Vélemények

A könyv megírásának célja az volt, hogy erőt, pozitív gondolatokat és jó példákat adjon. Ha úgy érzed, attól, hogy elolvastad, az életed bármilyen szempontból kellemesebb vagy könnyebb lett, kérlek, írd meg a véleményedet itt lent ide kattintva.

1 437 hozzászólás a(z) “Vélemények” bejegyzéshez

 1. Ibolya

  Kedves Csaba!

  Érdekes, elgondolkodtató olvasmány a Múzsa, tetszett. Könnyen érthető, tele hasznos, pozitív útmutatással. Felnyitja az ember szemét. Bár a “furcsa fiú” tanácsai sokszor kézenfekvőnek tűnhetnek, ahhoz, hogy a valós élethelyzetünkben megfelelően tudjunk reagálni, nagy segítséget jelent a könyv. Mindenkinek csak ajánlani tudom, azt hiszem, mégegyszer el fogom olvasni.

 2. Kecskeméti Éva

  Kedves Csaba!

  Köszönet e könyvért. Elhondolkodtató, és reményt adó. Új szemléleti alapokra helyezi az életet. Nagyon hasznos kiindulási pont egy “új jövő” felé.

 3. Vincze Istvánné Ilona

  Kedves Csaba!
  A könyvedet nem egészen ismeretlenül vettem meg. Egyrészt találkoztam vele a küldött tanulmányaid végén, és akik már olvasták, azok véleménye felkeltette az érdeklődésemet…. és megvettem a könyvet. Valóban jó a könyv. Könnyed, olvasmányos, és visz magával.
  Az Évának adott tanácsok számomra nem voltak idegenek, mert a tőled kapott tanulmányokban sok hasonló tanáccsal találkoztam. Jó végig kísérni Éva szemléletfejlődésének az útját, a fura fiú tanácsait követve. Nekem pl. nagyon tetszettek a fejezetek előtti idézetek.
  Számomra érdekes, tanulságos volt a történet, akár a mindennapokban is megtörténhet.
  Csak ajánlani tudom másoknak is.

  Üdvözlettel: Ilona

 4. Babics J.

  Kedves Csaba! Minden mondatod olvasását élvezem. A Múzsa jó gondolatokat ad ugyancsak. Ha az utószó lenne az előszó, akkor nem kellett volna győzködnöm a lányomat, hogy a stílus ellenére olvasson tovább. A történet nem egy jó regény, de a könyv egy nagyon-nagyon-nagyon jó tanulmány. Szerintem ezt kellene kötelező olvasmánnyá tenni – akár már 13-14 éveseknek. De középiskolában már nagy hasznunkra vállna. Továbbra is minden írasodat el fogom olvasni. Éppen most lépek ki a munkahelyemen a komfortzónámból.

 5. Icu

  Végigolvastam egy szuszra, a lányom már le is csapott rá.Nagyon jó! Tisztán látom magamat, mint egy tükörben….Gratulálok Csaba, folytasd! Én is folytatom, az útmutatásaid alapján…..

 6. Eszter

  Szuper könyv.
  Könnyed.
  Rengeteg hasonló témájú könyvet olvastam és egyik sem nyújtott ennyit mint a Múzsa.
  Motiváló.
  Felrázott.
  Ajánlani fogom.
  Köszönöm nagyon minden perce megérte.

 7. Eszter

  Köszönet a könyvélményért, a szemléletért! Minden egyes fejezetben találtam valamit, amire magamra ismertem. Mindenkinek ajánlom, aki az életet élni és nem elszenvedni szeretné! Én is boldogság párti lettem!

 8. Suski Hella

  Kedves Csaba!
  Remek a könyv, rengeteg inspirációt kaptam belőle ahhoz, hogy 59 évesen – nyugdíjba vonulásom után – hogyan teljesítsem ki azt az álmomat, amit már most is, munka mellett elkezdtem megvalósítani. Hosszan tudnám dicsérni a Múzsát, de ezt előttem már sokan megtették, kevés újat tudnék hozzátenni.
  Amiről írni szeretnék az az, hogy rengeteg fiatal küzd ún. kapunyitási pánikkal. Sokan közülük nem kaptak mintát otthonról a vállalkozásra, a szüleik bérből, fizetésből élnek. Az életbe való kilépés még nehezítettebb azoknak, akik császárral születtek. (Tudományos kutatások bizonyítják.) Mondhatjuk, hogy a mostanában felnőtté váló generáció – bizonyos szempontból – halmozottan hátrányos helyzetű. És ezeknek a fiataloknak kb. a fele FÉRFI, aki majdan remélhetőleg családot alapít. Ők szívesebben olvasnának egy olyan könyvet, ami egy fiatal férfi útjáról, tapasztalatairól, nehézségeiről szól. Tapasztalataim alapján – 24 és 27 éves fiaim és baráti körük, valamint fiatal kollégáim – inkább meg lehetne szólítani őket egy férfiról szóló könyvvel. (Pl. egy volt munkatársam, Szépvölgyi Gergely története, akinek a cége gumiabroncs bútorokat készít.) A véleményemet még alátámasztja a hozzászólók aránya is, alig akad köztük férfi. Szóval bátorítalak egy testvérkönyv megírására, remélem, örömödet leled benne.
  További sok sikert kívánok a munkádhoz!

 9. Simon Csabáné

  Kedves Csaba! A könyv rendkívül olvasmányos, tulajdonképpen egy regénybe ágyazott tankönyv. Egy – velünk is bármikor előfordulható – élethelyzet roppant logikus megoldásának, jobbá tételének leírása oly módon, hogy közben párhuzamot találunk egy olyan dologgal, ami éppen nálunk is előfordul. Szépen sorban jönnek a motiváló beszélgetések, a fokozatosság elvét betartva, mindig akkor, amikor annak a megoldandó feladatnak jött el az ideje. Igazából már nincs is nálam a könyv, továbbadtam a családban, mert meséltem arról, hogy mit olvasok, és hirtelen nagy lett rá a kereslet. Középiskolában, egyetemen “kötelező olvasmánnyá” tenném. Bár igazából nekem “csajos könyv”, remélem a férfiakat is segíteni tudja. Talán lehetne egy férfi élethelyzetét is feldolgozni egy másik könyvben, hasonló módon. Engem minden esetre cselekvésre ösztönzött, egy régebb óta bennem érlelődött gondolat eldöntetett a könyv elolvasása után, és bejelentkeztem egy szakmai vizsgára, hogy megmérettessem magam, és miután sikerül, tovább tudnék lépni szakmai életemben, újabb munkákat vállalnék azon a területen is. Csak ajánlani tudom, jó szívvel! További sok sikert kívánok az életed minden területén!

 10. Berkes Tamás

  Gratulálok!
  Noha régóta gyűjtött tapasztalattömeggel rendelkezem, már többször elolvastam a minitréninget és programokat is vásároltam már, ez a könyv mégis tudott adni valamit amit nem lehet szavakkal sem írásban sem elmondva kifejezni.
  Csaba írásai szem- és szívnyitogatóak, ezért némi szkepticizmussal ugyan de elkezdtem a könyv olvasását ami aztán nekem sem tartott sokáig. A tartalom olvasmányos formában magába foglalja az összes tréning lényegét, eteti magát ezért ajánlom mindenkinek és azt is, hogy szabadnapján kezdjen bele. Annak ellenére, hogy azt gondoltam tudom mit fogok kapni, kellemes meglepetésként ért a döbbenet, hogy rámutatott olyan dolgok lényegére amelyek ugyan ismertek voltak számomra de eddig nem fordítottam rá elegendő figyelmet. Apróságnak éreztem, rutinnak, átsiklottam felette, mintha már kisujjban lenne. Ott is volt de hibernáltan, a könyv utolsó előtti fejezetében viszont olyan megvilágításba került, hogy nem lehetett nem felfigyelni lényegére, fontosságára.
  Fontosnak tartanám továbbá, hogy ez a gondolkodástréning általános iskolai tantárgy legyen. Kötelezően!
  További sok sikert!

 11. András

  Kedves Csaba!
  Régóta annak a híve vagyok, hogy életünk kulcsa csakis a mi kezünkben van és minden fejben dől el. Mintha genetikailag kódolták volna ezt az agyamba. Tudom, hogy ez nagy kincs, az utóbbi időben sajnos mégsem képeztem magamat ezen a téren.
  Pár napja beírtam a keresőbe a “személyiség fejlesztés” kifejezést, ahol rátaláltam az Ön oldalára.
  Őszinte leszek… Nem bíztam az ingyenes tanfolyamban, volt már hasonlóban részem, amiről kiderült, hogy mégis csak a pénzről szól. Nincs ezzel baj, fizessünk a tudásért, de játszunk tiszta lapokkal. Emellett a fényképe alapján nem is volt számomra szimpatikus. :) Valamiért mégis tovább kutakodtam és ráleltem a Múzsa című könyvére. Tetszett a tartalom leírása, elhatároztam hát, hogy megveszem!
  Nem is gondoltam volna, hogy ekkorát fogok csalódni, pozitív értelemben. Tipikusan az a “le se lehet tenni” könyv, amiben minden benne van sőt, annál még sokkal több is! Nagyon mélyen megérintett, elgondolkoztatott és hosszú idő után úgy érzem “egyenesbe rakott”!
  Ez a könyv túlmegy minden fizetős tréningen, személyes beszélgetésen és úgy tanít, hogy közben kikapcsol és szórakoztat. Igaz ez a szórakozásom csak 1 napig tartott, mert tényleg lerakhatatlan. A legjobban az “Elveszett fejezet” és az azzal járó plusz nevettetett meg, mivel ekkor már tudtam, mit fogok tenni következő lépésként, de megelőzött!

  Mindent hálásan köszönök!

 12. Kovács Judit

  Kedves Csaba!
  Rég olvastam ennyire érdekfeszítő, információkban bővelkedő könyvet. Külön érdeme, hogy egy remek történetbe ágyazva ad módszertani útmutatót. Legtöbb motivációs könyvből hiányzik a know how. Pedig ez az egyik legfontosabb kérdés. Kár, hogy fiatal koromban nem találkozhattam hasonló művel. Bár minden korban lehet még tanulni. Már ajánlottam a fiamnak és ajánlani fogom mindenkinek. Köszönöm az élvezetes stílust és a sok tudást. További sok sikert kívánok! Judit

 13. Zsuzsanna

  Kedves Csaba!

  Először is köszönöm a lehetőséget, hogy “levelezésben” vagyunk a Minitréning és a Tanulmányok keretében. Eddig ez a levelezés tudom, nagyon egyoldalú volt. Íme itt a legjobb alkalom, hogy ezen változtassak. Nagyon érdekesek voltak és sok mindent helyretettek már eddig is bennem a Tanulmányokban megismert megközelítések, gondolatok, példák. A Múzsa mindezt azáltal múlja felül, hogy a szereplők és a Velük történő események, a gondolataik mi magunk vagyunk. Köszönöm szépen, nagy élmény volt és főleg tanulságos. Érdeklődve és szeretettel várom a folytatást.
  Üdv: Zsuzsa

 14. Anita

  Kedves Csaba!
  Két nap alatt elolvastam a könyvet.Egyszerűen nem tudtam letenni.
  Köszönöm szépen nagy élmény volt és várom a következőt! :-)
  Üdv : Anita

 15. Éva

  Kedves Csaba!
  A főnököm nyomta a kezembe azzal,hogy ezt két nap alatt olvasd ki. Már kerestem a kifogásokat,hogy egy ilyen könyvet egy hét alatt is nehezen olvasnék ki. Aztán kezembe vettem….és két nap alatt kiolvastam.Amikor a végére értem, úgy éreztem, hogy túl hamar vége van.Még olvastam volna.
  Több könyvet olvastam,ami segithet álmom megvalósitásában.
  Ez volt az első könyv, amiben nem receptet kaptam.
  Ahogy olvastam, rádöbbentett arra, hogy a problémákat, amik jó problémák:), azt nekem kell megoldani, receptet nem adhat senki.
  Röviden: felrázott, magamhoz téritett.
  Ajánlom mindenkinek,aki úgy érzi, hogy valami “nyikorog” az életében.

 16. Werner Éva

  Kedves Csaba!
  Nekem nagyon tetszett a könyv, nem csak egyszer, többször is elolvastam.
  Kitűnő alapokat ad, hogy hogyan haladj a jó irány felé.
  Mindenkinek ajánlom, hogy elolvassa. Köszönöm.

 17. Szeltner Zita

  Tisztelt Braskó Csaba!
  Köszönöm szépen a magvas gondolatokat, pozitív példákat. Élmény volt olvasni a könyvet. Számtalan barátnak ajánlottam, akikkel azóta a Mini tréning gondolataiból merítünk új erőt.
  Üdvözlettel:
  Sz. Zita

 18. Orban Agi-Blanka

  Csalados nyaralasunkkor vasaroltuk meg, ferjemmel a konyvet, s tustent el is olvastuk :)
  Valsagban leven a maganvallalkozasunk, nehany tulelesi tippet “kaptunk”, amit jo lenne gyakorlatba atvinni. Nem egyszeru a helyzet, de ugy erzem, a konyv segitseget nyujt a tulelesre.
  Egy kulonleges konyv, amely nagy hatassal volt ram :)!

 19. Huszár Dóra

  Nyaralásra kaptam a lányomtól a Múzsa című könyvet. Nagyon szórakoztató formában okos gondolatokat osztott meg velem. Amint hazajöttem rögtön utána is néztem, nincs e másik ilyen szellemes könyve az írónak.

 20. Judit

  Régóta tudtam, hogy létezik ez a könyv. Azonban nem rendeltem meg. Most amikor nagyon keresem a helyemet és a sok gondolat között szeretnék eligazodni ismét beleakadtam a neten. Az első elolvasáskor végigszáguldottam rajta, alig bírtam letenni. Most másodjára olvasom és közben próbálom önmagamra vetíteni. Végiggondolva a saját helyzetemet és elvégezni az én feladataimat. Hacsak néhány lépést tudok tenni már akkor is megérte.
  Nagyon tetszik, hogy lépésről lépésre vezet. Arra ösztönöz, hogy gondold át a helyzetedet, a problémáidat, majd gondold végig a lehetséges megoldásokat és kezdj el cselekedni.
  Jó szívvel ajánlom!

 21. Kovacs Edit

  Kedves Csaba!
  Nagyon boldog vagyok ettől a könyvtől, és attól, hogy megismerhetek egy klassz szemléletet. (A jelenlegi életszakaszom pontosan a könyv főszereplőjével van párhuzamban.) Motivál arra, hogy lehet bátrabbnak lenni az életben, jobban bízzunk magunkban és a képességünkben. Segít a cél elérésében, megerősíti a hitet arra, hogy sikerülni fog! Köszönöm!

 22. Gaál Aliz

  Szia! Sok -sok minden kavarog az emberben ha rálép erre az útra.Annyi és annyi választás van amit ha rossz irányban keresel lefagysz.A könyv közhelyként fény az éjszakában. Utat mutat, és reményt, bármilyen nehéz helyzetben van az ember, van kiút és megoldás.A saját helyzetére le kell fordítani azonban.Köszönöm , hogy olvashattam.

 23. Nikolett

  Kedves Csaba!

  Múlt héten a könyvesboltban véletlenül akadtam rá a könyvedre, amit az egyik ismerősömre való várakozás közben elkezdtem olvasni. Annyira olvasmányos volt, hogy egyszer csak azt vettem észre, hogy 50 oldalt le is tudtam. Aztán visszaraktam a polcra és mentem a dolgomra. De napokig ezen járt az agyam, míg végül pár nappal később bementem újra a boltba és megvettem a könyvet. Másnapra pedig már el is olvastam. Sok könyvet olvasok, de rég volt olyan, hogy valamelyik ennyire lekötött volna.
  Ami pedig a könyvet illeti, nem ez volt az első, ami a szemléletfejlesztésről szólt, de az egyetlen, ami konkrét példán vitt végig és ami hasznos gyakorlati példákkal látott el. Motiválttá tett, hogy javítsak a helyzetemen és elérjem a céljaimat, köszönöm.
  Imádtam ezt a könyvet, ajánlani fogom másoknak is!

 24. HI

  Remek konyv, fiataloknak es idosebbeknek egyaranyt. Nagyon sok problemat erint amivel eletunk soran talalkozunk, ezert ugy gondolom mindenki talal szamara megfontolando gondolatot.
  Koszonom.

 25. Török Eszter

  Kedves Csaba,
  szeretek olvasni és tanulni, több önfejlesztő könyvet olvastam már, illetve különféle képzéseken is részt vettem. A könyved nagy örömmel olvastam, újszerű megközelítésben, ugyanakkor egyszerűen, közérthetően írsz ugyanarról, de mégis másként. Könnyed, olvasmányos és nagyon inspiráló. Köszönöm, élmèny volt olvasni!
  Üdvözlettel: Török Eszter

 26. Edit

  Sziasztok! Már 25 éve vállakozóként élek, szerintem nem rosszul, mégis mindig keresem a fejlődés lehetőségét. Örülök, hogy rátaláltam a könyvre, melynek jó stílusa van, könnyű olvasmányos, mégis komoly mögöttes tartalmmal bír, amely mindenkinek utat mutathat, ha elég nyitott a változásra/fejlődésre. Köszönet Csabának, hogy összegyüjtötte az élet alappilléreit!

 27. Soós Bernadett

  Kedves Csaba!
  Nem szeretem hosszasan ragozni a dolgokat… Rengeteg gondolatomat megfogalmazták már az előttem hozzászólók, sokan sokkal szebben, jobban, mint én képes lettem volna rá. Egyvalamit azonban hozzá tudok tenni. Pont a mai napon beszélgettünk a 15 éves lányommal, aki most készül kollégiumba. A legfontosabb, amit ma mondtam neki, hogy ha legközelebb könyvet vesz a kezébe, akkor a Múzsa legyen az a könyv…

 28. Horváth Gyula

  Kedves Csaba!
  Nagyon tetszett a könyv! A feleségemnek is!
  Köszönjük szépen, a lányomnak is átküldtem.
  Tanár emberek vagyunk tanítványainkat is ilyen szellemben tanítjuk.
  Köszönjük: Marika és Gyuszi

 29. Zachár Kriszta

  Felkapcsolták a villanyt!
  Végre egy könyv, ami nem misztifikálja túl a dolgokat. A lényeg és a segítség ott van a szemünk előtt, csak nem vesszük észre. A problémára való más szemszögből történő ránézés, na ezt kell megtanulni és ez a könyv egy nagyon nagy segítség. Köszönöm!!!!

 30. Pogány Ágnes

  Kedves Csaba!
  Körülbelül három hete olvastam ki a könyvet, de az Elveszett fejezetet sajnos csak most sikerült. Nagyon nagy hatással volt rám az egész könyv. Ugyan abban a korban, ugyan abban helyzetbe vagyok én is mint a főszereplő lány. Elmúlt fél évem borzalmas volt, mert úgy éreztem tehetetlen vagyok. Nem voltam képes kilépni abból a kényelmesnek hitt komfortzónából, amit magamnak teremtettem… de ahogy Éva is én is éreztem, hogy valami nem stimmel.
  Édesanyám ajánlotta a könyvet, de először csak úgy volt, hogy neki veszem meg. Mondta, hogy olvassak bele és mondjam el megérte e megvenni. Megérte!
  Amikor a Teknős és a Csiga viccet olvastam már éreztem a mentális arcon csapást. Én egy hétig olvastam. Minden egyes fejezettett megkellett emésztenem. Amikor végeztem a könyvvel rákerestem a honlapodra és elkezdtem a mini tréninget. Sokat segített tisztában látni a dolgokat. Egyelőre még meg vagyok rekedve, de szerintem hamarosan megtanulok úszni és kint leszek a parton.
  Mindenkinek ajánlom ezt a fantasztikus könyvet!
  Köszönöm!!

 31. Bátor József

  Kedves Csaba,

  A napokban fejeztem be a Múzsa c. könyved, most pedig az Elveszett fejezetet.
  Nekem is sok értékes gondolatot, ami még fontosabb újszerű megközelítést adott. Még én is emésztem ezeket a dolgokat, de szerintem engem is elindulásra, cselekvésre késztet. El is kezdek tanulni szeptembertől egy tanfolyamon, amivel már szemeztem egy ideje. :)

  Köszönettel:
  József

 32. Kolozsvári Gábor

  Olvastam már sok személyiségfejlesztő könyvet, s valóban azt tapasztaltam, hogy ezek a könyvek nem adtak konkrét megoldásokat, ill csak a nagy hangzatos és általános sikerrecepteket próbálták az ember torkán letolni.A Múzsa című könyved ezekkel szemben, egy olvasmányos és valódi gondolatformáló írás, ami sokkal több konkrétumot tartalmaz, mint az un nagy amerikai sikerkönyvek. Csak gratulálni tudok a műhöz, és kívánom mindnél többen jussanak hozzá, és tudják elolvasni ezt a remekművet.Bízom benne, sokan tudják majd használni az életük pozitív irányban történő megváltoztatására a könyvben megfogalmazott gondolataidat.
  Ajánlani fogom az ismerőseimnek elolvasásra a Múzsa című könyvedet
  Köszönettel

 33. Csonka Júlia

  Kedves Csaba! Egy perccel ezelőtt fejeztem be a konyvet es tettem le a kezembol, igy az elmeny nagyon friss es hirtelen sok minden kavarog. Rengeteg pszichologiai, spiritualis es egyeb motivacios konyet olvastam mar, de ehhez foghatot még nem. Egeszen egyedi perspektivabol mutattal ra dolgokra, sokszor pont ugy lepodtem meg, mint a konyvben Eva :) Furcsan jo elmeny realizalni a hianyossagaimat es azokat a pozitiv dolgokat, amiket tanacsoltal, es eddig tudat alatt is ugy csinaltam, de most nyitottad fel a szemem a szuperkepessegemre. :) hirtelen ennyi. Halas vagyok az ismeroseimnek, akik ajanlottak ezt a konyvet, es sajnalom, hogy nem 5 evvel ezelott fogtam neki az elso ajanlas utan. De biztos most ertem csak meg ra es okkal most kellett olvasnom :) Koszonom, hogy megosztottad a tudast, aminek birtokaban vagy! Nagy orommel olvasnek Toled tobbet rovidebb es hosszabb terjedelemben is. :)

 34. Németberta Kati

  A könyv főszereplője jóval fiatalabb tőlem így az életútjában is máshol tart mint én. Mégis találtam benne olyan gondolatokat amiket érdekesnek és elgondolkodtatónak találtam.

 35. Paroda Tímea

  Kedves Csaba!

  2 nap alatt olvastam ki a könyvedet, többször volt rádöbbentő élményem olvasás közben nagyon inspirált és motivált lettem aminek már meg is van az eredménye. A könyvben lévő gondolatok sokat segítettek, amiért hálás vagyok. Kötelezővé olvasmánnyá tenném mindenki számára!

  További sok sikert kívánok neked!
  Köszönöm, hogy létrehoztad.

 36. Judit

  Kedves Csaba,
  egy hosszabb autó úton beszélgettünk, hogy ki mit olvasott mostanában. Így ajánlották, hogy feltétlenül olvassam el a Múzsát. Két nappal később kaptam kölcsön és még aznap el is olvastam a könyved. Nagyon inspiráló, de ugyanakkor rengeteg felismerést ad. Az első gondolatom az volt, hogy az egyes “példák” technikák a probléma felismerésére és kezelésére melyik rokonomnak és ismerősömnek segítene. Aztán rá kellett jönnöm, hogy magamon kell kezdeni a cselekvést, hogy hiteles lehessek a példámmal. Majd te is leírtad, hogy csak annak lehet segíteni, aki kéri. Így minden energiámat a saját életem javítására kell fordítanom, ami nem egyszerű, kitartást igényel, de megéri. Nemcsak nőknek ajánlom, hisz mindannyian találunk hasonlóságot Éva problémáiban.
  Jó olvasást és változtatást kívánok az olvasóidnak.

 37. Fodor Katalin

  Kedves Csaba!
  Gratulálok a könyvedhez, számomra igen hasznos gyakorlati tanácsokat adott az életemhez. Megtanított arra továbbá, hogy ha nem én irányítom a sorsomat, akkor más teszi meg helyettem és ezt nem engedhetem meg magamnak. Életünk minden pillanatában döntéseket hozunk, azzal is döntünk, ha nem teszünk meg dolgokat. A halogatás az élettel ellentétes, korábban én is beleestem ebbe a csapdába. A szemléletfejlesztés programoddal pedig célkitűzéseimet is megtaláltam, és egyre jobban érzem magam a bőrömben. Köszönöm és hálával tartozom neked érte! Szeretettel: Fodor Katalin, egy lelkes olvasód :)

 38. Olajosné Soós Edit

  Kedves Csaba!
  Korábban már elolvastam a szemléletfejlesztési minitréninget.Mindig elgondolkodtatott.Az előző hónapban pedig megvettem a Muzsát.Olvasás közben az első gondolatom az volt: miért nem vettem meg eddig.Ezt a könyvet “rongyosra” kellene olvasni.Köszönöm,hogy megírtad.Sok erőt és önbizalmat kaptam belőle.
  Nagyon szép napot kívánok!
  Üdv: Edit

 39. Mátyás

  Kedves Csaba!
  A könyvet egyik ismerősöm ajánlotta és mesélt róla először úgy gondoltam ,hogy nem szeretném elolvasni ,azt mondtam adja oda beleolvasok, a beleolvasásból az lett ,hogy két nap alatt kiolvastam nagyon tetszett . Egy pár idézetet kiírtam belőle és látható helyre tettem ,hogy mindig szem előtt legyen.
  Nagyon tanulságos az írása, köszönöm ,hogy elolvashattam további sok sikert a könyveihez.

 40. Timi

  Üdvözlet
  2 nap alatt elolvastam a könyvet és már közben elkezdtem a saját életemmel kapcsolatos másképp gondolkodást. Több idézetet kiírtam a könyvből, van ami nálam is a hűtőre került, de van ami a telefonba van elmentve, hogy mindig velem legyen. Csak annak érdemes elolvasni, aki tényleg akar változtatni. Én biztos újra elolvasom még, mert érdemes rá. Köszönöm.

 41. Liszkóczi Anna

  Kedves Csaba!
  Köszönöm Neked, hogy elolvashattam ezt a csodálatos könyvet! Nem véletlen, hogy rád találtam a neten böngészve. Tényleg reményt, derűt és örömet okozott. Hálás vagyok minden betűért,amit leírtál Szeretnék még sokat tanulni, hogy Én is megtaláljam a célomat.
  Üdvözlettel : Anna!

 42. Gönc Andrea

  A napokban vásároltam meg és olvastam el a könyvet. Korábban olvastam a szemléletfejlesztés minitréninget, ami biztatást adott arra nézve, hogy 45 évesen sincs késő megtalálni önmagam, és elkezdeni élni, vegetálás helyett. Megkívántam vásárolni a szerző, Braskó Csaba mindkét ajánlott tréningjét. De arra értem külföldről haza, hogy sürgősen rendeznem kellett egy korábbi tartozásom. Igaz, ezzel kikerült egy teher a zsákomból, de pénzem alig maradt. Így a tervezett vásárlás elmaradt. Egy pillanatnyi szomorúság után eszembe jutott a Múzsa. Irány a könyvesbolt, ennyit még megengedhetek magamnak, és ez nem luxus, hanem befektetés a jövőmbe, az életembe, és a semminél egyelőre ez is jobb lesz! Meglepetésemre nemhogy a semmitől több, hanem a leghasznosabb gyakorlati útmutató a ma embere számára, hogy “kijusson a partra” és elkezdje azt a csodás életet amire teremtetett! Köszönöm! És ajánlom mindenkinek!

 43. Kis Enikő

  Kedves Csaba!

  Ez a könyv egy csoda!Ahigy a videóban is elhangzott nem tudtam letenni!
  Azaz igazság higy mostanában minden könyvbe csak belekezdtem de mióta a Muzsát elolvastam eszem a könyveket :)
  Köszönöm h megírtad ezt a csodát és hozza segítettél ahhoz hogy ki tudjak úszni a partra végre .

  Legyen csodás napod! :)

 44. B. M. Judit

  Kedves Csaba! és Tisztelt Olvasó!

  A “Múzsa” című könyvről azt gondolom, hogy mindenki, aki embernek, halandónak érzi magát, és minőségi életet szeretne élni, érdemes lenne időről – időre elolvasnia és átolvasnia a könyvet. Ha még sikerül alkalmazni is belőle praktikákat, akkor garantált a jó közérzet és a sikeresebb, boldogabb élet.
  Persze a változáshoz “Én, – Te, – Mi,” kellünk, de tanulni mindenből lehet, és kell is.

 45. Kata

  Kedves Csaba,
  hasonló elveket vallottam eddig is, ill. ezek mentén élem az életemet. Hasznos volt összegyűjtve, történetbe foglalva olvasni, köszönöm! Többeknek, többször is el kellene olvasni… igyekszem én is terjeszteni :)

  Üdv: Kata

 46. Karácsony Bernadett

  Kedves Csaba!
  A Múzsa című könyvet ballagásomra kaptam ajándékba, és amint időm adódott, rögtön elkezdtem olvasni. Az első, egyértelműen jó benyomásomat a könyvvel kapcsolatban alátámasztja az, hogy csak úgy faltam az oldalakat, élveztem olvasni. Ahogy kinyitottam a könyvet, az idézetek a fejezetek elején annyira elnyerték a tetszésemet, hogy egy jópárat ki is írtam magamnak.:)
  Bevallom, hogy Éva negatív hozzállásaban és életszemléletében sokszor magamra ismertem, de ugyanakkor saját magamon is éreztem a változást ahogy haladtam az oldalakkal, és ahogy Éva élete folyamatosan jobbá vált. Szinte éreztem a megkönnyebbülést, mintha az én hátizsákomból is sorra fogynának a téglák, mondhatni eggyé váltam, azonosultam a főhőssel. Nagyon jól megírt könyv, rengeteget lehet tanulni és inspirálodni belőle, és én úgy gondolom, hogy sokunknak erőt adhat, felnyitja a szemünket arra, hogy a dolgok pozítiv oldalát nézve és kellő kitartással bármilyen akadályt áthidalhatunk, nem létezik olyan, hogy lehetetlen.
  Véleményem szerint mindnyájunknak szüksége lenne egy “paradicsomleves srácra” aki mindig megjelenik amikor szükség van rá, és frappáns történeteivel, tanácsaival helyrebillent minket.
  Köszönöm ezt az élményt!

 47. Bácsi Piroska

  Kedves Csaba! Igazából mikor kézbe vettem ezt a könyvet skeptikus voltam. Eddigi életem során számtalanul éreztem azt, hogy sajátságos a gondolkodásom. Másként gondolok dolgokra, élet helyzetekre és problémákra, mint a körülöttem élők. S akár a szűk családi köröm is ide tartozik. Amint elolvastam a könyvet és olvasok azóta is Tőled, rájöttem és szembesültem azzal, hogy hasonló látásmódunk van! Életemben először találkoztam ilyen emberrel. Köszönöm a lehetőséget! Piroska

 48. Borbély Adrienn

  Kedves Csaba!

  Köszönöm, hogy megírtad ezt a könyvet, és általa másképp láthatom az előttem álló feladatokat.
  A történet megmutatja, hogy bármire képesek lehetünk, ha valóban változtatni akarunk az életünkön.
  Az erőfeszítéseink nem hiábavalók, idővel eredményt érhetünk el.
  Ösztönöz a jó cselekedetekre, hogy tegyünk az életünkért nap mint nap, hogy legyenek céljaink, álmaink, amik mellett a végsőkig kitartunk, és elérjük azokat.
  Gratulálok és további sok sikert kívánok!

 49. Czehmeister Ferenc

  Kedves Csaba !
  Köszönöm , hogy megírtad ezt a könyvet! Különlegessége ,hogy az alapokat ,-melyek a változást hozzák- , egy törénetben szemléltetve ,mindenki számára érthetően írod le.Könnyen befogadható ,mert egyszerűen a hétköznapokból merítesz.
  Ezt a könyvet mindenkinek el kellene olvasnia !
  Köszönöm!

Vélemény


A hozzászólások szabályai

Ezen a weboldalon más szabályok érvényesek, mint az interneten általában, kérjük tartsd be őket:
1. Használd a valódi neved
2. Ne sérts meg másokat
3. Ne SPAMelj
4. Légy optimista

Az élet nem habostorta, ezt mindannyian tudjuk. Ennek a weboldalnak és a könyvnek is az a célja, hogy ezt ellensúlyozza, megmutassa azt, amiből kevés van, de mégis létezik: a reményt, a derűt, az örömet.