Vélemények

A könyv megírásának célja az volt, hogy erőt, pozitív gondolatokat és jó példákat adjon. Ha úgy érzed, attól, hogy elolvastad, az életed bármilyen szempontból kellemesebb vagy könnyebb lett, kérlek, írd meg a véleményedet itt lent ide kattintva.

Köszönöm!

1 189 hozzászólás a(z) “Vélemények” bejegyzéshez

 1. Zsuzsi

  Kedves Csaba !
  Köszönöm, hogy leírtad azt, amit valójában minden ember tud és érez legbelül, csak várja a löketet, hogy elinduljon a jó irányba és valóra váltsa álmait .
  Egyszer már fennt voltam a csúcson, sikeres jól jövedelmező cégem volt, imádtam a munkám . Sajnos elbuktam mindent, azóta 7 év telt el. Úgy érzem börtönben élek és nem azt csinálom amit szeretek. A kudarc miatt nem volt erőm újra kezdeni és már nem is szeretném a régi munkamat folytatni.
  A 7 évet itt ott amott alkalmazasban töltöttem, közben a legszebb “szakma” az enyem lett édesanya lettem. De ha vki megkerdezte mi hiányzik még az életemből egyértelműen rá vágtam a siker! Sikeres szeretnék lenni újra egy olyan munkával amit szeretek csinálni, ami újra a szenvedélyem lehet .
  A könyv hatalmas motiváció !!! El hiszem újra hogy még tudom csinálni csak kellett, hogy vki leírja a használati útmutatót a sikerhez vezető úthoz !!!!
  Most újra elfogom olvasni és jegyzetelek és bele fogok életem álom melójaba !!!
  “Annak az 5 embernek az átlaga vagy aki körbe vesz” .
  Nekem 3 sikeres barátom van 2 tipeg topog. Ajánlani fogom a könyvet nekik is így egyszerre válunk mind sikeres átlagga :)
  Köszönöm !!!!
  További sok sikert kívánok !

 2. B. Gabi

  Kedves Csaba!

  Nőnapra kértem ajándékba a Múzsa című könyvedet. Éva történetét olvasva sokszor magamra ismertem. Az utóbbi években sehol sem találtam számomra hasznosabb, motiválóbb olvasmányt. Feltölt, energiát ad és cselekvésre késztet, hihetetlen… A könyv útjára indult, meséltem róla, kölcsönkérték. Éva gondolatai pedig a hűtőszekrényen!
  Üdvözlettel és köszönettel: Gabi

 3. Bodrogi Gergely

  Kedves Csaba!

  Nagyon tetszett a könyv, szinte alig tudtam letenni. Ismerőseimnek is bátran tudom ajánlani.
  Nagyon jó gondolatébresztő. Örülök, hogy végre elolvastam, mert már régen szemeztem vele.

  Gergely

 4. Zachár Eszter

  Kedves Csaba!
  Gratulálok ehhez a könyvhöz. Nagyon tetszik az írás stílusa, végre egy filozófiai tartalmú könyv, ami nem olyan diplomatikus, mint a legtöbb, ami teljesen kifárasztja az elmét.

  Úgy gondolom mindenkinek hasznos ez a könyv. Annak aki még a saját pocsolyájában ül reménytelenül, annak aki már a kiút folyamatában van, és annak is egy vállveregetés, aki már kvázi “problémamentes” életet él.

  Mindenkinek ajánlom, csak többet kap az ember ezáltal, annyi JÓ GONDOLAT van benne!!!!!!! :)

 5. Bánvölgyi Tibor

  Nagyon tetszett!! Tényleg erőt adott, megadta az utolsó löketet, hogy egy nagyon nagy álmunkat tényleg valóra váltsuk.

  Köszönjük!!!

 6. Dr Matus Istvánné

  dr Matus Istvánné vagyok, gyógypedagógusként dolgozom.
  Nagyon tetszett a könyv. Napi munkámban ezt is használni fogom. Sok fiatal kárhoztatódik arra, hogy csak túléljen. Ha sikerül. Jó dolog nekik segíteni.
  A boldogság útját én kicsit másként keresem. Azt gondolom, az út, a munka a csúcs felé, az ad örömet. Ha felér az ember, meggazdagodik, élvezni kezdi munkája eredményét, félő, hogy jön dekadencia.
  Úgy gondolom, sáfárként kell tekintenem minden kapott vagy szerzett javadalmamra. Mint Mr Paradicsomlé. A nem materializált fizetség ugyanakkora öröm lehet. (De ez már metafizikai kérdéseket vet fel. )
  Johanna

 7. Zsófi

  Kedves Csaba !

  Végtelenül hálás vagyok, hogy egy ilyen könyvet olvashattam.
  Csak ajánlani tudom Mindenkinek !
  A történetet olvasva a legtöbb tanítást a saját életemben is fel tudom használni.

  Köszönettel,
  Zsófi

 8. Bálint I.

  Mindenkinek ajánlom ezt a könyvet, aki elégedetlen a mindennapokban. Van megoldás! A könyvben nagyon jók a kérdések, válaszok pedig bennünk vannak. A könyv lendületes, lehet gyorsan olvasni és ugyanakkor elgondolkodtató.Érdemes többször elovasni így mindenképp jó ha otthon van a könyvespolcon.

 9. István

  Inspiráló olvasmány. Érdemes akár most, ebben a pillanatban felhagyni a tétlenséggel, és tenni valamit az életünkért, ha nem akarunk földi létünk végéig saját börtönünkben lézengeni.

 10. Éci

  Kedves Csaba!

  Gratulálok a könyvhöz, szuper az egész! Nagyon tetsztett és ajánlani fogom.másoknak , rengeteg megszívlelendő dolgot tartalmaz! Köszönet érte és sok sikert a továbbiakban ! Évi

 11. Baráth András

  Szia/Sziasztok
  Én 31 éves vagyok nem olvastam el egy könyvet sem eddig életemben még az iskolai kötelezőket sem,de 30 évesen rájöttem változtatni akarok Édesanyám nyomta a kezembe Braskó Csaba Múzsáját, a végén elsírtam magam pedig ha jönnétek velem szembe az utcán egyiket sem gondolnátok rólam, hogy olvasok vagy sírok. köszönöm hogy olvashatok ilyen könyveket el sem tudjátok képzelni milyen érzéseket vált ki az emberekből ez több mint nagyon jó, én szavakkal le sem tudom írni. Köszönöm még egyszer!

 12. Tóth Béla Antal

  Kedves Csaba!

  Nagyon élveztem a könyv minden percét, cselekvésre ösztönöz, motivál. Kötelező olvasmánynak írnám elő az iskolákban. :) Lendületes a történet, nincsenek benne unalmas részek. Nehéz letenni, mert az ember izgatottan várja, hogy mi lesz a folytatás. Örömmel töltött el a végkifejlet, jobb kedvre derített és azóta mintha beköltözött volna a “napsütés” a gondolkodásomba. Én már évek óta alkalmazok apróbb technikákat (dohányzásról leszokás, rossz szokások elhagyása, optimizmus, pozitív gondolatok), így mindenkinek biztosan tudom ajánlani a könyvet és úgy általában a gondolataidat, írásaidat, mert tényleg ki lehet úszni a partra egy kis erőfeszítéssel és fel lehet érni hegycsúcsra is. Igaz oda még nem értem fel, de ami késik az nem múlik. :) Remélem lesz folytatása.

 13. Edit

  Kedves Csaba! Gyakorlatilag egy szuszra olvastam el a könyvet, mivel teljesen azonosulni tudtam a főhősnőnkkel. Én is nagyon vártam a paradicsomlé fiút, hogy betoppanjon a kávézóba és beavasson az élet “titkaiba”. Szinte beszippantott a történet, mint egy jó krimi. Nagyon tetszett a könyv, olyan mély és magvas igazságok kerültek bemutatásra, melyet csak ajánlani tudok minden korosztálynak.

 14. UJVÁRI VIKI

  Kedves Csaba és MINDENKI :)
  Szívből ajánlom ezt a történetet MINDEN korosztálynak!
  Szórakoztam, nevettem, sírtam és szerettem ezt a regényt.
  Rólam szól!
  Rólad szól!
  Rólunk szól!
  Fantasztikus tanítás van a könyvben elrejtve, minden egyes oldalon.
  Olvassátok, szeressétek, és adjátok tovább :)
  GRATULÁLOK CSABA!!!

 15. Angéla

  Kedves Csaba. A lányomtól kaptam a könyvedet, neki nagyon tetszett ezért ajánlotta nekem is
  Bevallom nekem először nagyon tömény volt. Kb a feléig olvastam el, aztán pihentettem pár hónapot. Ebben lehet az is közre játszott, hogy kicsit túl voltam terhelve idegileg. Mikor újra kézbe vettem, akkor már teljesen másként tekintettem rá. Nagyon nagy igazságokat írsz le benne, amivel az ember tisztában volt valamikor, csak valahogy az élet folyamán elfelejtjük. Jó, hogy időnként vannak emberek, akik visszatérítenek a helyes útra. Köszönöm neked. Az egyik legjobb mondásod számodra, hogy egy fuldokló nem tud megmenteni egy másik fuldoklót. Nagyon nagy igazság van benne. Amig magunkat nem hozzuk rendbe, addig másokon sem tudunk segíteni. A másik fontos dolog számomra, hogy nem úgy segítünk másoknak, ha megoldjuk helyettük a problémákat, hanem ha megpróbáljuk megmutatni a helyes utat
  Köszönöm az útmutatásokat

 16. Réka

  Kedves Csaba!

  Hatalmas alkotás amit véghezvittél,mindenkinek tudom ajánlani a könyved,kortól nemtől függetlenül. Kötelező olvasmány. :)

  Szórakoztató és egyben nagyon tanulságos történet, könnyedén értelmezhetők és gyakorlatba építhetők a gondolatok.
  Személy szerint hitet kaptam a könyvben leírtaktól, hogy egy ötletből mi minden születhet. Eddig nem mertem az ötleteimre hagyatkozni, féltem az esetleges kudarcoktól.
  Véleményem szerint a legfontosabb üzenet, hogy mindig van tovább, sőt még feljebb is, ha van hajlandóságunk tenni a dolgunkat lépésről lépésre.
  Úgyhogy hajrá mindenkinek! Tegyük rendbe az életünket és legyünk végre boldog, teljes emberek! :)

  Köszönettel!
  Réka

 17. Ostorics Zoltán

  Kedves Csaba.
  Nagyon megfogott a könyv mondanivalója, minden fejezetét ,minden mondatát nagy kiváncsisággal olvastam.
  Most pont olyan helyzetben levő ember vagyok, akinek pont erre a könyvre volt szüksége hogy igazolja önmagát.
  Az elmult egy év alatt rengeteget válozott az életem, úgy érzem a könyv olvasása sem a véletlen müve.

  Gratulálok Zoltán.

 18. Beatrix

  Életem első olyan könyve, amit nem tudtam letenni a kezemből, ilyen gyorsan még könyvet nem olvastam. Fantasztikus alkotás, ahogy végig vezet a történeten. És teljesen jól leírja a napjainkat, hogy mennyire azon múlik, hogy kinek milyen lesz az élete, hogy milyen a gondolkodásmódja. A könyv számomra tanácsokkal is szolgált, bár hasonló a gondolkodásmódom, mint amilyenné vált Éva a könyv végére, egyelőre nem teljesen tiszta mi az amivel szeretnék foglalkozni a jövőben, úgy érzem a könyv segítség lesz számomra a továbblépésben. Hálás köszönet érte.

 19. Robi

  Kedves Csaba!
  Ez a könyv tökéletes. Nagyon “össze van rakva” és elképesztően jó gondolatokat ír le.
  Kicsit túlzásnak tűnhet, de kötelező olvasmánnyá tenném gimnáziumban, középiskolában.
  Nekem sokat segített és ezt nagyon köszönöm! Ahogyan több előttem hozzászóló is írta,
  el fogom még olvasni én is egy párszor a könyvet majd oda adom másnak is. Nem fogok hozzá
  semmit fűzni, csupán annyit, hogy olvassa el. :) Nem akarok kéretlenül segíteni máson, mindössze megihletem… :)
  Köszönöm még egyszer! Remélhetőleg személyesen is lesz módom egyszer köszönetet mondani.
  További sok sikert a “küldetésedhez”!!
  Üdv., Robi

 20. Takács Szilvia

  Kedves Csaba!
  A könyv engem már az első perctől kezdve magával ragadott. Valószínűleg azért, mert teljesen magamra ismertem és a könyv végére hihetetlen nagy erőt és bátorságot adott nekem ahhoz,hogy valóra merjem váltani az álmaimat
  Üdvözlettel:
  Szilvi

 21. Ildikó

  Köszönöm a jó ötleteket! Inspiráló olvasmány volt! Gratulálok! Ildikó

 22. Molnár Szabolcs

  Kedves Csaba!

  Köszönöm. A “Múzsa” megmentette a jövőmet!

  Üdvözlettel

  Molnár Szabolcs

 23. Kántor Orsi

  Sziasztok!
  Érdemes elolvasni! Ugyan kicsit csaltam, mert könyvtárból vettem ki,
  de meg is fogom venni, és nem csak magamnak! Remélem barátnőmnek is sokat fog segíteni! :)
  Az én utam Csabával korábban kezdődött, kb amikor elkezdtem egy főiskolát levelezőn, és az emailek segítettek, megerősítettek abban az elképzelésemben, hogy érdemes új ösvények felé nyitni. A könyv is erről szól, mondjuk én a kicsit rögösebbet és hosszabbat választottam, de haladok! Köszönöm!

  Üdv Orsi

 24. Fördős Veronika

  többet smileyt nee! nagyon idegesítőek a könyvben… :) :) :) :) :)
  ezen kívűl csak ajánlani tudom!

 25. Horváth Árpád

  Kedves Csaba!

  A többi hozzászólóhoz hasonlóan nekem is nagyon tetszett a könyv. Az elején számomra kicsit nehézkesen indult, de aztán teljesen magával ragadott.
  Sokszor, sok helyen olvastam hasonló gondolatokat, de Neked sikerült nagyon kézzelfoghatóan összerakni a mondanivalódat.
  Úgy érzem, még néhányszor el kell olvasnom, hogy a gyakorlatban is használni tudjam, de maga az olvasás is élmény volt számomra.

  Köszönöm!

  Horváth Árpád

 26. Rita

  Nagyon tetszett a könyv. Egész biztos, hogy többször elolvasom még. A rendkívül értékes gondolatok mellett gyakorlatias is. Elgondolkodtató, motiváló, cselekvésre ösztönző. Ajánlható mindenkinek, aki változtatni szeretne az életén.
  Rita

 27. Renáta

  Kedves Csaba!

  Csodálatraméltó az az élet tapasztalat,amivel rendelkezel,és az is ahogyan ezt megosztod a többi emberrel. A könyved minden sorát élveztem,és ami számomra még fontosabb volt,hogy teljes egészében átjött a mondanivaló,amit a saját hétköznapi életemre kivetítve tudok is majd kamatoztatni.
  Kívánok még Neked Kedves Csaba számos ilyen,és ehhez hasonló sikeres művet,hogy tudásodat továbbadva,vissztaláljanak az utukat vesztett emberek a helyes ösvényre.

  Köszönettel: Renáta

 28. Hupkáné Kósik Andrea

  Kedves Csaba!
  Érezni lehetett a könyvből, hogy rengeteg tapasztalatod van a témában, amit sikerült úgy átadni, hogy az nem tankönyv ízű. Többször el kell olvasnom, hogy minden megragadjon bennem. Ezzel együtt elgondolkodtatott egy mozzanat, mégpedig, hogy ahhoz, hogy a főszereplő elinduljon a fejlődés útján, kellett, hogy legyen valaki a háttérben, aki az útjába “küldte” a tapasztalt segítő paradicsomos fiút. Az anyuka – inkognitóban… Nyilván mindenkit a saját problémája mentén ragad meg a könyv, engem is. Kamasz lányom van és éreztem a könyvívében az anya-lánya feszültséget is. Sokat gondolkodom azon, hogyan lehet ezt a módszert átültetni a hétköznapokba, nem direkt tanácsokkal, hanem egy közvetítőn keresztül, mert úgy működőképes.
  Köszönöm az élményt, még jócskán dolgoztat belül a könyv és párszor még elő fogom venni.
  Hupkáné Kósik Andrea

 29. Pete Márta

  Kedves Csaba!
  A könyv kiváló. Komoly önelemzésre késztet, nem lehet megkerülni a saját problémáinkat. Bár én már 60 éves vagyok, mégis sokat tanultam belőle. A legfőbb tanulsága számomra, hogy mindig van lehetőség a változtatásra és ezt csak saját magunk tudjuk megtenni. A többi csak kifogás, magyarázkodás, hivatkozás.
  Régóta olvasom az e-mailben érkező írásokat, mindegyik tanulságos és nagyon elgondolkoztató. Meg fogom venni a többi könyvet is.
  Köszönettel: Márti

 30. Gabriella

  Kedves Csaba!
  Évek óta próbálom a gyermekkori negatív élmények miatt kialakult alacsony önbecsülésemet, önbizalmamat helyreállítani, ezért több könyvet, cikket olvastam, pszichológushoz is elmentem egyszer, ahol sírva fakadtam és két napig sírtam.
  A Múzsa című könyvedre véletlen folytán akadtam rá, gondoltam egy újabb próba, hátha most végre megtalálom azt, amit évek óta keresek. Első körben ezért a helyi könyvtárból kikölcsönöztem a könyvet.
  Aztán jöttek a felismerések. Az “áhá, most már értem” gondolatok. A mosolyok, nevetések, könnybe lábadt szemek, pityergések.
  Fantasztikus a könyv. A mondandója. A mondandó előadásmódja. A gondolatébresztő, valamit elindító történetek.
  Rengeteg új tudás, információ van benne önmagunkról, a világról.
  Egyszerűen fantasztikus.
  Letehetetlen.
  Meg is vettem, mert azt mondtam magamban, ez az A KÖNYV, aminek ott kell lennie a kezem ügyében.
  Mindig.
  Mindenhol.
  Köszönöm Csaba!

 31. Pintér Juliette

  Kedves Csaba!

  Gratulálok, fantasztikus a könyv hangvétele, mondanivalója, érthetősége. Többször szembenéztem a magam helyzetével, dolgozom a “hátizsák” tartalmán. Fantasztikus könnyedséggel ír, remélem lesz folytatás.
  Köszönöm és a legjobbakat kívánom Önnek!
  Üdv.
  Julie

 32. Melinda

  Kedves Csaba!

  Nagyon értékesnek találom a könyvedet. Több párhuzamot is felfedeztem a történet és a saját életem között, ezáltal már néhány előremutató ötlet is megfogalmazódott bennem. Jelenleg ezek kidolgozásán munkálkodom, hogy sorban valóra válthassam őket és boldog életet teremthessek magam és a családom számára.
  Biztos vagyok benne, hogy sokaknak segítségére lehet ez a könyv (legalábbis ha nyitottak rá), mert nem csak az álmot mutatja be, mint a legtöbb hasonló témájú mű, hanem a hozzá vezető utat is. Köszönöm a gondolatébresztőt! :)

 33. Giczi Zsolt

  Kedves Csaba,
  Gratulálok a könyvedhez, két nap alatt “megettem”. Kitűnően mutatja meg a kivezető utat a “kátyúból”, mindezt egy kellemes olvasmányos regénybe bújtatva. Gondolkodásra késztet, miképpen tudom az olvasott ötleteket, megoldásokat a saját javamra fordítani. Szívből ajánlom mindenkinek, legyen valaki akár vállalkozó, akár alkalmazott, sokat meríthet belőle. A legfontosabb üzenete számomra és ez lehet mindenkinek, hogy a gondolataink, hitünk megváltoztatása révén tudjuk megváltoztatni a hozzáállásunkat, a környezetünket az emberi kapcsolatainkat. Ehhez kívánok sok sikert a könyved minden eddigi és jövőbeni olvasójának, nem utolsó sorban neked!
  Üdvözlettel: Zsolt

 34. Domján Gyula

  Domján Gyula
  2017 10 18 -07:40

  Üdvözlöm Csaba!

  Elolvastam a könyvet! Nagyon jó! Sok tartalommal teli ötlet van benne, ha valaki süllyed hogyan lábaljon ki belőle!
  Én ugyan nem vagyok a süllyesztőben, de még bizony én is tudok meríteni a könyv tartalmából!
  Ha valaki egy kicsit is optimista,akkor meg világosodik hogy tanulni soha nem késő! Nekem egy kedves ismerősöm
  ajánlotta,hogy olvassam el ezt a könyvet megérte! Örökké hálás leszek neki!
  Gratulálok a könyv meg írásához!
  Üdv Gyula.

 35. Koncsik Ildikó

  Üdvözlöm kedves Csaba! Elolvasva a Múzsa című könyvet, az èn véleményem teljesen pozitív.Azt hiszem aki elolvassa mindenki talál benne hasznos,elgondolkodtató , példákat,amit saját magán meg tapasztalt már.Bátran ajánlom ,nagyon kellemes olvasmány.

 36. Tóth Szabocs

  Kedves Csaba!
  A könyvet olvasva igyekszem hasznosítani a leírtakat. Sok érdekes és józanító gondolat van a könyvben megfogalmazva, amire talán sosem gondoltam volna magamtól. Úgy gondolom, hogy nem érdemes egy szuszra kiolvasni. Egy-egy fejezet után tartok egy-két nap gondolkodási időt, hogy a gondolatok megérjenek.
  Jó mankó azoknak, akik önmagukat szeretnék fejleszteni.

  Köszönettel: Szabolcs

 37. Noémi

  Egy ideje már rajta volt a Múzsa a könyves bakancslistámon, de csak most jutottam oda, hogy elolvassam. Remek olvasmány. Könnyű és nehéz. Mosolyt és könnyeket csal. Motivál, erőt ad, elgondolkodtat. Ajánlom e sorok olvasójának. :)

 38. Ujvàri Dóra

  Kedves Csaba!
  Megvettem a könyvet ès egy dèlutàn alatt ki is olvastam. Motivàló, jó stílusú. Eröt adott ès úgy èrztem, hozzàm szól. Màr ajànlottam több baràtomnak is. Èrtèkes ès jó olvasmàny!
  Gratulàlok!
  Dóra

Vélemény


A hozzászólások szabályai

Ezen a weboldalon más szabályok érvényesek, mint az interneten általában, kérjük tartsd be őket:
1. Használd a valódi neved
2. Ne sérts meg másokat
3. Ne SPAMelj
4. Légy optimista

Az élet nem habostorta, ezt mindannyian tudjuk. Ennek a weboldalnak és a könyvnek is az a célja, hogy ezt ellensúlyozza, megmutassa azt, amiből kevés van, de mégis létezik: a reményt, a derűt, az örömet.