Vélemények

A könyv megírásának célja az volt, hogy erőt, pozitív gondolatokat és jó példákat adjon. Ha úgy érzed, attól, hogy elolvastad, az életed bármilyen szempontból kellemesebb vagy könnyebb lett, kérlek, írd meg a véleményedet itt lent ide kattintva.

1 493 hozzászólás a(z) “Vélemények” bejegyzéshez

 1. Császár Johanna

  Kedves Csaba!

  A könyvedről először az öcsémtől hallottam, aki nem egy tipikus könyvolvasó ember, ezért tudtam, hogy ha ő ajánl nekem egy könyvet, akkor azt el kell olvasnom. Őszintén bevallom, hogy 2 év telt el azóta a beszélgetésről, de most elolvastam a Múzsát. Az idei nyaram TOP 3 élményében benne van az az élmény, amit a könyv olvasása adott (pedig a Navaggio-öbölnél is jártam… :)). Egyszerűen nagyszerű. Anélkül sarkall tettekre, hogy a számba rágná, mit kell tennem. Kinyitotta a szememet. Eldöntöttem, hogy kiúszok a partra, és a túlélés időszakában megtisztítom az életemet mindentől, ami nem tesz hozzá az életemhez. Most újra olvasom abban az ütemben, ahogy haladok is a megvalósítással. Hatalmas köszönet ezért az írásért!

 2. Erika

  Kedves Csaba!
  Nagyon tetszett a könyv! Inspiráló, egyszerű, és hasznos tanácsokat ad!
  Sokszor merítek erőt a sorokból! Várom a folytatást!
  Köszönettel, és Tisztelettel!
  Erika

 3. Lajos Veronika(Anita)

  Kedves Csaba!
  Kedves barátnőm ajánlotta,hogy ha érdekel olvassam el a Múzsát.Nem tudtam le tenni addig,amíg nem értem a könyv végére.Köszönöm azt,hogy megosztottad velem is ezeket a gondolatokat.A,, hátizsákomból,,próbálom ki pakolni azokat a dolgokat amiknek nincs helyük már benne.

 4. Berényiné Szabados Éva

  Kedves Csaba!
  Nagyon tetszett a könyv, egyes részeket amelyek mintha személyesen nekem szóltak volna, többször is elolvastam. Nagyon sok erőt ad a mindennapi feladataimhoz. Kiemten fontos számomra, hogy személyesnek érzem a hangvételét, ami sok erőt és önbizalmat ad. Szívesen találkoznék Mr. Paradicsomlével.
  Köszönöm!
  További jó munkát!

 5. Görbe Erika

  Ketszer is elolvastam, nagyon tetszett. Voltam ilyen helyzetben es bar tuleltem , rajottem dolgokra es ma mar azt csinalom amiben jo vagyok, egyszerubb lett volna ilyen segitseggel partra jutni.
  Udvozlettel: Erika

 6. Mónika

  Szívből ajánlom mindenkinek ezt a könyvet, minden sora aranyat ér. Köszönöm, hogy elolvashattam és még sokszor el fogom ebben biztos vagyok. Hálás vagyok érte! :)

  Köszönöm!
  Minden csoda szépet és csoda jót Mindenkinek!

  Mónika

 7. paragi ildikó

  Kedves Csaba!
  Megvettem július elején. 3 példányban. Két nagyon kedves embernek adtam belőle, akiknek – úgy éreztem (az akkori történések miatt) – jól jön ez a mankó. Egyiküknél telitalálat volt. A másik példányt még nem olvasták (időhiány miatt). A harmadik is betalált – az én vagyok. Azon gondolkodom, hogyan osszam meg a párommal, mikor szakíttassak vele időt, hogy felolvashassam neki – és ezzel újra csak magamnak is – mert igenis nekünk is van mit tanulni belőle. A Mini Tréninget kaptam már március vége óta, így kezdtem már eszméletre térni, mire a Múzsát megszereztem. Nagyon kíváncsi voltam, nem akartam lemaradni róla. Megérte. Nehéz megállnom, hogy ne húzgáljak bele. Igazából értelme sem lenne, mert szinte az elejétől a végéig lehetne húzgálni.
  (Murphy-nek van egy törvénye: Nehéz a sasokkal szárnyalni, ha pulykákkal vagy körül véve. (Ahhoz is jó lenne egy kis Múzsa-jellegű segítség, hogy az ember tudja egy Márkból Évává ösztönözni az otthoniját (párját) :) ))

  Szívből köszönöm! Évának pedig sikeres szárnyalást :)

  pi

 8. Anna

  Szia! Sok újat nekem nem hozott, bár hasznos gondolatok, jó meglátások nekem is segítettek. Ami zavart egy kicsit, hogy sok negatív benyomás nem érte a hölgyet, már azon kívül, amiben volt. De túl könnyedén haladt előre. Nagyon hirtelen fogadta el az új gondolatokat, és irreálisan gyorsan tudta alkalmazni az életében. Nekem minden változást, amit szándékosan eszközlök az életemben, rengeteg göröngy, és bokatörés tarkította. Tarkítja a mai napig.
  Köszönöm, hogy elolvashattam a könyvet, remélem sok embernek segít önmaguk motíválásában!

 9. Melinda

  Kedves Csaba, Kedves Olvasó!

  Mindenkinek ajánlom a könyvet, alig bírtam letenni. Tanítani kéne a benne olvasottakat :) Köszönöm

 10. Bódi Katalin

  Érdemes elolvasni a könyvet, főleg fiataloknak. Én már idősebb vagyok ( 64) , úgyhogy vállalkozni már nem fogok, de így is élvezetes volt olvasni a könyvet, le sem tudtam tenni míg a végére nem értem.

 11. Kozan Magdolna

  Nagyon szepen koszonom a konyvet is elolvastam es az elveszett fejezetet us!!
  Nekem nsgyon sokat segitett!!
  Koszonom szepen!!

 12. Faragó Móni

  Szerbusz Csaba!És a kolegágákat is üdvözlöm!
  Megkaptam a könyvet kölcsön,a párom lenyúlta és elolvasta közben egyfolytában az monnta mint egy mantra…ezt neked írták…okè de èn még nem olvastam, így gőzöm sincs mire cèlzól.
  Aztán elolvastam,most másodjára olvasom s közben jegyzetelek mert tudom,hogy meg tudom csinálni.
  Azt,hogy mennyire lesz gyors vagy lassabb a pzitív változás számomra az jelen pillanatban mèg kérdés.
  Azon vagyok,hogy ne csesszem el a további jövőmet ès boldog legyek.Ha ezt megugrom az akkora ugrás lesz számomra,hogy “csodaszámba” fog kerülni.
  Azt gondolom most többet nem írok egyenlőre a mièrtjèről.
  Ölelek mindenkit innen a lakókocsiból!Móni :-)

 13. Radó Henrietta

  Kedves Csaba!

  4 éve hallottam először a könyvről és csak ma olvastam el. Számos hibát elkövettem életemben és ezt igazán sajnálom. KÖSZÖNÖM!

 14. Kromek Csaba

  Hasonlóan érzek, mint sok előttem véleményt nyilvánító. Úgy gondolom ha mindezt a középiskolában megtanulhattam volna (kb. 40 éve) akkor ma igencsak máshol tartanék és másképp élném az életem, pedig én a jelenlegivel sem vagyok alapvetően elégedetlen! Ennek a tudásnak tananyaggá kellene válni! Gratulálok!

 15. Varga Krisztiba

  Véletlenül került hozzám a könyv, és milyen jól tette! Elgondolkodtatott, motivált, szórakoztatott.

 16. Nagy Zsolt Máté

  Kedves Csaba!

  A könyv valódi ékkő. Nem is tudom lehetett-e volna másképpen megírni, de minden egyben van. Kerek egész. Kevesebb lennék, ha nem olvastam volna el. Le a kalappal. Folytasd a küldetésed, valós igény van rá.
  Sok szerencsét.

 17. Ildikó

  Kedves Csaba!
  Először is hála és köszönet a könyvért. Minden sorát élveztem! Nagyon sokat kaptam az írásodból Sok mindent megmozgatott bennem, rengeteg tükröt tartottál, de ez mind inspirálóan hatott. Köszönöm még egyszer!

 18. Zsolt

  Köszönöm a könyvet, “nagyon egyben van”. Már a lányom is olvassa nagy élvezettel. Kár, hogy ilyen könyvet nem vehettem a kezembe fiatal koromban, de tanulni sosem késő. Ez simán beleférne néhány osztályfőnöki óra “anyagába”. Ott úgy sem mindig történnek izgalmas dolgok.

  Gratulálok és további sok sikert kívánok!

  Zsolt

 19. Tóth Ildikó

  Kedves Csaba!

  Nagyon hamar kiolvastam a könyvet, ami azt jelenti, hogy nagyon érdekelt és tezsett. Tetszik, sőt kollégáknak is tovább ajánlom.
  Ildikó

 20. Danczig Betty

  Kedves Csaba!

  Zseniális! Közérthető módon világít rá a lényegre: minden fejben dől el, és tenni kell azért, hogy jobb legyen az életünk. Inspirál, motivál és irányt mutat. Köszönet érte!

  Betty

 21. Farkas Évi

  Kedves Csaba!
  Köszönöm, hogy találkozhattam ezzel a tanulságos és inspiráló történettel!
  Hitet és bátorságot merítettem belőle! Ajánlom mindenkinek, fiatalnak és idősebbnek!

  Jesszum, hol tartanék, ha Jókai mellett ez is ajánlott olvasmány lett volna/lenne most is a suliban! :)))) (Direkt nem írtam kötelezőt.) :)))

  Az Élet szép, legyetek boldogok!
  Farkas Évi

 22. Nagy Nóra

  Kedves Csaba!

  Roppant élvezetes és hasznos volt a könyv, most már csak gyakorlatban kellene alkalmazni :)
  Köszönöm!
  Üdv, Nóra

 23. Balázs

  Jelenleg egy olyan munkahelyen dolgozom, amit több szempontból sem szeretek. A könyv arra is jó volt, azon túl, hogy kellemes perceket szerzett, hogy felnyitotta a szemem sok olyan dologra, amiről vagy nem tudtam vagy rosszul tudtam, “hála” azoknak az embereknek, akik ott cipelik az előítélet tégláikat a táskájukban. A könyv elolvasása óta, sőt, már közben is, elkezdtem másként tekinteni a lehetőségekre, és nagyon remélem, hogy a másfajta gondolkodás és szemlélet előbb-utóbb meghozza gyümölcsét. Ha így lesz, megírom. :)

 24. Gyurisch Erzsi

  Érdekes, olvasmányos, időszerű teljesen aktuális történet. Mindenkit motivál, és elgondolkodtat, hogy valójában mennyire csak saját magunk tehetünk róla, hogyan alakul az életünk. Csak ajánlani tudom.

 25. Teleki Orsolya

  Kedves Csaba!
  Fantasztikus alkotás! Szívből örülök,hogy rátaláltam! Mindenkinek csak ajánlani tudom! Biztos vagyok benne,hogy még néhányszor el fogom olvasni,hogy felfrissítsem eme csodás gondolatokat, mikor elveszek a szürke hétköznapokban! Nagyon köszönöm! Minden jót kívánok!
  Üdvözlettel, Teleki Orsolya

 26. Keleti-Virág Ági

  Kedves Csaba!
  Gratulálok,zseniális alkotás!
  A minitréningen keresztül találtam rá a könyvedre,amit az első betűjétől az utolsóig imádtam. :)
  Sok esetben magamra ismertem és elgondolkodtatott bizonyos dolgokon,amiket azóta próbálok alkalmazni több kevesebb sikerrel.
  Köszönöm az élményt!
  Ági

 27. Erika

  Egy nap alatt kiolvastam a könyvet.Nagyon jó önismereti anyag egy valóságos élettörténeten keresztül bemutatva.

 28. Sándorné Mészáros Márta

  Kedves Csaba! Pont olyankor talált meg a könyv (kaptam ajándékba a férjemtől), amikor a legnagyobb szükségem volt az iránymutatasra. Nagyon bölcs gondolatokat kaptam ami igazán átsegít, elindít az új utamon. Akár a könyv Évája. Remélem alkalmazni tudom a sok tanult, kitisztult gondolatot, tanácsot. Hálás szívvel köszönöm! Jó egészséget és további sikereket kívánok! Tisztelettel: Sándorné Márti

 29. Somlói Gyöngyi

  Köszönöm a könyvet és az útmutatást ! Pont jó időben találtam rám a történeted :-)
  Gyöngyi

 30. Henriett

  Véletlenül bukkantam rá a könyvre, egy családtag könyvei között. Fél nap alatt elolvastam, nem tudtam letenni. Biztos vagyok benne, hogy nem most olvastam el utoljára.
  Magával ragadó, inspiráló, csak ajánlani tudom!

 31. Filéné Szilvi

  Igazából már a könyv elolvasása előtt tudtam, hogy minden fejben dől el. A dohányzásról való leszokás is így működik, csak kellően kell motíválnod magad. Jó lenne mindig tudni, hogy amit teszel, az helyes. Úgy érzem többször is el fogom olvasni ezt a könyvet, mert valahogy erőt ad és magabiztosabbá tesz! Köszönöm!

 32. Zsidi Noémi

  Én az iBook könyvtárban találtam rá erre a remek könyvre ,mely annyira magával ragadott,hogy faltam az első betűtől az utolsóig!!Köszönet érte!Várom a folytatást az iBook könyvtárba!!
  Ui:Én is szeretnék találkozni “Mr.Paradicsomlével!”
  Noémi

 33. Ferdicsová Andrea

  Ezt a könyvet a kezedbe veszed és magával ragad. Teztszik, hogy elmesél egy történetet és közben úgy ivódik az emberbe a szemlélet a motiváció, amit a könyv ad, hogy az ember észre sem veszi. Ilyen könyvek kellenek a világunkba, még sok-sok. Az embereknek nem szabad elveszteniük a reményt, igenis mindenkinek joga, sőt önmagáért kötelessége is, hogy elérje az álmait, mert lehetséges. Meg szeretném találni az álmomat én is, és véghezvinni, és meg is csinálom! Köszönöm a könyvet, az írónak és mindenkinek, aki által létrejöhetett, még sokszor el fogom olvasni!

 34. Angéla

  Kedves Csaba. Az igazsághoz hozzátartozik egy kis előzetes, kb.Március körül találtam az interneten egy kevés információt a könyvről.Már akkor úgy éreztem nekem ezt el kell olvasni.Júliusban megtörtént, köszönöm szépen, hogy megírtad.További jó munkát kívánok neked! Angéla.

 35. Viczainé Németh Ildikó

  Kedves Csaba!
  Egy hullámvögy alkalmával találtam a Minitréninget és a Múzsát!Nagyon örültem,hogy új ihletet kaptam munkámhoz,a problémás kapcsolatokhoz,saját magam javításához.
  Mindenképp meg fogom rendelni a Jövő Teremtő Programot is!
  Köszönöm a segítséget!

 36. Horváth Ernő

  Kedves Csaba!
  Örülök, hogy elolvastam a könyvet, mert sok aktuális problémámra találtam benne választ, segítséget! A gyermekeim most vannak, a merre tovább helyzetben és megrendeltem mindkettőnek, hogy az álmaikat próbálják meg megvalósítani, ne “túlélésre” és esetleges megfelelésre rendezkedjenek be! Úgy érzem jó ” kézikönyvet” tudok ezzel ajándékozni Nekik! Na és nem utolsó sorban a saját életemre vonatkozóan is sok hasznosítható segítséget, inspirációt találtam benne!
  Örülök, hogy rátaláltam és a többi munkádra is! Hasznos iránymutatók annak, aki változtatni akar!
  Köszönöm szépen!
  Üdvözlettel:
  Ernő

 37. Gábor Erzsébet

  Kedves Csaba!
  A könyvre véletlenül bukkantam rá a könyvesboltban, egyszerűen csak kerestem egy regényt, mert imádok olvasni.
  Mivel nem szeretem előre tudni miről szól a könyv, ezért csak olvasás közben jöttem rá, hogy ez a könyv nem “csak” regény. Végig az járt a fejemben: ” Hű, de elbeszélgetnék evvel a paradicsomleves fura fiúval.” :)
  Útkereső, sokat gondolkodó ember vagyok, jó sok tapasztalással a hátam mögött. Tetszett, hogy újabb gondolatokra sarkall, felvillanyoz a könyv.
  Gábor Erzsi

 38. Bánfi Tímea

  Kedves Csaba!
  Az egyik munkatársam ajánlotta ezt a könyvet.
  Nem szoktam könyvet olvasni, de egyszerűen nem tudtam letenni.
  Bizonyos szempontból magamat láttam benne egy olyan embert aki nem mer lépni, aki lemondott az álmairól.
  Megváltoztatta az életemet.
  Mindenkinek csak ajánlani tudom.
  Üdvözlettel: Bánfi Tímea

 39. Csolák Fatime

  Kedves Csaba!

  A könyvet a parom ajánlotta nekem. Nem gondoltam soha hogy ennyire inspiráló lehet egy könyv. Sokat segitett a szemléletmódom változtatásába.

  Köszönöm!

 40. Benkőné Varga Henrietta

  Kedves Csaba! Nagyon tetszett a könyv, sok elgondolkodtató történet, élethelyzet van benne a számomra.Mintha nekem, hozzám írtad volna!Reményt és örömöt, bátorságot ad a mindennapi életben.Köszönöm neked és minden segítődnek ezt az élményt.

 41. Bőgér Julianna

  Ajándékba kaptam a könyvet, és a hétvégén el is olvastam
  Teli van használható, egyszerű, inspiráló ötlettel. Beindítja a fantáziát, tettekre ösztönöz.
  Volt néhány “aha” élményem, és mulatságos volt felismerni saját kommunikációs baklövéseimet.
  Köszönöm az élményt!

  Juli

 42. Fodor Henriett

  Egyszerűen nagyszerű! Nem lehetett letenni, egy ültő helyben el kellett olvasnom. Tanulságos, elgondolkodtató, hiteles! Köszönöm!

 43. Tobakné Zsuzsi

  Kedves Csába!Elsősorban; Gratulálok a könyvedhez! Már hetek óta készültem hogy meg vegyem! Mikor eljött a pillanat habozás nélkül vettem meg! S nem csalódtam! Tetszett amit olvastam benne! Sokszor éreztem úgy hogy én vagyok benne. Nekem szólnak a kérdések,s hogy engem terelget a célom felé. Köszönöm hogy megírtad!,s hogy olvashattam! További sikeres írást kívánok;Zsuzsi

 44. Fábián Zsuzsanna

  Kedves Csaba!
  Elolvastam, és még elovasom, és mindaddig ìgy teszek amíg a saját életembe nem tudom alkalmazni .
  Egyszerű, magától értetődő gondolatok, és mégsem vesszük észre.
  Bárcsak korábban jutottam volna hozzá! Csak ajánlani tudom mindenkinek. Ez valami más , valami nagyon jó.
  Köszönöm
  Zsuzsanna

 45. Gubancsik Tamás

  Szia Csaba!

  Több önfejlesztő dologgal foglalkoztam már idáig, de így regény formájában még egyel sem találkoztam!
  Nagyszerű a könyv, egyszerre egy kellemes olvasmány, de ugyan akkor még oktat is! Olvasása közben többször elgondolkodtam és rá eszméltem bizonyos dolgokra. És be vallom, volt hogy azt éreztem, bár csak itt lenne “Mr.Paradicsomlé”! :-)
  Örülök, hogy rá találtam a könyvre!
  Nagyon szépen köszönöm!!!

  Tamás

 46. Rózsa Róbert

  Rózsa Róbert
  2018.07.23.

  Olvastam a könyvet, és itt a hozzászólásokat is.
  Az első reakcióm: Köszönöm!
  Nekem is jó lett volna ha korábban a kezembe kerül a könyv.
  Nehéz letenni. Több részt újra és újra el kell olvasni, nem azért mert az embernek nehéz a felfogása, hanem
  az ötletek egyszerűsége okán.
  Jó volt így kívüláállóként végnézni egy másik ember boldogulását.
  …és elhinni, hogy ez nekem is sikerülhet…

  Köszönöm!
  RRobi

 47. Anett

  Nekem nagyin tetszik! Azon vagyok , h saját életemben alkalmazam az olvasottakat.Ezelött több önfejlesztő oldalal , könyvel próbálkoztam, de ennyire egyértelmű ,példákkal telit nem olvastam. Én megtaláltam ami valóban segít! Köszönöm

 48. HéricsTímea

  Nemrég léptem rá az önfejlesztés útjára es még nem találkoztam regény formájában ilyen könyvvel. Szerettem volna kicsit más oldalról nézni a dolgokat, mert elég sok konkrét könyvet olvastam mostanában és egy kis hasznos kikapcsolódást szerettem volna! Sikerült!
  Nagyon szépen köszönöm!
  Üdvözlettel: Hérics Tímea

  Ui.: Most olvasom 2x!

 49. Papp Judit

  Kedves Csaba!
  Ha ez a könyv 30 évvel ezelőtt a kezembe került volna… már máshol tartanék!!! Óriási!!!!! Így most csak gondolkodom… És újra elolvasom, meg a többi könyvedet is! A szeretteimnek is megvettem, hátha nekik sikerülni fog, ami nekem nem.
  Ha eredményeim lesznek , tájékoztatlak!
  Nagyon köszönöm!!!!
  További jó munkát!
  Judit

Vélemény


A hozzászólások szabályai

Ezen a weboldalon más szabályok érvényesek, mint az interneten általában, kérjük tartsd be őket:
1. Használd a valódi neved
2. Ne sérts meg másokat
3. Ne SPAMelj
4. Légy optimista

Az élet nem habostorta, ezt mindannyian tudjuk. Ennek a weboldalnak és a könyvnek is az a célja, hogy ezt ellensúlyozza, megmutassa azt, amiből kevés van, de mégis létezik: a reményt, a derűt, az örömet.