Vélemények

A könyv megírásának célja az volt, hogy erőt, pozitív gondolatokat és jó példákat adjon. Ha úgy érzed, attól, hogy elolvastad, az életed bármilyen szempontból kellemesebb vagy könnyebb lett, kérlek, írd meg a véleményedet itt lent ide kattintva.

1 583 hozzászólás a(z) “Vélemények” bejegyzéshez

 1. Csordás Roland

  Kedves Csaba!
  1 hete fejeztem be a könyv olvasását és hiányérzetem van most.
  Ezt a könyvet többször kell majd elolvasnom, mert nagyon jó gondolatokat ébresztett bennem…
  Vajon én most mit csinálok, úszni próbálok a part felé, vagy hagyom hogy a hullámok elsodorjanak…
  Megbékéltem az “új” munkámmal, vagy valami mást szeretnék csinálni?…
  Nagyon tetszett a könyv, ajánlom mindenkinek!
  Üdv: Roland

 2. Szabó Máté

  Kedes Csaba,

  Sok önfejlesztő könyvet olvastam már, de mindet dogmatikusnak éreztem, nem igazán tudtam hasznosítani az életemben az ott leírtakat. A Te könyved viszont gyakorlatias, amely könnyen adaptálható a mindennapokban. Nagyon sokat kaptam a könyvtől, köszönöm szépen.

  Üdvözlettel,
  Sz. M

 3. Zsuzsanna Bird

  Kedves Csaba!

  Ugy gondolom, hogy mindannyian a konyv valamelyik fazisat eljuk. Mindenkinek maganak kell ratalalnia melyik fazisban van. Nekem a ‘hegy megmaszasa’-hoz segit a konyv, hiszen mar reg nem a tulelesert kell cselekednem, hanem elfogadnom, hogy a szenvedelyem masokat is lekothet es csak a sajat kreativitasomtol fugg, hogy mit hozok ki belole. Nagyon tetszett az egyszeru kornyezetben jatszodo, konnyu nyelvezettel megirt tortenet es bevallom elkezdtem bizni abban, hogy vegre az otthoni hetkoznapi eletet elo embereknek is lesz lehetosege kicsit maskepp gondolkodni az uzleti eletrol, az informaciorol es a szabadsagrol. Velemenyem szerint, a Muzsa, a testi-lelki-szellemi haromassag harmoniajanak letrehozasahoz szukseges alapolvasmany azoknak is, akik alapvetoen nem varnak sokat az eletuktol es egy kovetkezo lepcsofok azoknak, akik szeretnek az eletuket igazan elvezni es a modernizaciot a sajat – es ezzel masok hasznara forditani!

 4. Nagy Annamária

  Kedves Csaba!

  Vannak az ember életében “hívások”! Amikor valamire rábukkan az interneten, és elkezdi érdekelni. Aztán az egyik fő emberi tulajdonság a halogatás átveszi az irányítást, így aztán kezdi elveszejteni az adott témát, elkezdi nem olvasni a hírleveleket, minitréningeket. Ekkor jön a következő találkozás, és a következő, amit én “hívásnak nevezek. Pont így volt a Szemléletfejlesztés programmal is. Gondoltam kezdem a Múzsa könyvvel, majd, ha tetszik, jöhet a többi! (azóta már olvasom a JövőTeremtő Programot:) Ilyen gyorsan régen olvastam már el könyvet! Gondolkodtam, mit is adott számomra!? Egy szóval le tudom írni: HITET! Hitet abban, hogy fel lehet állni, hogy cselekedjünk, és ki tudunk úszni, és erőt ahhoz, hogy ne fulladjunk bele az eddig rosszul komponált életünk folyójába!

  Mély tisztelet a tudásért!

  Nagy Annamária

 5. Gál Zsuzsanna

  Kedves Csaba.
  Alapvetően sok mindent ismerek abból amit a könyvben olvastam. Hasonlóképpen tettem és tartom rendben az életemet és mindig tanulok valamit. Viszont annak nagyon örülők, hogy a könyvet megírta, mert így nagyon jól össze van szedve ahogy egy fiatal élete által bemutatja a tudatosság és a felelős döntés fontosságát. A fiam jutott eszembe míg olvastam, aki most fog érettségizni és még nincs igazán elképzelése mivel szeretne foglalkozni. Odaadom neki olvassa el, mert úgy érzem sokat segít abban, hogy figyelmesebb legyen a saját életével kapcsolatban. Szoktunk beszélgetni az életről, de ezt a könyvet bármikor fellapozhatja és én is ha úgy érezzük elcsúszunk és megszeretnénk találni, hol csúsztunk el. Teljességben gazdag életet kívánok.Köszönettel Gál Zsuzsanna

 6. Feketéné Király Marianna

  Kedves Csaba!
  Barátnőmtől kaptam kölcsön a Múzsát. Azt mondta nagyon jó, el kell olvasnom. Igaza volt, nem bírtam letenni. Egy könyv ami összefoglalja azt a tudást ami tulajdonképpen bennem volt csak valahogy mégsem gondoltam rá. Tudom, hogy minden fejben dől el, de valahogy mégsem gyakorlom ezt a tudást. Imádtam a példákat a könyvben, az idézeteket a fejezetek előtt. Olvasás közben az járt a fejemben, hogy ezt mindenkinek el kell olvasnia. Akinek pedig épp padlón van az élete annak receptre írnám fel.
  Köszönöm az élményt!
  Marianna

 7. Ádám Gabriella

  Sokáig kerestem a könyvet, mire sikerült megszerezni. Korábban már olvastam Csaba szemléletfejlesztési anyagait, és nagyon kíváncsi voltam a Múzsára. Nem csalódtam. Egy olyan könyv, melyet bizonyára még sokszor el fogok olvasni, mert segít másképp látni a világot. Csodálatos bemutatása annak, hogy a gondolkodás megváltoztatása olyan pozitív spirálba rántja az embert, ami végül sikert és boldogságot hoz. Bárcsak sokan tennék magukévá ezt a gondolkodást! Több boldog ember, ezáltal több szeretet és jóindulat lenne a világban.
  Köszönöm.

 8. Lukács Vilmos

  Kedves Csaba!
  Nagyon tetszik a könyved. Sok olyan gondolat van benne ami elgondolkoztatott
  esetleg meghökkentett de mindenféleképpen tetszett. Ez a tudás amit leírsz
  szerintem mindenkiben ott van. Csak valamilyen okból nem alkalmazza
  Így olvasva viszont hatalmas lökést ad. Igyekszem beépíteni én is az
  életembe. Az biztos hogy még egy párszor elolvasom.
  Köszönöm!

 9. Szabóné Eszter

  Kedves Csaba!
  Felcsigázta az érdeklődésemet, de jelenleg sehol sem elérhető. Lesz a közeljövőben újabb kiadása a könyvnek?
  Ha igen, akkor – amennyiben a helyzet is engedi – dedikálás is érdekelne!!!
  Köszönöm a többi várakozó nevében is!
  Szabóné Eszter

 10. Juhász Csilla

  Kedves Csaba!
  Tetszett a könyv, köszönöm. Felismertem a saját megoldandó feladataimat. Újra el fogom olvasni és leírom majd a lépéseket, amiket Éva tett az élete megváltoztatásáért

 11. Bognár Jánosné

  A kőnyves polcomról ez a kőnyv: Múzsa címmel sajnos hiányzik. Régóta olvasom a Mini kurzust, és a kőnyveit is
  sórban megvásároltam. Mind nagyon őszinte írások, amiből eddig igen sokat tanultam. Mivel benne vagyok a “ korban”
  vissza- vissza térek az olvasassal egy- egy részhez.
  Kedves Csaba, ha mód adódik, én szeretném megkapni a Múzsa c. Kőnyvét is. Szeretném elolvasni, mert most olvasva a véleményeket igen sok, mondhatni csak jó véleményeket kaptam. Igaz, jelen esetben van egy kis problémám, ez az
  ídő. Most kűlfoldőn vagyok, DE Húsvétra már hazaútazom, és , ha megrendelem e kőnyvet , csak az Űnnepek után
  tudom átvenni, és természetesen kőltségeit fizetni.
  Tisztelettel kérem Önt, hogy vegye úgy : Én Bognár Jánosné IBOLYA a Múzsa c. Kőnyvet megrendeltem Őntől, és
  a szállítását április 7 – 8 – 9 – re szeretném kérni. Kőszőnettel, hűséges olvasója, Bognár Ibolya

 12. Tatárné Nagy Zsuzsa

  Hálás vagyok érte!! Energiával tölt fel!! Még több ilyet kérek!!

 13. Mózsa Judit

  Kedves Csaba!

  Nagyon köszönöm ezt a könyvet, bizonyára fogom tudni hasznosítani, párhuzamokat tudtam vonni a saját életemet illetően. Mindenkinek azt tudom ajánlani, hogy olvassa el, minél hamarabb, nekem is 22 éve kellett volna. De remélem még nem késő.

 14. Dóczy László

  Sziasztok!
  Bizonyára mások is érezték, hogy a könyv személyesen hozzájuk/róluk szól! Csaba élvezetes, könnyen olvasható stílusban adja át a tanítást a “Paradicsomleves Srác” száján át. Nagyon tetszik a fokozatosság a kezdő lépésektől az egyre nagyobb kihívást jelentő tenni és tanulni valók felé. Köszönöm ezt a fantasztikus regényt Csaba!

 15. Bodó Kata

  Igaz, hogy még csak most 2021-ben jutottam el odáig, hogy kapcsolatba kerüljek a könyvvel, de igazán hálás vagyok, hogy az olvasója lehetettem. Két nap alatt olvastam el, az is csak azért lett két nap, mert néha dolgozni is kell.
  Nagyon sok pontot tudtam azonosítani a saját életemmel kapcsolatban, párhuzamot vonni a már megélt és a jelenlegi helyzetre vonatkozóan is. Izgalmas a könyv és rengeteget lehet tapasztalni belőle, ha az ember nyitott rá.
  Köszönöm!

 16. Plauter Péter

  Kedves Csaba!

  Én most nem véleményt írok, hanem segítséget szeretnék kérni a könyv megrendelésével kapcsolatban, mivel a többi könyv nagy élményt okozott. Köszönöm!
  Plauter Péter

 17. Evelin

  Kedves Csaba!

  Nagyon tetszett a könyv, az egyik kedvencem lett. Nagyon sokat tanultam belöle. Szamomra oriasi elmeny volt olvasni, sokszor jokat nevettem olvasas közben es ugy ereztem van kiut, van megoldas. Engem a könyv nem csak egy izgalmas, erdekes törtenettel ajandekozott meg, hanem remennyel is. Többször is elolvastam, majd nekilattam rendbehozni az eletem az olvasottak alapjan. Azt hiszem mindannyiunk neveben köszönötet mondhatok hogy megalkottad nekünk ezt a nagyszerü könyvet, sajnalom, hogy mar nem lehet kapni.

  Köszönettel: Evelin

 18. Veszna

  Kedves Csaba!
  Egy barátom ajánlotta ezt a könyvet. Miközben olvastam a könyvet felismertem azokat a párhuzamokat amelyek megtörténtek az én életemben is. Tudtam azonosulni a főszeteplővel. Pozitív gondolatok fogalmazodtak meg bennem. Egy nap alatt kiolvastam a könyvet, nem tudtam abba hagyni. Nagyon tettszett. Úgy érzem újra el kell olvasnom, hogy erőt merítsek azokból a gondolatokból amit olvashattam a könyvben.

 19. Sinka Suzanne

  Kedves Csaba,
  Hosszú évek óta vadàszok a Múzsa című kònyvre,feliratkoztam màr antikvàriumokba, de nem született eredmény.
  Nagy sikere volt làtom most is sokan kerrsik nem is értem miért nincs egy újabb kiadàs.
  Ha valaki mégis segíteni tud, hogy megszerezzem nagyon hàlàs lennék.

  Köszönettel.
  Suzanne

 20. Szabó Beáta

  Kedves Csaba, Sógoroméktól kaptam meg ezt a csodálatos könyvet. Bevallom őszintén egy évig pihent az ágyam mellett néhány rész, de nem az egész könyv olvasását követően. Akkor még az első viccet sem értettem. Most megint válságban vagyok, ezért elkezdtem előlről olvasni. Értettem a viccet és az egész könyvet, mintha nekem írták volna. Egy nap alatt kiolvastam, úgy hogy közben jegyzeteltem is. Másnap a 19 éves lányomnak is ajánlottam, hogy ő megelőzze a problémát és tanuljon a könyv történetéből. Sokat segít a pozitív gondolkodásban, de még úgy gondolom hosszú út áll előttem. Rajta vagyok hogy szemléletet változtassak, sok erőt merítek írásaiból. Köszönöm, hogy van Nekünk

 21. Haberle Diana

  Kedves Csaba!
  Először úgy olvastam a könyvet, mint egy regényt. Jó volt. Most úgy olvasom majd, mint egy tankönyvet. Kijegyzetelem, megtanulom, személyre szabom és felhasználom a benne rejlő infót. Köszönöm!

  Üdv: Dia

 22. Renáta

  Kedves Csaba,

  Csodálatos, inspiráló, gondolkoztató könyv! Sok ilyen kellene a polcokra. Remelem hamarosan újra nyomtatják! Halat adok annak az embernek aki a kezembe nyomta.
  Renáta

 23. Zoli

  Szia Csaba!

  Régóta nézegettem a honlapod és olvastam a minikurzust, de a könyv átütő hatással volt rám. Annyira kézzel foghatóvá teszi a problémák megoldását, hogy nem tudtam letenni. Megtalálható benne a változtatáshoz szükséges minden iránymutatás. Ebben a könyvben a legfontosabb tudás számomra az életstratégia felépítése lépésről lépésre. Alig várom a jövőteremtő program megérkezését :)

  Köszönöm!

  Üdv,
  Zoli

 24. Bozzay Ágnes

  Kedves Csaba!

  Nagyon tetszett a könyv! Maximálisan sikerült elérni a célt: “erőt, pozitív gondolatokat és jó példákat” adni.
  Köszönöm az élményt!

 25. Horváth Zoltán

  Kedves Csaba!
  A Múzsa című könyved a teljes szemléletfejlesztés program elolvasása után került a kezembe. Klasszul végigvezet a könyv azon az úton, amit a programban is közvetítesz! Könnyen emészthető formában írtad meg a könyvet, amit bátran ajánlok mindenkinek, aki úgy gondolja, hogy szeretne az életén változtatni.

 26. Szilágyi Zoltán

  Kedves Csaba!

  A könyv nagyon tetszett! Az egyik legjobb könyv amit valaha olvastam! Nekem sajnos csak E-book-ban van meg, de szeretném megvenni könyv formában is de sehol nem lehet kapni. Nagyon jó lenne ha újra lenne nyomva! Biztos sokan várják már. Érdemes lenne egy igényfelmérést végezni hogy mekkora igény lenne rá! Ha ezzel kapcsolatban van vagy lesz valami pozitív híred akkor kérlek tájékoztass róla. Segítségedet előre is köszönöm!

 27. Vecsei Ibolya

  Kedves Csaba!
  Véleményem szerint egy szenzációs könyvet alkottál. A boldog emberek csoportjába tartozom, de nyitott vagyok, és ahogy a mondás is tartja, “ jó pap is holtig tanul”. Nagyon tetszik, hogy üres frázisok helyett kész recepteket adsz az élet megoldandó feladataihoz. Érdemes lenne nagy kamaszoknak tanítani, hogy felkészüljenek az nagybetűs ÉLETre.
  Mindenkinek ajánlom.
  Üdvözlettel:
  Vecsei Ibolya

 28. Polohn Yvette

  Kedves Csaba!

  Ritka, hogy egy könyvet kétszer is elolvassak, a Múzsát viszont másodszorra is nagy örömmel olvastam. Mindkét alkalommal más és más fogott meg benne, nyilván ez is az élethelyzet és a személyiségfejlődés függvénye. A könyv olvasása lendületet ad ahhoz, hogy a mindennapi mókuskerékből kizökkenve gondoljunk az álmainkra és tegyünk értük apró lépéseket.

  Köszönet az élményért!
  Yvette

 29. Tóth Máté

  Kedves Csaba!

  Sok mindent elolvasok, ami rám nézve hasznos lehet. A könyvedet a barátomtól kaptam kölcsön. Voltak benne fejezetek, amik megérintettek, voltak amik nem annyira, hasznosítom belőle, amit tudok. Talán nekem egy kicsit az izgalom, olvasmányosabb írásmód, az ami hiányzott. De tudom, ennek a könyvnek nem ez a “célja”.

  Üdvözlettel,

  Máté

 30. Kriszta

  Kedves Csaba!

  Az ágyam mellett van, mint a Biblia. Ez mindent elmond.
  Hála!

  Maradok tisztelettel: Krisztina

 31. Diana Gardalits

  Kedves Csaba,

  Nagyon élveztem minden egyes oldalát a könyvnek, és teljesen azonosulni tudtam a karakterrel is. Mintha csak rólam szólna az egész történet. Sokat segített egy kicsit pozitívabban látnom a világot és a helyzetemet, és azóta én is sok apróságot tudtam változtatni magam körül. Csak reménykedni tudok, hogy én is eljutok majd arra a pontra az életben, hogy megihlessek másokat, de előbb ki kell úsznom a partra :)

  Szerintem iskolába való, legalább ajánlott irodalomként!
  Köszönöm az élményt!

 32. Alexay Nóra

  Kedves Csaba!

  Ritka eset mikor egy éjszaka alatt végzek egy könyvvel. A Múzsa esetében pedig pontosan ez történt.
  Óriási érzelmi feltöltődést jelentett végigkísérni Éva karakterfejlődését, és rádöbbenni hogy zsákutca, vakvágány és “kilátástalan helyzet” valójában nem is létezik.

  Millió köszönet a műért! Megy az ajánlás! :))

  Üdvözlettel:

  Alexay Nóra

Vélemény


A hozzászólások szabályai

Ezen a weboldalon más szabályok érvényesek, mint az interneten általában, kérjük tartsd be őket:
1. Használd a valódi neved
2. Ne sérts meg másokat
3. Ne SPAMelj
4. Légy optimista

Az élet nem habostorta, ezt mindannyian tudjuk. Ennek a weboldalnak és a könyvnek is az a célja, hogy ezt ellensúlyozza, megmutassa azt, amiből kevés van, de mégis létezik: a reményt, a derűt, az örömet.