Vélemények

A könyv megírásának célja az volt, hogy erőt, pozitív gondolatokat és jó példákat adjon. Ha úgy érzed, attól, hogy elolvastad, az életed bármilyen szempontból kellemesebb vagy könnyebb lett, kérlek, írd meg a véleményedet itt lent ide kattintva.

1 486 hozzászólás a(z) “Vélemények” bejegyzéshez

 1. Sándor Beáta

  Kedves Csaba!
  Egy kollégám ajánlotta a könyved, és nagyon örülök, hogy megvettem és elolvastam.
  Használható, értékes, hasznos tudáshoz juttat, miközben olvasmányos és élvezetes. Nagyon szeretek olvasni, de a munka és család mellett nincs sok időm és energiám rá. A Múzsát viszont két este alatt kiolvastam. Rég volt már ilyen, hogy egy könyv ennyire magával ragadjon. Köszönöm!
  További sok sikert kívánok az életet jobbá tévő munkádhoz!
  Szeretettel:
  Bea

 2. Huszák László

  Sokadik könyv, amit ilyen témában olvasok. Gondoltam én.
  Olyan könnyedén,mégis hatásosan tanít és világít meg alapvető dolgokat, kellemes, lágy formában, mint kevés hasonló iromány.
  Aranyos a story, könnyen tud azonosulni vele az ember fia/lánya egyaránt.
  Kötelező olvasmányként javasolnám, és a tanításait érettségi tételekbe foglalnám: attitűdformálás, megoldás-orientált gondolkodásmód, kommunikációs alapismeretek, időgazdálkodás, pénzügyi intelligencia, stb.
  Mondjuk verselemzés, a régi röghegyek és a binom négyzete helyett.

  Kedves Csaba!
  Köszönjük, és várjuk a folytatást.
  Vajon mit tartogat ez a gyönyörű élet még Éva számára?!

 3. Megulesz Anita

  Nagyon tetszett a könyv! Eddig is kaptam a hírleveleket, de a könyv olvasása közben nem volt kérdés, hogy tovább folytatom a jövőteremtő tréninggel tetszett a könyvben, hogy a könyvelők is említést kaptak benne..mivel én is az vagyok, és van egy kis irodám. Viszont én a meglepetés részben említettel, nem csak a számokat szeretem, hanem az irodaszereket, és akármilyen furcsa az emberek megnyugvását, ha elkészülök az adott munkával. Holap jön a program, alig várom, hogy elkezdjem! Mindannyiatok munkáját köszönöm, hogy részese lehettem ezeknek a gondolatoknak!

 4. Csobay László

  Szenzációs olvasmány. Minden mondatát tanítani kéne.

 5. Mónika

  Kedves Csaba!

  Hálás vagyok, hogy ez a könyv megszületett. Könnyedén, mindenki számára érthetően mutatja be mennyivel nagyszerűbb és boldogabb életet élhetnénk, ha kicsit másképp állnánk a dolgokhoz. Ezt a könyvet kötelező olvasmányként adnám az iskolások kezébe.
  Szívből ajánlom mindenkinek!

  Üdvözlettel
  Mónika

 6. Olasz Márta

  Egy délután alatt olvastam el a regényt, nagyon tetszett. Féltem attól, hogy szájbarágós lesz, de abszolút pozitívan csalódtam! Sokat jegyzeteltem közben, s ezeket a gondolatokat fel is fogom használni! Köszönöm!

 7. Plézer Erzsébet

  Eddig is sejtettem, sőt, mondtam is hogy túlélésre játszom – de most már tudom is. Nem élek, csak túlélek! Annyi mindenben magamra ismertem! De most megerősítést kaptam, hogy rosszul csinálom, és reményt, hogy van kiút. Nagyon szeretnék ebből a könyvből annyi erőt meríteni, hogy változtatni tudjak. A lehetőség előttem – hiszen ennél egyszerűbben, érthetőbben nem lehet megfogalmazni, mint ahogy a Múzsában olvastam. Köszönöm!

 8. Dodonka Sándorné

  Bár még nem olvastam végig a könyvet pár lap van hátra.Nagyon sok mindenben magamra ismetem.Nagyon tetszik a mód ahogyan leirja az iró.

 9. Kardos Róbert

  Kedves leendő Olvasó!

  Melegen ajánlom a könyv elolvasását – nekem hatalmas segítség volt, hogy olyan ambíciókat alakíthassak ki magamban, amikre valóban szükségem van. Olyan tudást tartalmaz, ami minden embernek hatalmas segítség volna, ha mihamarabb tudomást szerezne róla. :)

 10. Zsolt

  Borzasztóan jó könyv, olvasás közben minden felmerülő kétségemre azonnal megadta a választ. Az életviteli tanácsadó, a sikerről és boldogságról szóló könyvekből mindenhol ugyan az hiányzik, a lényeg, amitől ténylegesen be tudod illeszteni az olvasottakat a saját életedbe – amitől az okosság nem csak elmélet lesz, hanem valóságos, gyakorlati megoldás.

  A Múzsa aprólékosan, lépésről lépésre mutatja be azokat az akadályokat, kétségeket, félelmeket ami minden ember fejében megjelenik, amikor megpróbál megvalósítani gyakorlatilag bármit. A válaszokkal, amiket ad egy komplett szemléletet mutat meg, olyan egyszerű gondolatokkal amiket bárki magáévá tehet egy pillanat alatt. A könyv elolvasása után a 0. másodperctől alkalmazni lehet őket.

 11. Bódás Ágnes

  A minitréninget már ismertem.
  Nagyon tetszett, sok mindennel tudtam azonosulni, sokat tanultam. A nyitott szemet és szívet tovább nyitja ill. nyitva tartja.
  (A látás egy pillanat műve, de szemünk kinyílása egy életen át tart)
  A Múzsa egy új életszakaszom kezdetekor jött, a barátom ajándékozta, ismerve hobbimat, érdeklődési körömet.
  Ő és Múzsa ettől kezdve fogják a kezemet. Köszönöm.

 12. Barabás Ilona

  Kedves Csaba!
  Köszönöm , hogy lehetőségem adódott,egy ilyen nagyszerű könyv olvasására.
  Nagyon tetszik benne a sók idézet, és az ,hogy cselekvésre ösztönöz..

 13. Sebők Csilla

  A semmiből érkezett ez a könyv elém, és segített,hogy túléljek egy szörnyű délutánt! Köszönöm!

 14. Horváth Dia

  Elolvastam a könyvet. Regénynek is nagyon jó, de mèg jobb hogy gondolkozásra és cselekvésre sarkkal. Nekem még nagyon friss az élmény, még sok átgondolni valóm van de a megoldásokon is agyalok. Eddig is tudtam, hogy nem vagyok a körülményeim áldozata de most már azt is láttom hogyan alakìtsam őket. Köszönöm a könyvet a növéremnek, hogy odaadta. Mindenkinek el kellene olvasni.

 15. T . Judit

  Kedves Csaba! Már egy ideje vártam valamit az életemben ami màst is tud adni a tanácsok mellett. Az első ilyen volt amikor feliratkoztam az e-mail tanfolyamra és nap mint nap vártam az új leckéket. A következő lépés az volt, hogy megvettem a Múzsa könyvet. Mindkét döntésem jónak bizonyt. A bennük lévő alkalmazható, tettre késztető tudás, felserkentette a vágyamat, hogy tegyek valamit az én életemben, olyat, ami hatással van a körülöttem élők számára is. Kitettem a munkahelyemre a ,, hűtőlistát”. A könyvbe is beleolvastak. Hogyan tovább? Az idő majd megmutatja. Köszönöm ,hogy vagy nekünk!
  Tisztelettel, Judit.

 16. Laci

  Szia!
  Már kerestem rengeteg helyett , e-mailt ahol írhatok, sajnos nem találtam :(
  Nagyon örülök ennek a könyvnek! Már pont lankadt a motivációm, de erőt adott a folytatásra.
  Egy hibát azért találtam :P a csoki teszt nem létezett :D az pillecukor volt. Bár lehet hogy szándékosan ezt írtad :P de azt leszámitva, remek könyv! Így tovább

 17. Johanna

  Olvasmányaim során nem egy önfejlesztő könyvvel találkoztam már, de a Múzsa messze az egyik legjobb volt. Több szempontból is nagyon megindító élmény. Mivel regény-szerű, ezért nem volt “muszáj -íze”, és sokkal könnyebb volt beleképzelni magam a főszereplő helyébe. Persze az élet is rá nevel ezekre a tanulságokra, és aki tudatos az előbb utóbb eljut ugyanezekre a következtetésekre. Mégis ez a vezetett önbizalom tréning más… Igazán el indítja a gondolkodást, az “én is akarom” érzést!! Nagyon inspiráló és világos gondolatmenete miatt nem veszik el az ember az információk erdejében. (Én is nagyon szuper ötletnek tartom a hűtőre ki tehető gondolatokat – kinn is vannak ;) ) Ahogy letettem, azonnal ajánlottam tovább a barátaimnak. :) Szerintem mindenkinek kellene egy Mr Paradicsomlé. Hihetetlen mennyire meg tudja változtatni az ember életét pár jó ötlet és hogy bíznak benne. Biztos vagyok benne, hogy a programokra is befizetek. Messzemenően ajánlom a könyvet, szórakozásnak sem utolsó ;)

 18. Andor Gáspár

  Tisztelt Csaba!Ilyen témájú könyvet többet elolvastam már,de ennyire jól felépített és konkrét útmutatásokat tartalmazót még nem.Ezt a könyvet időnként elfogom olvasni, mert mindíg tud egy nagy adag optimizmust adni .Örülök hogy megtaláltam ezt a remekművet.

 19. Ágota

  Érdemes elolvasni ezt a könyvet akkor is, ha úgy érzed, rendben van az életed. Akkor viszont kötelező, ha még nem tudod merre indulj el, éppen válságban vagy, megtorpantál a fejlődésben! Nagyon sok hasznos inspirációt kaptam a könyvtől! Várom a folytatást! Ágota

 20. Lukács Anna

  Kedves Csaba!

  A könyv nagyon inspiráló, könnyed, magával ragadó egyszerűen jó volt olvasni! Külön tetszettek a hűtőre kitett idézetek:-)
  Kettő nap alatt elolvasható, csak ajánlani tudom mások számára is!

  Nagyon sok szépet és további sikereket kívánok!

  Szeretettel

 21. Dorina :)

  Számomra is rövid, ám igen tartalmas utazás volt belecsöppenni ebbe a könyvbe. Szerintem fontos, hogy az életben észrevegyük a lehetőségeinket és ha ez már megvan álljunk fel és kezdjünk el tenni értük. Tetszik, hogy ez a könyv a leghétköznapibb formában ösztönöz bennünket erre. Mindenkinek szívből ajánlom, aki elveszítette a motivációját, mert én is úgy érzem, hogy sikerült visszakapnom. :) Köszönöm szépen.

 22. Andrea

  Kedves Csaba,
  Nagyon tetszettek az idézetek,
  a stílus,
  az elveszett fejezet ötlete
  és a gondolatok ahogy
  a föszereplöt rávezeti Mr.Paradicsomlé az életre-zseniális.
  Hiszem, hogy mi is pont így kapjuk az útmutatást.
  Csak ki lasabban, ki gyorsabban tanul belöle.
  Sok sikert!
  Andrea

 23. Szilágyi Csaba János

  Egyik kedvencem ez a könyv! :-) Sokat ad mikor olvasom, hitet, reményt. Köszönöm Csaba hogy megírtad! Valóban hálás vagyok érte.

 24. Mátyás Katalin

  Nagyon Szuper a könyv….mintha rólam írták volna….feltöltött és sok hasznos tanáccsal lettem gazdagabb… :D Köszönöm az élményt.

 25. Edina

  Kedves Csaba !

  Köszönöm, hogy megìrtad ezt a könyvet s, hogy elolvashattam :)

 26. Somogyi Lívia

  Kedves Csaba!
  Valamikor tavaly nyáron vettem a kezrmbe a könyvet. Biztosan állíthatom, hogy életem legzordabb, leglehangoltabb, legmagányosabb időszakában. Ferázott. Erőt adott. Visszaadta a hitemet. Ok és okozat… A napokban ismét elolvastam, túl a bábállapoton. Ismételten inspirál. Erőt ad. Erőt ad az elinduláshoz, segít a kudarctól való félelem leküzdését, kezelését. Segít a célok meghatározásában, kitűzésében. Bízom benne, hogy a célokig vezető úton is segítségemre lesz.
  Üdv.: Lívia

 27. Éva

  Kedves Csaba!
  Az elvesuzett fejezetet elolvastam, kicsit þólam is szól.A könyv még úton van hoźám.

  Üdvözlettel:Éva

 28. Mirkó Ervin

  Kedves Csaba
  Bárcsak minden ember elolvasná Magyarországon,sajnos sok Évához hasonló helyzetben élő van aki így éli le az életét.
  Fuldokolva…..,
  Én nem érzem magam fuldoklónak de mégis megihletett a könyv.
  Még jobban megerősített abban hogy mennyi mindent kell még tanulni az életben és a tanulás nem érhet véget soha!
  Mirkó Ervin

 29. Bankuti Szilvia

  Kedves Csaba

  Halasan koszonom h megirtad Muzsat ,h energiat s erot fektettel abba h segits az embereken.Nekem kifejezetten sokat segitett,erot kaptam s valamifele kulonleges energiat.Nyugalmat,magabiztonsagot.Az igazsag h Eva mintha en lennek valahol mashol ..sok hasonlosag van kettonkben,sokat nevettem is kozben.Rengeteget tanultam.A kozel jovoben tervezzem tovabbi fejlesztesem altalad.Meg millio koszonet

  Szivelyes Udvozletem Szilvia

 30. Vincler-Boros Viktória

  Kedves Csaba!

  Szuper a könyved,minden szava,gondolata tetszett!
  Üdv.
  Vincler-Boros Viktória

 31. Cziczer János

  Kedves Csaba!

  Éva története sikerei lépésről lépésre mutatnak egy jó példát, hogyan is lehet csinálni.
  Fejben dőlnek el a dolgok, és az önfegyelemnek óriási ereje van!
  Véleményem szerint fontos még a magunknak tett ígéretek megtartása, természetesen a másoknak tett ígéret is.
  A Múzsa elolvasása után úgy érzem Még egyszer el fogom olvasni.

  Üdvözlettel János

 32. Kovács Oktávia

  Kedves Csaba!
  Azt gondolom a könyv hatalmas segítség minden embernek aki fejlődni akar.

 33. Nagy Jánosné

  Kedves Csaba!
  Nagyon tetszett a könyv,nagyon tanulságos. Sokat segít a hétköznapi életben, sok olyan dologra rávilágít, ami egyébként kézenfekvő és mégse jut eszünkbe. Irányt ad, hogy mit hogyan lehet helyesen csinálni. Nagyon örülök, hogy az interneten megtaláltam a cikkedet, a regisztráció után nagyon vártam az e-maileket. Mindet nagy érdeklődéssel és várakozással fogadtam. A könyvedet most kaptam meg karácsonyra, nagyon örültem neki, le se tudtam tenni a kezemből. Szívből ajánlom mindenkinek! Köszönöm!

 34. Fischer Zsófia

  Érdekes és meghökkentő volt olvasni a könyvben, hogy van amikor “túlélő” funkcióban vagyunk. Meglepett, mert ugyanezt a szót használtam magamra jó néhány hónappal ezelőtt, egy baráti beszélgetés során. És már akkor megfogalmazódott bennem, hogy én ÉLNI akarok. Érzem a változást, érzem, hogy éledezek. A könyved (és más írásaid) is segítettek ebben. Megerősítést nyertem ezáltal is, HÁLÁSAN KÖSZÖNÖM. További sok sikert kívánok Neked is az Úton. ❤️

 35. Rozi

  Kedves Csaba!

  Azért tetszik a könyv, mert leírja a teljes coaching folyamatot, szóval nagyon gyakorlatias. Még nem találkoztam ilyen könyvvel, amiben az elméleten felül megkapja az olvasó a gyakorlati megvalósulását a céljainak. Köszönöm, másolom a saját életemre! :)

 36. Katalin Szerbiából

  Kedves Csaba
  A könyvedet nagyon értékesnek tartom, mert élő példát mutat a problémák megoldására, olyan problémákra amivel szinte mindannyian kisebb, nagyobb mértékben szembe találjuk magunkat.A pénzügyi tanács, hogy meg ne fulladjon Éva, tökéletés- én személyesen is tapasztaltam.Ennélfogva a kommunikációs és más tanácsokat is elhiszem,- itt lenne mit gyakorolnom…és meg is fogom tenni ha megtalálom a módját hogy külföldi lévén részt vegyek a programban.Gondolom a program olyan támaszt nyújthat mint Évának a Paradicsomlé fogyasztó…
  Üdvözlettel Katalin Szerbiából

 37. Szabóné Kati

  A könyvet már régóta szerettem volna elolvasni, de csak most karácsony előtt sikerült megvásárolni. Többször neki is láttam, de két oldalnál nem jutottam tovább. Valahogy nem sikerült időt szakítani rá. Aztán karácsony után egy baleset következtében hosszabb pihenőre küldtem magam. Bevallom, nagy büntetésnek éreztem, hogy gipsszel a lábamon feküdnöm kell, nekem, aki ha fáradtan leültem, akkor is csináltam valamit. Amikor kicsit enyhültek a fájdalmaim, elővettem ismét a könyvet. Nem tudtam letenni, amíg végig nem olvastam. Segít elviselni a helyzetet, keresem a kényszerpihenő pozitívumait. Biztos, hogy többször el fogom olvasni. De most kölcsönadom a lányaimnak.
  Külön tetszett a közérthető stílus.

 38. Turcsány Katalin

  Kedves Csaba!
  Sok megerősítést is kaptam,összeszedetteben is át tudom gondolni az életem,ami volt és ami van és hogy merre akarok menni,a Múzsa könyv hősnője engem is megihletett,-példájából nagyon sok erőt ötletet tudok meríteni,amit a saját életemre vonatkozóan is hasznosíthatok.Mindenesetre a célok megkeresése és megtalálása, fókuszálás és a cselekvés ami sikerre visz……amihez kell bátorság is,ehhez pedig kell az önbizalom,ami saját magunk megismeréséből,szeretetéből és megbecsüléséből valósulhat meg.Álmodtam még a könyv olvasása előtt azt,hogy valakinek én mondtam,(pedig ilyet még magamnak sem mondtam,nemhogy másnak)-: “Hogy tudnál magadban bízni,ha nem hiszed el azt amit mondasz magadnak”.Köszönöm Csaba,hogy ennyi munkát és időt abba teszel bele,hogy másoknak is megnyílhasson egy másféle gondolkozáshoz vezető ajtó,amítől tényleg biztosabb,örömtelibb lehet az élet,ha a cselekvést nem halogatjuk……

 39. Karika Renáta

  Kedves Csaba! Nagyon érdekes volt a könyved. Sok dolgot tudtam hasznosítani belőle, melyek által jobban tudok bánni az emberekkel. Nagyon köszönöm :)

 40. Blaschek Balázs

  Kedves Csaba!
  Engem nagyon megtalált a könyved, leginkább a szemlélet kifejezésének módja, ahogy ezt átadtad. Igaz ez minden fejezetedre!:)
  Gratulálok, ez sokaknak segít! Balázs

 41. Joó Zsanett

  Kedves Csaba!
  Imádtam! Sokat lehet belőle tanulni úgy,hogy közben egy regényt olvasol, nem egy nyers tanító könyvet. ☺️
  Köszönöm, és köszönöm az e-maileket is. Fogod a kezem ☺️
  Minden jót kívánok erre az évre is!
  Üdv, Zsanett

 42. Boross Brigitta

  Mindenkinek ajanlom a konyvet, de foleg azoknak akik kicsit szorultabb helyzetben vannak, vagy megragadtak egy szinten. Mar a 44. oldalig eljutva tudtam hogy ezt a konyvet el fogom kuldeni par baratomnak, es a konyv vegen ezt meg is tettem. Az a szemlelet amit a konyv altal tanulhatunk, nagyban megvaltoztathatja gondolkodasunkat, es ez altal ha teszunk erte, az eletunket.
  Par honap elteltevel biztosan ujra fogom olvasni.
  Koszonom a tanitast.

 43. Harsányi Andrea

  Kedves Csába!
  Az ‘Elveszett fejezet’ szenzációs ötlet a könyvben!
  A teljes regény kellőképp megmozgatta kis vállalkozásom
  dolgait. Egyszerű, elgondolkodtató és cselekvésre hívó.
  Tiszta szívből ajánlom!
  Hálásan köszönöm, hogy megismerhettem!
  Köszönetel:
  Andrea

 44. Juhászné Barna Margit

  Nagyon motiváló a könyv. Bár, még az út elején tartok, de a könyv segítségével sikerült behatárolni, hol is vagyok éppen. Kétszer olvastam el, másodjára kijegyzeteltem az engem “megihlető” gondolatokat, végzem a feladatokat, és mivel ez most engem nagyon foglalkoztat, így akarva és akaratlanul is, megosztok néhány gondolatot a környezetemben lévőkkel is. Tudatosabb vagyok a könyv áttanulmányozása óta és jobban is alszom éjszakánként.
  Köszönöm!

 45. Körtvélyesi Bori

  Miért keressük a hasonló olvasmányokat? Hogy ötleteket merítsünk, hogy feltöltsön, hogy lökést adjon a változáshoz.
  Miben más ez a könyv? Átvezet a teljes folyamaton, kézzelfoghatóvá teszi a hogyanokat, észrevétlenül kidolgozza az emberből a saját megoldásait.

 46. major szabina

  Kedves Csaba!

  Olvasmanyos tanulhato volt konyv.Ember atgondolta hogy mennyi hasonlot csinalt es nem tanult belole.De ujbol elojott most hogy elolvastam konyvet es jokor kerult kezembe sikerult pontot tennem egy dontesnek.Koszonom,

 47. Gonda Krisztina

  Kedves Csaba!

  A könyvet csak rövid időre és kölcsönbe kaptam meg, de ennyi is elég volt, mert nem tudtam letenni. Nagyon új volt ez a gondolkodásmód és rendszer, amit ebben a történetben találtam. Tavaly ősszel éledtem fel egy tréning hatására és kezdem folyamatosan tanulni a munkámhoz kapcsolódó, de nem feltétlenül szükséges dolgokat is, valamint egy kis kutakodást tartani a múltamban, hogy el tudjam ereszteni a negatív gondolataimnak, beidegződéseimnek legalább egy részét. Így, ebben az állapotban talált rám ez a könyv és megerősített abban, hogy ha lassan is, de jó felé haladok. Azért szeretnék egy Mr. Paradicsomleves fiúval időnként beszélgetni, főleg amikor elakadok, elcsüggedek az utamon. Hol találom?
  Üdvözlettel és köszönettel:
  Gonda Krisztina

 48. Ambruzsné Ignácz Idikó

  Kedves Csaba!
  A minitréning leckéivel kezdtem, majd a Jézuska hozott nekem egy Múzsát. Be kell vallanom, egy kicsit kétkedve fogtam hozzá, de minden egyes oldallal erőt ösztönzést kaptam. Egy picit pityorogtam, jókat mosolyogtam. Óriási segítséget kaptam, hogy kiássam magam az önsajnálatból, átgondolásra késztetett sok mindenről. Még soha nem kezdtem újévet ennyi tervvel, tenni akarással, energiával.
  Köszönöm Neked!

  Ildikó

 49. Nagy Ildiko

  Kedves Csaba ! A konyvedet olvasva, ugy ereztem, mindent amit ott megtalaltam, azt tudom … megis jo volt osszeszedve megtalalni az en zaklatott, szetszort gondolataim :) Olvasmanyos, erdekes, jo lecke.

Vélemény


A hozzászólások szabályai

Ezen a weboldalon más szabályok érvényesek, mint az interneten általában, kérjük tartsd be őket:
1. Használd a valódi neved
2. Ne sérts meg másokat
3. Ne SPAMelj
4. Légy optimista

Az élet nem habostorta, ezt mindannyian tudjuk. Ennek a weboldalnak és a könyvnek is az a célja, hogy ezt ellensúlyozza, megmutassa azt, amiből kevés van, de mégis létezik: a reményt, a derűt, az örömet.