Vélemények

A könyv megírásának célja az volt, hogy erőt, pozitív gondolatokat és jó példákat adjon. Ha úgy érzed, attól, hogy elolvastad, az életed bármilyen szempontból kellemesebb vagy könnyebb lett, kérlek, írd meg a véleményedet itt lent ide kattintva.

1 501 hozzászólás a(z) “Vélemények” bejegyzéshez

 1. Végh Tamás

  Kedves Csaba!

  Ez a könyv tükör lett a számomra, amiben átvitt értelemben magam látom! Tudom hogy hol tartok jelenleg, és azt is tudom, mi vár még rám, hogy az legyek, amire születtem! Olvasás közben sokszor mosolyogtam, és láttam a párhuzamot magam és Éva között, és azt is láttam, hova kell eljutnom! Köszönöm hogy végre valaki érthetően, emberi nyelven megmutatta, hogy szeressük magunkat és az álmainkat, és miképp érjük el a szabadságunkat!

  Mindenkinek csak ajánlani tudom, remélem lesz folytatása!

 2. dr. Gyeney Mária Katalin

  Kedves Csaba! Nagyon meglepett a könyved. a 70-es évek közepe felé járok, s eljuttattam magam oda, hogy célszerű új útra terelni magam, mert sérüléseimet ” jutalom falatkával” kezelem legalább 4 hónapja. 55 évet dolgoztam, munkáimat mindig játékos örömmel végeztem, ha jól emlékszem 4 évet leszámítva, először nem szerettem a munkát, de akkor is kitaláltam, hogy versenyzek magammal és mértem az időt, hogy a nagy kupac papírt mennyi idő alatt dolgozom át a másik oldalra. Az utolsó 31 évben pénzkereső munkám mellett nehezen gyógyítható, vagy ismereteink szerint nem gyógyítható betegek életét segítettem egészséges szinten tartani önkéntesként. Az utolsó 8 évben nem volt pénzkereső munkám. Szóval most olyan vagyok, mint Éva , de abban hasonlítok hozzád, hogy szeretem a paradicsomlevet. Puttonyom tele és mégis toporgok. Jó lenne, ha beleférnék az idődbe ez lehetséges lenne? és segítenél?

 3. Dia

  Kedves Csaba,

  alig bírtam letenni ;)
  Nagyon sok olyan fontos dolgot olvastam, amely segítség lehet a fuldoklónak, partra úszónak, vegetálónak, útkeresőnek, reményt várónak… Mindenkinek!
  Mélyen megérintett, elgondolkodtatott, erőt adott.

  Kisgyermekes édesanyaként megfordult velem a világ, minden a kisfiam (1 éves) körül forog, forgott. Picit elvesztettem önmagam, túléltem és kerestem a kiutat a mókuskerékből, a “bezártságból”. A könyv elolvasása óta kezdek újra magamhoz térni, megtalálni a régi mosolygós, ambíciózus énem, könnyedebb lenni, boldogságra törekedni, rendszerezni…stb. Azóta bőszen pakolok (mindenki visszakapja a kölcsön adott dolgait), listázom a teendőim, sokat mosolygok és érzem, hogy a hátizsák sokkal könnyebb! :)

  Mindenkinek ajánlom ezt a könyvet, aki újra ÉLNI szeretne, hiszen nem száraz “anyagot” kapunk, hanem a példákkal, történetekkel teli könyvet, mely letehetetlen!!! Köszönöm!

 4. Balázs

  Kedves Csaba!

  A könyv, az elejétől kezdve magával ragadott.. Nagyon pozitív kisugárzása van, alig bírtam letenni.
  Csak ajánlom!

 5. Névtelen

  Kedves Csaba!

  Az önfejlesztő könyvek közül ez volt a leghasznosabb számomra .
  Nekem sokat segített!
  Kötelező olvasmány mindenkinek!!!!
  Köszönöm :)

 6. Szabó Sándor

  Közismert életvezetési jógyakorlatok rendszerbefoglalását kaptam a könyvből, melynek erőssége az volt még, hogy megmutatta, hogy az eredmények nem máról holnapra jelentkeznek, hanem kitartó munka eredményeként.
  Szabó Sándor

 7. Sz. Nóra

  :)
  :D
  Kötelező olvasmánnyá tenném a sulikban. :) Abszolút bakancslistás könyv, de lehetőleg a lista elejére tegye mindenki a hatékonyság és a listán következő tételek kedvéért :)))
  Depressziósok, elakadást megélők figyelem! Elég mindig csak egy lépés. ;)
  Végigsomolyogtam az egészet, könnyűnek és repkedősnek éreztem magam közben és pillangók röpködtek a gyomromban na nem az életszeretettől – bár arra is taníthatna épp a könyv (ízlés szerint) -, hanem attól, hogy úgy izgultam a főhősnőért és az álmaiért… Persze mindez fel lett picit gyorsítva, de az ív belátható, a történet hihető még így összeollózva is. Műfajilag lehet, hogy kicsit kevert, de kit érdekel, ha szórakoztató és tetejébe még hasznos is. :D

  Braskó Csaba, gratulálok! Ezzel győztél meg! Emberközeli és emberi egy csöpp titokzatoskodással, ami majdnem misztikus gurut csinált a tanácsadóból, de mégsem ;) Ezt az etoterikus hajlamú emberek amúgy is külön vonzónak tudják találni..úgy értem.. Vannam olyanok. :D

  Hajrá Neked és hajrá minden vitorlát bontónak!
  Subidubidooo

 8. Kozma Feri

  Nehéz véleményt alkotni, mert eddig csak háromszor sikerült elolvasnom a könyvet. :) Mikor először olvastam, épp csak ismerkedni kezdtem a szemléletfejlesztéssel, az önfejlesztő irodalommal, célmegvalósítással. Azonnal egy életközeli bepillantást kaptam abba, amit ezen a téren tudni érdemes. Másodszor már több más könyv elolvasása után vettem elő, és megerősített. Közben egy blogot is indítottam, amelyben hasonló témákról kezdtem írni. Harmadszor pedig úgy olvasom, mint aki magam is szeretnék másoknak segíteni. A “fura fiú” a példaképem lett. Lassan megszeretem a paradicsomlevet is. ;)
  Csaba! Isten áldjon meg! Köszönöm, hogy megírtad!

 9. Nagy Olga

  Kedves Csaba!
  Tetszett a könyved, mert a főhős megtanulja önerőből megoldani a problémáit, gazdag a fantáziavilága, kitartó, nyitott és érett a változásokra, amelyek segítségével sikeresen megváltoztatja az életét, a szemléletét, a hozzáállását az emberekhez, feladatokhoz. A történet során egyre jobban sugárzik Belőle az erő és ez nagyon vonzó. Ezért is éreztem úgy, hogy jó érzés olvasni.
  Tetszett a fokozatosság és a gyengéd útbaigazítás a segítő részéről is.
  A történet olvastatja önmagát.
  Köszönöm!

 10. Hegedűs Margit

  Úgy ajánlotta egy kolléganőm ezt a könyvet, amiért hálás vagyok neki. És Csabának is, mert megmutatott egy másfajta gondolkodásmódot. A könyv olvasása közben magamra ismertem sok helyen. Már látom, hol hibáztam, hogyan tudom másként élni az életem, okulva a hibáimból, előre nézve.
  Köszönöm!

 11. Sári Gabriella

  Kedves Csaba!
  Néhány napja olvastam el a könyvet, és még mindig a hatása alatt vagyok. Az első gondolatom az volt, hogy ezt a 17 éves lányomnak is feltétlenül el kell olvasnia, de legszívesebben a hozzám közel állók mindegyikének vennék egy-egy példányt! Zseniális.
  Általában az első oldalak elolvasása után leteszek egy életvezetési tanácsokat osztogató könyvet, de jelen esetben kezdettől fogva kíváncsi voltam, nem egészen egy napig, mert egy nap alatt végeztem is vele. Egyszerre volt tanulságos, humoros, megindító…végig nagyon jól felépített, bármilyen szinten jól hasznosítható és amitől meg hitelesebb: “hazai”
  Gratulálok és köszönöm!

 12. Bea

  Gondolkodásra késztet. Cselekvésre ösztönöz. Mert megérteti velünk, hogy a gondolatok cselekedet nélkül még nem visznek a partra. Segít, hogy felemeljük a karunkat a karcsapásokhoz.
  Vannak gondolatok a könyvben, melyek örökre belém vésődtek és mindig velem lesznek. Köszönöm!

 13. Ágnes

  Kedves Csaba! A lehető legjobbkor talált rám a könyved. Imádtam minden sorát,és szinte falltam az oldalakat. Három nap alatt kiolvastam. Könyved hatására egy agykontroll tanfolyamra is beiratkoztam,bár alapból pozitív embernek tartom magam,csak éppen úgy éreztem nem találom az utamat. 36 éves vagyok,elváltam pár éve,és egyedül nevelem a 8 éves lányomat,eddig albérletben éltünk,de vettem a bátorságot,és bele vágtam egy saját kertes otthonba,amibe az idén már be is költözhetünk. Nagyon sokat segített a könyved,minden ismerősömnek ajánlom,és néha azon kapom magam,hogy idegeneknek is mesélek róla. Köszönöm!

 14. Anett

  Kedves Csaba! A könyve egy olyat életszakaszban talált rám, amikor nem tudtam hogyan tovább, amióta olvastam az Ön könyvét -úgy érzem- hogy egy sokkal boldogabb és kiegyensúlyozottabb életet mondhatok magaménak. Ajánlom mindazoknak, akik nem csak élni, hanem megélni akarják a mindennapjaikat.

 15. Fehér Zsuzsanna

  A volt páromtól kaptam a könyvet egy héttel a szakításunk előtt. Ő olyan ember, aki a parton van és boldog, én pedig aki a fuldoklásból szeretne régóta kiúszni. A könyvet egy hét alatt kiolvastam, de csak azért tartott ilyen sokáig, mert kicsit emésztgetni szerettem volna, és levetíteni a saját életemre a benne olvasottakat. A leghasznosabb könyv, amit idáig ajánlhattak nekem. Általa könnyen elfogadtam a volt párom döntését is. Más nem úszhat ki helyettünk. A lelkesedésem letörhetetlen, mert végre látom, hogy jó problémáim vannak, amelyek megoldhatók. Szeretettel ajánlom mindenkinek, mert izgalmas, érthető és hasznos.

 16. Oláh Erzsébet

  Oláh Erzsébetnek hívnak. Nagyon tetszett a könyv mondanivalója. Ajánlom mindenkinek aki úgy érzi hogy nem tudja hogyan tovább, akinek nincsenek is céljai. Ez a könyv cselekvésre sarkall, mert azt mutatja meg hogy bármi lehetséges ha mindent megteszel érte ami tőled telik. Csalódott voltam h ilyen “rövid”, de szerintem ha dupla ekkora lenne is kevesellném. Szívesen olvasnám a folytatást mihamarabb :)

 17. Halász Krisztina

  A Facebookon láttam a könyv hirdetését. Mivel épp nem volt olvasnivalóm és szeretem a potitív gondolkodású könyveket, így megvettem. 3 nap alatt olvastam ki. Szívem szerint le sem tettem volna! De van egy kicsi fiam és egy tnédzser lányom, férj, háztartás, stb. Ezért tartott 3 napig! Nagyon tetszett a könyv! Szerintem minden embernek el kellene olvasnia! Én újra el fogom olvasni és közben jegyzetelni fogok! De előtte oda adtam a 16 éves lányomnak. Aki épp keresi a helyét a világban…., aki épp szakított élete szerelmével…, akit “mindenki utál”, stb. Ezzel a könyvvel nem cak a saját de a családom, a barátaim gondolkodásán is tudok változtatni! Köszönöm az élményt!

 18. Papp Sugárka

  Kedves Csaba! Úgy érzem mindaz, amit megoszt velünk, bennünk él, valahol mélyen. Mégis újra meg újra fel kell fedezni ezeket a gondolatokat – s ezért köszönöm a munkáját. Bárhol kinyitom a könyvét, mindig útmutatást találok, s ezt a családommal, barátaimmal is megosztom. Tisztelettel, Papp Sugárka

 19. Hajdú Gáspár Zsolt

  Kedves Csaba!
  A minap került a kezembe a Múzsa.
  Elolvasva az fogalmazódott meg bennem, hogy jó úton járok.
  Túl vagyok egy pálya elhagyáson, kiszabadultam a “börtönből”.
  Köszönöm a megerősítést!

 20. Martini Tímea

  Alig bírtam letenni a könyvet .Minden mondata egy kincs! Rengeteg dologra rávilágít, amire az ember nem is gondol. Köszönöm!!!

 21. Erdei Csaba

  Nagyon , köszönöm ezt az élményt , hiszem hogy minden okkal történik és okkal került ez a könyv az utamba!
  Köszönet még B . Évának+ szerzőnek , hogy vissza hozott az életbe , ez még csak az utam eleje!!
  KÖSZÖNÖM

 22. Pap Julianna

  Kedves Csaba !
  A könyvet két délután olvastam el. Nagyon motíváló, máris sokat segített.
  Köszönöm !
  Julianna

 23. Judit

  Könyvtárból kölcsönöztem a Múzsát. Vissza kellett vinni időre, mert már volt rá előjegyzés, pedig még egyszer elolvastam volna.
  Ma megvettem a Múzsát 2 példányban. Mindenkivel elolvastatnám. Erőt, optimizmust, jó élményt ad és (egyben hasznos) cselekedetre ösztönöz.
  Sokat segített köszönöm!
  Az egyik példányt a könyvből biztosan megtartom és használom! :-)

 24. Nemes Melinda

  Kedves Csaba!
  Barátnőm ajánlotta a könyvet, amelyet két nap alatt olvastam ki. Az elveszett fejezetes dolog egyedi, nagyon tetszett. Már évek óta hasonlóan gondolkodom, hiszen 13 éve élek egy májcirózissal, ami csak úgy volt lehetséges, hogy teljes egészében megváltoztattam a mentalitásomat, gondolkodásmódomat és nagyon sokat dolgoztam “magamon”. A könyv nem véletlen akadt a kezembe – véletlenek nincsenek :) – hiszen anyagi téren nagyon hasonlít a helyzetem az Éváéhoz, így elkezdtem alkalmazni néhány ötletet. Évek óta sokat fáj a hátam és meggyőződésem, hogy az adósságok terheinek cipelése az oka. Ha végre megszabadulhatok tőle, akkor valószínű a hátfájásom is elmúlik. Az ilyen könyvek, hanganyagok, filmek segítettek nekem, hogy ezzel a betegséggel élni tudjak. Rengeteg olyan dolgot tudnék sorolni az életemből, amiről gyerekkoromban álmodtam, mára már valóság. Mára már biztos vagyok abban, hogy a betegségem megtanított élni. Örömmel látom, hogy egyre több ember hisz abban, hogy olyan életet élhetünk ,amilyent megálmodunk, ha megdolgozunk érte.
  Köszönöm az élményt, amit a könyv olvasása nyújtott. A következőt is szívesen elolvasom. :)

 25. Gyöngyi

  Kedves Csaba!

  A hozzászólásom csak annyi, hogy kötelező olvasmányként írtam elő gyermekeim számára, és hozzá is fogtak…

  Gyöngyi

 26. Andi

  Kedves Csaba!

  Nagyon tetszett a könyved. Igazán remekül összefoglalta azokat a dolgokat, amik az élethez elengedhetetlenül szükségesek. Rávilágított arra, hogy tennem kell magamért és fejlődnöm kell. Elhatároztam, hogy a régóta halogatott nyelvvizsgát leteszem, most minden nap tanulok.
  Köszönöm.

 27. Bogi

  Kedves Mindenki, Kedves Csaba!

  Először is köszönöm az élményt, hogy elolvashattam ezt a történetet.

  Az az igazság, hogy én nagy könyvesboltba járó vagyok, és ott akadtam rá erre a különös borítójú könyvre, és valamiért úgy éreztem, hogy kíváncsi vagyok, mit rejthetnek a lapjai.

  Én is azok közé tartozom, aki szkeptikusan kezdte forgatni, hiszen olvastam már pár hasonló gondolatú, témájú sztorit annak céljából, hogy tágítsam a látóköröm és érdekel a téma.

  Amikor a könyv lapjai között észrevettem, hogy van elveszett fejezet és ajándék is, akkor azt olyan kedves gesztusnak gondoltam, valahogy még jobban megszólítva éreztem magam. És persze már az első tanítása is megvolt… :) Ha akarsz valamit, tegyél érte :)

  A könyvvel gyorsan lehet haladni, nagyon leköti az ember figyelmét, nem igazán kalandoznak el a gondolataid olvasás közben. Tényleg kitágítja a szemléleted, és ha már annyit elér nálad, hogy meg tudod tenni az első lépést a célod, vágyad, álmod felé, már megérte. És szerintem abban sokan egyetértünk, hogy az első lépés a legnehezebb.

  Jó olvasást mindenkinek!

 28. Barbara

  Kedves Csaba!
  Másfél nap alatt olvastam el a könyvét! Érdekes, gondolatébresztő és motiváló is volt egyben. Számomra hasznos olvasmány volt. Mint ahogy a youtube-on a videói. Hálásan köszönöm!
  Barbara

 29. Polgári Brigitta

  Tisztelt Csaba!
  ” Mindig merj nagyot álmodni ” :) Soha nem fogom feladni!
  Ezt a könyvet, ami nem mellesleg fantasztikus,röviden ezzel a mondattal tudnám jellemezni.
  Köszönöm ezt az irományt, sokat adott, irányt mutatott az utamon. Hálás vagyok neked.

  Ölelésem, P. Brigitta vagyok. :)

 30. Etter Szabolcs

  Kedves Csaba!
  A Múzsa minden olyan embernek hasznos véleményem szerint akik nem érnek el csúcsteljesítményeket az életben, mind családi, lelki vagy anyagi téren.
  Hasznos lenne már alsó tagozatban ezt a fajta szemléletet oktatni a gyerekeknek. Ahogy írtad a Múzsában, ha a szülők nem adják át a gyereknek a “tudományt” akkor nagyon nehéz lesz a boldogulásuk. Jó szívvel ajánlom a Múzsát mindazoknak akik úgy érzik, hogy “valami nem stimmel” az életükben.
  Tisztelettel :
  Szabolcs

 31. Tóth Judit

  Kedves Caaba.Olvasva a könyvet elkezdhettem magam fontosnak érezni.Érezni a változást ahogy nő az önbizalmam.Megengedem magamnak,hogy fontos legyek a világ számára.Mert ezáltal megtalálhatom a lelki békémet.
  Köszönöm.

 32. Làszló Gyöngyi

  Kedves Csaba!
  Nekem nagyon sokat adott a könyved!Sokszor magamra ismertem benne.Inspiralo volt nagyon számomra.
  Jelenleg nem könnyű az élet helyzetem és erőt adott.Nagyon szeretek olvasni és sok könyvet elolvastam mar.De ez nagyon különleges volt számomra.A fejezetek idézeteit ki másoltam és hamarosan az eloszobam falán lesznek!

  Köszönöm!!

 33. Sipos Ágnes

  Éltem egyik legjobb könyve. Imspirál és arra sarkall, hogy soha ne adjam fel az álmaim. Készítettem ennek hatására egy megvalósítási tervet, ahol az álmaimat különféle megvalósítási szakaszokra bontottam. A könyv hatásra újra elkezdtem tanulni, és tervben van egy nyelvtanfolyam elvégzése is. Hálás köszönet azert, hogy részese lehettem a történetnek

 34. T. Dóra

  Azt hiszem minden okkal történik. Valahogy ez a könyv a kezembe akadt a boltban és nem tudtam ott hagyni.
  Pont olyan időszakomban talált meg, amikor nem is hittem volna, hogy a legnagyobb szükségem van rá.
  Végig azt éreztem mintha nekem személy szerint írta volna Csaba a könyvet! (nem tudtam letenni és még el fogom olvasni többször)
  Sokat tanultam magamról, felfedeztem anomáliákat a könyv alapján az életemben, másokkal való kapcsolataimban.
  (Sok gondolatot indított el: talán az egyik legfontosabb: minden érmének két oldala van, ki és mit hogyan lát.)

  Köszönöm, hogy ugródeszkaként elindított egy úton! (szemléletfejlesztés útján)

 35. Pozsonyi Gabriella

  Kedves Csaba!

  Nagyon tetszett a könyved. A Múzsa nem csupán könnyed és szórakoztató, de végre a gyakorlatba is atülteti Napoleon Hill szavait. :)

 36. Izabella

  Kedves Csaba ! A könyv egy ajánlásnak köszönhetően került hozzám, a személy aki nekem szánta úgy érezte ezt a könyvet olvasva rám talált ebben a könyvben . Örülök, hogy ezáltal egy újabb csoda talált rám. Köszönöm !!!

 37. Tóth Judit

  Kedves Caba.
  Hálásan köszönöm az élményt amit ettöl a könyvtől kaptam.Nagyobb teret,rálátást az életemre.Voltak részek mikor sírtam a boldogságtól, vagy épp a szomorúság kerített hatalmába.Napfényt,erőt hoztál az életembe hálás vagyok érte.”Sokan nem merik igazán akarni,amit akarnak,csupán azért,mert még nem tudják,hogyan válhat valóra.”Jack Canfield Üdvözlettel
  Tóth Judit

 38. Árpási Dávid

  Egy igazán eredeti megvilágításba helyezett, Nagyszerű kézikönyv. Út az Önmegvalósításhoz:) Nyilván ez a könyv, ez az üzenet is, megtalálja a maga helyét és idejét az ember aktuális életszakaszában, magam is így érzem ezt. Igen nagy önbizalom próba az életünkben ez (is), amikor az üzenetünkre megérve, belső késztetést érzünk, hogy valamilyen formában megosszuk azt embertársainkkal. Önmagunk fejlődéséért. Ekkor tényleg csak a szívnek, a szeretetnek szabad dominálnia, nehogy az egó le-kicsinylése meghiúsítsa az Élet tervét, a fejlődésünket. Végtelenül hálás vagyok a könyv üzenetéért, és a Közreműködő Személyért, akinek mindehhez megadathatott a kellő Energia.

 39. Gácsiné Bocz Judit

  Nagy családban nőttem fel, 6-an vagyunk testvérek. Sikeres ember lett belőlem, mert van egy csodálatos családom, viszonylag stabil vállalkozásom, boldog ember vagyok. Édesapámtól az optimizmusát, édesanyámtól a becsületet, kitartó munkát tanultam többek között.
  A könyv szórakoztató, tanító, elgondolkodtató volt. Leginkább mások vállalkozásával kapcsolatos ötletek tetszettek. Pl a szépségszalon kuponja és a virágbolttal kapcsolata.

  Formáljon tovább kedves Csaba!
  Köszönöm az üzeneteit, mindet olvasom.
  Jó egészséget kívánok a továbbiakhoz!

 40. Rigó Róbertné Anna

  Kedves Csaba!
  Egy internetes bejegyzésben olvastam a könyvről. Az ismerős ajánlása alapján döntöttem, hogy ezt a könyvet biztosan hamarosan elolvasom. Nagyon gyorsan teljesült a kívánságom, lányomtól megkaptam ajándékba. Fantasztikus választás volt, életem egyik legjobb könyve! Különleges az ajándék amit az olvasó kap. Mindenkinek ajánlom. Hálás szívvel köszönöm a tudást! További jó munkát kívánok! Anna

 41. Szalai Ottó

  Kedves Csaba,

  ezt a könyvet kötelezővé tenném mindenki számára. Én az elolvasása után annyira feltöltődtem a leírtak hatására, hogy éjjel 1-ig forgolódtam és pörgött az agyam ezerrel. Nagyon-nagyon inspiráló gondolatokkal van tele egy szép történetbe ágyazva. Ha valakinek problémája van éppen az életében, az ebből a könyvből rendkívül sokat meríthet. Nem biztos, hogy megoldja minden problémáját, de segíthet abban, hogy másképpen lássa az eddigi életét. Mivel minden mindennel összefügg, ok-okozat az életünk, így vannak jó problémák, amik arra várnak, hogy megoldjuk őket. És ebben nagy segítség ez a könyv.
  Köszönöm, hogy módom volt elolvasni! És már várom a Minitréning könyvet is!

 42. Mosztbacher Péter

  Kedves Csaba ! A könyved számomra szenzációs . A történet , a tanulság , nem csak száraz okitás, hanem tele végig példákkal . Sok személyiségfejlesztő könyvet olvastam , volt ami tetszett volt ami kevésbé . De a múzsa egy remekmű … Csak gratulálni tudok hozzá !!! :)

 43. Kunecz Noémi

  Anyukám ajánlotta és nem bántam meg. Ugyan eleinte vonakodva fogadtam a szülői javaslatot, és félre is tettem a könyvet, mondván épp mást terveztem olvasni. Azonban egy jó hónapnyi polcon csücsülés után végre valahára rászedtem magam, és nekiálltam. Komoly elmélkedéseket eredményeztek az egyes fejezetek, nameg a fejezetek elején lévő idézetek, de kifejezetten örültem ennek. Melegen ajánlom mindenkinek!! Nem számít, hogy életmegváltó vagy teljesen hétköznapi indokból szeretné valaki elolvasni, mindenképpen megéri. :)

 44. Viktória Molnár

  Röviden: BIBLIA! Hosszabban: épp a legjobbkor akadt meg rajta a szemem,és nem bántam meg,hogy megvettem. A jelenlegi élethelyzetemben pont jókor érkezett.Annyira inspiráló,hogy már a közepén újra el akartam olvasni,és jegyzetelni a nekem szóló gondolatokat.Közben megrendeltem a Teljes Szemléletfejlesztés Csomagot,ami holnap érkezik. Köszönöm,hogy megíródott,és sok emberhez eljut. Égető szükség van rá ebben a világban!!

 45. Kertész Árpád

  Kedves Csaba !Most tartok a felénél,de már most többször magamra ismerek nagyon tanulságos. Írok még,ha elolvastam köszönöm Árpi
  munkatársnőmnek akarom ajánlani.

 46. Batári Gergő

  Kedves Csaba!
  Ez a legjobb könyv, amit valaha is olvastam. Inspiráló és elgondolkodtató. Remek. A szürke Februárban is megcsillant a napfény. Köszönöm

 47. Szabó Zoltán

  Kedves Csaba!
  Én nem vagyok nagy könyvmoly,életemben csak pár könyvet olvastam el nagy kinok között,de a tiédet örömmel és fáradság nélkül kiolvastam 1 nap alatt,amin nem igazán lepődtem meg ,hisz nagyon lekötötte a fígyelmem,és el kezdtem érezni a pozitiv energiák munkálkodását magamban.El kezdtem érezni,hogy pozitiv gondolkodással ,mennyi mindent el lehet érni könnyedén erőfeszités nélkül.Hisz igy nem ártunk a sajá lelkivilágunknak,nem leszünk idegesek,feszűltek,türelmetlenek,hisz a mai világ nem szól másrol!Bár csak mindenki el kezdené igy szemlélni az életet.Jobb Vílágban élnénk!
  Nagyon Szépen köszönöm a könyvet.

 48. Csatlós Ágnes

  Kedves leendő Olvasó!

  A Múzsa című könyv a mostanában divatos életvezetési illetve önfejlesztő könyvek sorába tartozik, de ki is emelkedik onnan. Íme néhány ok, amiért érdemes rászánni egy-két estét az életedből, hogy elolvasd:
  1. Egy ma élő, átlagos ember (nem és kor irreleváns) fejlődéstörténete bontakozik ki előttünk , aki krízishelyzetből indul és a modern élet hétköznapi kihívásaival néz szembe, mint mi magunk, tehát mi is képesek vagyunk pont arra, mint a könyv főszereplője.
  2. Egy titokzatos segítő, mentor kíséri végig ezt az utat a görög filozófus, Szókratész dialógusaira emlékeztető módszerrel, csak amíg Szókratész kérdéseivel elbizonytalanítja a magabiztos beszélgetőtársát azzal a céllal, hogy egy meghatározott álláspontot bizonyítson, addig itt az a célja a bölcsnek, hogy a bizonytalan, önértékelési válsággal küzdő felet egyenrangú partnerként kezelje, krízissel járó negatív stressz terhét átalakítsa pozitív fejlődési utakat kínáló lehetőséggé, motiváljon, tanítson, döntési kompetenciát adjon a szereplő kezébe, kíváncsivá tegyen, inspiráljon és önbecsülésre neveljen.
  3. Összegzi a több tucat életvezetési könyv és pszichológiai tanulmányok lényegét úgy, hogy tökéletesen belesimul a történet szövetébe. Szóval rengeteg időt spórolhatnál meg, hiszen egy tucat másik könyvet nem kell már elolvasnod. (Ha szeretnéd biztosan ad listát a könyv szerzője:) Aztán úgy sem fogod kibírni, és csak azért is elolvasod azokat a könyveket is, ezért használom a feltételes módot)
  Jó szórakozást,
  Ági

 49. Kozma Katalin

  A Múzsa című könyvre véletlenül bukkantam rá az interneten, annak ellenére, hogy nem vagyok nagy “NET” rajongó.
  Bevallom szkeptikusan álltam hozzá, annak ellenére, hogy a könyv bemutatása felkeltette az érdeklődésemet (hiszen ezért vettem meg). Valóban nem lehet letenni, fantasztikus élmény, rengeteg erőt ad. Másnap a munkahelyemen nem tudták, hogy mi történt velem, tele voltam energiával. Aki valóban tenni akar magáért, máshogy látni a dolgokat csak ajánlani tudom: a legjobb gyógyszer, ha egy kicsit unalmassá vált az életed és nem találod az utadat.
  Kedves Braskó Csaba gratulálok a munkájához, több ilyen gondolkodású ember kellene a társadalomba szebb lenne az életünk!

 50. Névtelen

  Kedves Cssba!
  Örülök hogy megvettem és elolvastam a könyvedet!Hasznos tudást ad a mindennapi élethez egyszerű módon!A megoldás szinte előttünk van csak le kellene hajolni érte számomra ez az üzenete!Két gyermek édesanyja vagyok. A szüleimtől nem kaptam meg ezt a fajta gondolkodás módot de a ssját gyermekeimet e szerint próbálom tetelni. Remélem eredményesen!!
  Köszönöm !!!!

Vélemény


A hozzászólások szabályai

Ezen a weboldalon más szabályok érvényesek, mint az interneten általában, kérjük tartsd be őket:
1. Használd a valódi neved
2. Ne sérts meg másokat
3. Ne SPAMelj
4. Légy optimista

Az élet nem habostorta, ezt mindannyian tudjuk. Ennek a weboldalnak és a könyvnek is az a célja, hogy ezt ellensúlyozza, megmutassa azt, amiből kevés van, de mégis létezik: a reményt, a derűt, az örömet.