokk, ami ért itthon, az nem kifejezhető. Jó és rossz értelemben is.

  Nagyon érdekes, hogy kaptam hideget meleget és a meleg volt a te könyved.

  Minthogy semmi sem véletlen az sem az, hogy ( fogalmam nincs hogyan ,de ) elém került ez a csodás könyv, pedig nem szeretek magyarul olvasni.

  A szinkronicitás :)

  Nagyon hamar kiolvastam és ajánlom mindenkinek, akinek tudom.

  Mióta elolvastam , azóta sikerült megbeszélnem egy időpontot egy kiadóval, akik érdeklődnek az általam írt könyvek iránt. Persze kellett hozzá egy segitő szándékú testvér is, akit szintén motivált a könyved.

  Amikor megjelennek a könyvek, biztosan megemlítem a te nevedet is.

  Gondoltam mivel angolul írok, itthon biztos nincs kiadó, akit érdekelnek angol mesekönyvek és motivációs versek. Úgy tűnik van.

  Most azt tervezgetem hogyan hasznosítsam itthon az angol tudásomat a könyvek mellett úgy, hogy sok szabadidőm legyen úszni, párkapcsolatra és más hobbikra.

  Szuper a könyv. Köszönöm,hogy megírtad.

  Köszönöm , hogy vagy.

  Szeretettel Frenyó Enikő

 38. Tóth Evelin

  Az interneten olvastam a könyvről, rögtön el is határoztam, hogy megveszem. Nagyon tetszett, 3 este elolvastam. Rengeteg jó gondolatom támadt, jobb, pozitìvabb lett a hozzà àllàsom. Most hagyom kicsit ülepedni, utàna mindenkèpp újra fogom olvasni, addig kölcsön adom édesanyámnak. Nagyon tetszett, hogy a regèny formába ennyi információ bele lett sűrítve. Hatàsàra elkezdtem rendet tenni magam körül, ès a munkahelyemben keresni, meglátni a jót. Köszönöm :)

 39. Nagy Sándorné

  Kedves Csaba!
  Tekintettel arra, hogy én nem vagyok olyan Istenáldotta tehetség a gondolat közvetítés terén, mint Te, ezért csak annyit írnék, hogy ma, amikor minden agyon van reklámozva, az ember szinte alig meri elhinni, hogy (jelen esetben) a mű elolvasása után azt az élményt kapja majd, amit remélt. Szerencsére azért létezik kellemes csalódás is. Nekem az volt a Múzsa.
  Érdemes volna kielemezni részleteiben is, mert nagyon praktikus gondolatok, tanácsok vannak benne, de ezt előttem már sokan megtették, így én csak azt emelném ki, hogy nagyon testre szabott történet. Akár én is lehetnék a főszereplő, vagy az anyja, vagy a munkatárs, annyira beleélhető a történet és a helyszín is.
  Éva átváltozása az ellustult gondolkodástól és életviteltől az egyre pörgőbb és kihívásokra éhes életmódig, illetve cselekvésig azt mondom, hogy kifejezetten ösztönző hatást kelt az olvasóban.
  Ezt a könyvet érdemes többször elővenni és feleleveníteni azt a hangulatot, ami az időnként leblokkolt életünket ismét lendületbe hozza.
  Ismerőseimmel, barátaimmal, rokonaimmal is megosztottam a gondolataidat, és felkínáltam a lehetőséget a kapcsolatfelvételre, sőt a Múzsa című könyv is úton van jelenleg a fiaméknál.
  Bár eredetileg nem akartam ilyen hosszúra nyújtani a mondandómat, mégis idekívánkozik egy idézet régebbi könyvélményemből, Horváth Andreától:
  ” vajon az egyik ember miért boldog és elégedett, a másik miért nem az?
  Egy buddhista legenda szerint egy falu határához érkező vándor megkérdezi az öreg szerzetest, hogy milyen emberek élnek ebben a faluban?
  – Ahonnan te jössz, fiam, ott milyenek voltak? – válaszolt kérdéssel a kérdésre amaz.
  – Rosszak voltak, veszekedősek, gonoszak. – mondta keserűen a vándor.
  – Hát bizony fiam, akkor itt is rosszak lesznek és gonoszak.
  Később egy újabb vándor érkezett az úton, aki szintén arról érdeklődött, hogy érdemes-e megtelepedni itt, milyen népek lakják a falut?
  Az öreg szerzetes megkérdezte tőle is ugyanazt.
  – Ahonnan én jövök, ott az emberek kedvesek és békések voltak. – hangzott a válasz.
  – Nos, fiam, akkor biztos lehetsz benne, hogy itt is kedvesek és békések lesznek. Jól fogod érezni közöttük magadat.”
  Bizony, ha belegondolunk, kincset érnek az ilyen és hasonló történetek, de ha felületesek vagyunk könnyen elsiklunk a lényeg mellett.
  Köszönöm a tanulságos történetet.

 40. Éva

  Kedves Csaba!

  Nem is egyszerű összefoglalni a gondolataimat mindössze néhány szóban a könyvvel kapcsolatban :)

  Sok helyen elállt a lélegzetem, felkavart, keltett bennem érzéseket, gondolatcsírákat nemzett, rendet tett, és megvilágításba helyezett nagyon sok mindent.
  1,5 nap alatt “megettem”, hagyom, hogy most ülepedjen, és várom, hogy újraolvassam.

  Nagyon hálás vagyok ezért a könyvért Neked és Neki, aki ajánlott Téged. Mindkettőnknek szükségünk volt rá:)

 41. Zsuzsa

  Talán a megjelenése óta készültem rá, hogy megvegyem a könyvet! Valamiért mindig elmaradt. Most, amikor végre sort kerítettem rá, meglepetésben volt részem. Még a aznap este elkezdtem olvasni. Talán kíváncsiságból olvastam bele, igazán a nagylányomnak szánom, de minden percet amit a könyv olvasásával töltöttem élveztem. Minden fejezet adott valami újat, vagy felfedett előttem eddig is tudott, de nem tudatosult dolgot. A legjobb pillanatban érkezett hozzám is.
  Útkereszteződéshez értem, és éppen tanácstalanul álldogáltam, amikor a kezembe került. Erőt adott, és ennek az élménynek is köszönhetem, hogy vettem egy nagy levegőt, és folytattam a már megkezdett utamat egy nehéz dologban. Pár nap elteltével – az ügyem intézése közben – ért egy másik élmény. Más szempontból is megerősítést kaptam azzal kapcsolatban, hogy jó úton járok, csak nem szabad megállni, vagy kételkedni. Tettszett, hogy ebben a formában kaptunk fontos tanításokat, vagy iránymutatást. Mindegy is hogyan nevezem. Tehát nekem is segített, így már tapasztalattal adom a lányomnak. Egy picit hasonló a helyzete, a történet főszereplőjéhez. Nagyjából tudja az utat, de kell neki még ez a segítség, hogy arra az útra rá is lépjen, és haladjon rajta. Nagyon köszönöm a könyv szerzőjének, hogy gondoskodik rólunk ebben a formában.

 42. Mónika

  Nagyon gratulálok a könyvhöz, írhatnék arról, hogy milyen logikus felépítésű, összeszedett, tanulságos, önbizalmat adó, buzdító, pozitív szemlélet kialakítását segítő, stb., mert ez is mind igaz lenne, de én inkább most a saját szemszögemből, érzelmi szempontból közelíteném meg a könyv méltatását.
  Éppen egy olyan életszakaszban talált rám, amikor egy nagyon nehéz döntést kellett meghoznom, amit már évek (évtizedek) óta halogattam. Amikor ellenállunk, hogy meghozzunk egy döntést, akkor, amikor annak itt lenne az ideje és kényelemből, vagy félelemből elodázzuk azt, akkor az élet még nehezebb próbatételek elé állít minket, mindaddig míg végül belekényszerülünk a döntés meghozatalába. Az ilyenkor meghozott döntés következményei szinte elviselhetetlen fájdalmat hoznak és a “túlélésért” nagyon komoly erőfeszítéseket kell tennünk. A könyv főszereplőjéhez hasonlóan én is eldöntöttem, hogy élni akarok, nem pedig “megfulladni” és keservesen elkezdtem úszni a part felé, amikor rám talált a “Múzsa” (és bár az én problémám nem feltétlenül anyagi természetű volt, de azért párhuzamot tudtam vonni a sorsok között). Ahogy szinte “faltam” a lapokat, rájöttem, hogy mennyivel egyszerűbb is lehetett volna, ha korábban nem félek dönteni, és arra is, hogy igen is meg tudom oldani a problémámat csak tennem kell érte. A kezdeti bizonytalankodó és még visszaesésekre hajlamos időszakban, egy hatalmas lökést kaptam ettől a könyvtől, néhány “karcsapást” nem nekem kellett megtennem, a könyv gondolatai vittek előre és megerősítettek abban, hogy jó úton járok. Ismeretlenül is hálás vagyok ezért a segítségért!
  Nemcsak azoknak ajánlom a könyv elolvasását, akik már elmerültek a “gondok tengerében”, hanem azoknak is, akik éppen készülnek elkövetni a hibáikat, lehet úgy is tanulni és tapasztalni, hogy időben meghozzuk a szükséges döntéseket.

 43. Ádám

  A könyv zseniális: szórakoztató, könnyed, mégis sokat lehet tanulni belőle. Ennyi tömören, ahogyan a könyv is íródott. :) Lesz folytatása?

 44. Kriszta

  Kedves Csaba!

  Rendkívül örültem, amikor egy régi ismerősömtől kölcsönkaptam a Múzsát. Nekem nagyon sokat seģített az életvitelem átgondolásában és az esetleges változtatások meghozatalában is. Ezért mint egy alapkönyvet magam is megvásároltam és újraolvastam. Gratulálok Çsaba és várom a mielőbbi folytatást.

  Köszönettel, mindenkinek ajánlva

  Kriszta

 45. Szilárd

  Érdekes könyv volt.. sok önigazolást találtam benne hogy jol gondolkozok..mostanában kicsit leeresztettem a munkámban,kissé fuldokoltam benne de segített átgondolni mennyit is küzdöttem hogy idáig eljutottam..azt hiszem talán adott egy kis lendületet :)

 46. Gyula

  A könyvet kíváncsiságból olvastam el, mert sok jót hallottam róla. Tényleg jó könyv. Nekem újat nem adott, mert már egy ideje foglalkozom a szemléletfejlesztéssel, s a könyvben olvasottakat már sok más könyvben, többek közt Csaba kiadásaiban is megkaptam. Mindenképpen ajánlom elolvasni azoknak, akik ki szeretnének hétköznapi áldozatból, a munka frontján küzdőkből/elesettekből az élet nyerteseivé válni. Egy szemlélet váltás lehetőségére hívja fel a figyelmet, hogy lehet másként is csinálni… A témában pedig tucatnyi nagyon jó irodalom és tréningek is találhatók.

 47. Németh Péter

  Nagyon klassz a könyv teljesen “felvillanyozott” és már több szerettemnek adtam ajándékba ! A gondolatok nagyon jók főleg ha gyakorlatba is tudom ültetni . Köszönöm ezt a könyvet ,, örülök hogy rátaláltam és 2 nap alatt el is olvastam ,, letehetetlen volt .

 48. Kardos Orsolya

  Kedves Csaba!
  Megvettem és hamar elolvastam A múzsa című könyvedet. Nagyon tetszett, úgyhogy biztos, hogy még újra fogom olvasni. Hasznos ötleteket tartalmaz mindenki számára, aki szeretné megváltoztatni, jobbá tenni az életét. Gratulálok a könyvhöz és várom a folytatást!

Vélemény


A hozzászólások szabályai

Ezen a weboldalon más szabályok érvényesek, mint az interneten általában, kérjük tartsd be őket:
1. Használd a valódi neved
2. Ne sérts meg másokat
3. Ne SPAMelj
4. Légy optimista

Az élet nem habostorta, ezt mindannyian tudjuk. Ennek a weboldalnak és a könyvnek is az a célja, hogy ezt ellensúlyozza, megmutassa azt, amiből kevés van, de mégis létezik: a reményt, a derűt, az örömet.