Vélemények

A könyv megírásának célja az volt, hogy erőt, pozitív gondolatokat és jó példákat adjon. Ha úgy érzed, attól, hogy elolvastad, az életed bármilyen szempontból kellemesebb vagy könnyebb lett, kérlek, írd meg a véleményedet itt lent ide kattintva.

1 719 hozzászólás a(z) “Vélemények” bejegyzéshez

 1. Fekete Csilla

  A könyvbéli történet nagyon inspiráló ugyan akkor teljesen beépíthrő a mindennapokba!
  A könyv hatására felismertem milyen hiányosságok kísérték eddigi életemet, mit kellett volna máshogyan csinálni, mit kellett volna tenni annak érdekében hogy kicsit könnyebben haladjak előre…
  És a fő dolog, hogy sosem késő változtatni, de ahhoz el kell indulni az úton…

  Ajánlom mindenkinek a könyvet, olvassa el és cselekedjen!

 2. Anikó

  Nagyon tetszett a könyv!Életem egyik leginspirálóbb olvasmánya!Új nézőpontokat adott több olyan kérdésben, amiben elakadtam. Más megvilágításba helyezett bennem is meglévő félelmeket. Szerintem nagyon értékes gondolatokkal van tele, amelyeket kigyűjtök magamnak a jövőre nézve vissza-vissza olvasgatni:)

 3. Erdőhegyi Ildikó

  Nekem nagyon tetszett a könyv!Bátorítást ad,tetszettek a humoros részek is benne.Jó volt olvasni!+ A boltban már 2x vettem paradicsomlevet! Csak ajánlani tudom mindenkinek,bár főleg azoknak akiknek bátorításra, segítségre van szükségük.Köszönöm! Ildikó

 4. Bagosi Kriszta

  Fantasztikus volt olvasni, teljesen magával ragadott. Nagyon jó volt regénybe ágyazva olvasni az önfejlesztésről. Sok ötletet adott. :)

 5. Anita

  Rádöbbent dolgokra, utat mutat, inspirál, hitet ad. Elolvastam egyszer, most újra nekiállok, és ezúttal elidőzök majd egy-egy kérdésnél – míg másnap újra be nem tér hozzám a Múzsa. És elkezdek kiúszni a partra :)

 6. Barna

  Ennyire gyakorlatias könyv nem sok van a piacon. Elhatároztuk, hogy az új belépő munkatársaknak kötelezően kiadjuk elolvasásra. Köszönjük kedves Csaba!

 7. Berényi Ildikó

  Nagyon magával ragadott a könyv amikor elkezdtem olvasni utána már le se tudtam tenni.
  Igazi “könyvcsemege” volt a számomra.
  Nagyon jól használható gyakorlatban is a hétköznapokban alkalmazható gondolatokat módszereket találtam benne.
  A cselekmény csúcspontja Számomra az volt amikor az édesanya rendelőjében összefut Éva és a paradicsomlevest srác.
  Ott akkor az jutott eszembe hogy jól éreztem hogy azért a valóságban ritka az ilyen önzetlen segítség, ilyen fokú odafordulás figyelem egy kvázi idegen iránt. De ez mit sem rontott az élményen.
  Egészen biztos hogy még egyszer el fogom olvasni és most már jegyzetelek, kiemek.
  Nagyon tetszett mindenkinek Csak ajánlani tudom aki egy kicsit tudatosabban akarja irányítani az életét.
  Sajnálom hogy a programok már nem elérhetők.

 8. Jozifek Csaba

  Úgy gondolom hogy segíteni fog a jövőt nézve hogy elolvastam. Igaz jelenleg kúszának érzem az életem pedig valószínűleg csak így gondolom. Nagyon gyorsan elolvastam ezért szerintem egy nagyon érdekes könyv és tanulságos. A jövőteremtő program már nem lesz kapható?

 9. Levente

  Kedves Csaba,

  Szerintem ezzel a könyvvel elérted célodat, az izgalmas történet mellett az olvasó sok hasznos életre való gondolattal, tanáccsal, javaslattal, praktikával, élet tapasztalattal gazdagodik. Köszönöm szépen, hogy elolvashattam, bátran fogom ajánlani embertársaimnak.

  Tisztelettel,
  T. Levente

 10. Anita

  Kedves Csaba!

  Régóta követem a munkásságod ha lehet ezt így mondani, de csak most jött a gondolat hogy elolvassam a könyved. Bevallom nem vagyok nagy olvasó, de évente kiolvasok egy vagy két könyvet attól függően érdekel – e valami.
  Ilyenkor 300 oldalakat olvasok ki 2 vagy 3 nap alatt. A te könyved is eme sorsra jutott.
  Nehéz véleményt alkotni róla, mivel mindenki mást ért ki belőle, de mindenképpen úgy jellemezném tömören és röviden, hogy útmutató elveszett embereknek. Engem konkrétan megerősített abban hogy merre vegyem az irányt és ha másképp döntök is ki tudom hozni belőle a legjobbat!
  Olyan perspektívával ismerkedhet meg az olvasó, ami mindenkinél, kivétel nélkül lelki és szellemi fejlődést generál!
  Csillagos ötös!
  Köszönjük hogy megírtad!

 11. Bèlbàsz Tibor

  Nagyon jó könyv, csak ajánlani tudom mindenkinek, amikor kezedbe veszed nehéz letenni mert tényleg kíváncsivá teszi az olvasót.
  Sok mindent lehet tanulni belőle.Biztos hogy újra elolvasom.
  Köszönet érte Csaba!
  Tisztelettel :
  Tibor.

 12. Rescsikné Fenyvesi Edit

  szia most olvastam a könyved 50 éves létemre nagyon sok rám illő motivációt szeretnek ki próbálni ami meg ihletett.
  másképp látok dolgokat
  és szeretnem e szerint javítani az élet körülményemen.köszönöm ezt a könyvet már sokkal jobb.ajánlani fogom az ismerőseimnek.tisztelettel Edit

 13. Balázs Eszter

  Másodszor olvastam el a Múzsa című könyvet. Először akkor, amikor a futár meghozta. Le se tudtam tenni, egy éjszaka elolvastam. Nagyon magával ragadó volt a történet, fordulatos a cselekmény, szamárfüleket tettem a fontos dolgoknál a könyvbe.
  Aztán eltelt fél év, és újra elővettem, hogy most már lassabban olvassam el, és próbáltam a “Mr.Paradicsomlé” által javasoltakat meg is emészteni, és átfordítani az én életemre.
  Nem könnyebb és élvezetesebb lett tőle az életem, hanem sok-sok munkát kaptam…
  De igyekszem az Éva lépéseit lemásolni, abbahagyni a fuldoklást, és kievickélni a partra.
  Ha neki sikerült, nekem is sikerülhet!

 14. Névtelen

  Nagy örömell töltölt el,hogy elolvashatam a Muzsa cimü könyvet .A könyv története szerintem remekül sikerült fejezetrö-fejezetre olvashatunk Éva történetérö és fejlödésére .Nekem külön nagyon tetszet a könyvel kapcsolatba ,hogy nagyon ötletesek a fejezetek cimei illetve,hogy minden fejezetnél vann egy külön idézet ami még jobban tudja inspirálni az ember .
  Zseniálisnak tartom még azt is a könyvben,hogy nem csak Éva történetát ismerhetjük meg hanem más emberek történetét is halhatjuk evel tünteve fel azt ,hogy néhány ember élete menyire külömbözö de a problémáik hasonloak. Éva karkteréröl is beszélék egy kicsit nekem némileg tul átlagosnak tünt illetve a problémái is de a könyvnek szerintem ez a legnagyobb elönye ,hogy az állag ember problémáira tudjon válasz adni illetve egy új szemlélet is biztosit az embernek.
  Én ugy éreztem,hogy ez a történet kicsot tömény a maga mogyán illetve egy kicsit rövid de a fejezetek elégé jol tagoltakés alapjába a könyv elérte a célját,hogy inspirájon más embereket illetve segitse abba,hogy egy jobb boldog életet éjenek azok az emberek akik olvasták a könyvet és ,hogy megváltoztasa az ember életét ,szemléletét.
  Nagyon sokat változtatot az életemen ez a könyv .és bátran tudom ajánlani ez a könyvet illetve a szerzö többi könyvét is.

 15. Szántai Zsuzsa

  Én ezt a könyvet a barátnőmtől kaptam. Két nap alatt kiolvastam. Egyszerűen le sem tudtam tenni. Annyira sok hasznos információt kaptam, hogy nem győztem kapkodni a fejem. Mintha csak rólam szólna… legalábbis sok minden … Hatalmas erőt adott nekem, köszönöm. Ajánlom mindenkinek aki egy kicsit is tenne azért hogy jobb legyen az élete…

 16. Tordai Jázmin

  Kedves Csaba!

  20 éves vagyok és a könyved a kardiológusom ajánlotta… Szerintem ez sok mindent elmondd. 20 évesen magas vérnyomással ez és a szemléletfejlesztő oldalad volt a két “gyógyszer”, amit felírt nekem.

  Köszönöm, segített!

  Jázmin

 17. Némethné Büki Bernadett

  A könyvet kollégáimtól kaptam. 20 év eltelte után hagyom el a 2. munkahelyemet 56 évesen. Most a váltàs során nagy megerősítést kaptam a könyvet olvasva, hogy jól döntöttem. Ha én nem változtatok, nem várhatom, hogy boldogabban éljek.
  Bizonytalan voltam/vagyok abban, hogy hogyan tovább.
  A könyvet olvasva, làtom a kiutat, teszem fel magamnak a kérdéseket, amit a könyvben olvasok és igyekszem vàlaszolni.
  Kezdem elhinni, hogy van vàlasztásom, élhetek boldogabban.
  Másik fontos felismerésem, ha én keresem, nem is találom meg, mi tesz boldoggá igazán. Ez pedi nem megy egyik napról a màsikra.
  Megtettem a kezdő lépést, remélem, a “hűtőre írt cetlik” nekem is segíteni fognak.

  Köszönet a könyvért.

 18. Ena

  Hozzám egy véletlen folyamán került a könyv. Mivel hiszek abban, hogy minden okkal történik, îgy nagyon hálás vagyok a sorsnak hogy îgy alakult.
  A könyv nagyon megfogott, nagyon mély gondolatokkal van teli, én is másképp látom azóta az életem.
  Köszönöm a lehetőséget a sorsnak!

 19. Mezőné Kovács Edit

  Egy jó barátnőmtől kaptam meg a könyvet – aki úgy adta át, hogy abban az élethelyzetben, amiben vagyok, pontosan erre a könyvre van szükségem.
  Igaza lett.
  Két okból is tetszett: az egyik, hogy olvasás közben sok minden “visszaköszönt”, jó volt látni, hogy ösztönösen is sok mindent úgy alakítottam eddig is, ahogy a könyv tanácsolja, és hogy jó az irány, amerre elindultam.
  A másik ok pedig, hogy mindemellett számtalan újat mondott, olyan – amúgy meglepő módon “magától értetődő” -dolgokat, amikre viszont saját magamtól nem biztos, hogy gondoltam volna, pedig nagyon kellene…
  Kétszer elolvasva egymás után, papírt vettem magam elé, és nekifogtam…
  Azóta elkészült a saját tervem, az ütemezése, az átgondolt stratégiám, és halogatás nélkül neki is álltam a teendőknek.
  Pár nap elég volt arra, hogy örömmel mondhassam: működik.
  Köszönöm a könyvet, nekem sokat segített.

 20. Ildzsa Gáborné

  Kedves Csaba!
  Köszönöm, hogy elolvashattam a könyvet. Tökéletes segítség azoknak, akik szeretnék újra tervezni az életüket.
  További sikereket kívánok az élet minden területén!
  Üdvözlettel: Sarolta

 21. Keskeny Andrea

  A könyvet olvasva, megismeri az ember a lehetőségeket arra, ha változtatni szeretne jelenlegi élethelyzetén, merre induljon, mik azok a lehetőségek hogy más szemszögből lássa dolgokat, ha az állóvíz , amiben van, már nem komfortos. Mindemellett ismerkedés a saját határainkkal, magunkat jobban előtérbe helyezve, önzőség nélkül.

 22. Szabó Angelika

  Kedves Csaba,
  Elolvastam a könyvet ami számomra nagyon inspiráló volt, érthetően, egyszerűen és nagyszerűen leírva. A hősnő egy olyan átalakulási folyamaton megy keresztül a szeműnk láttára rövid időn belül ami szinte mesébe illőnek tűnik, pedig csak ráérzett arra, hogy a feladatok és arra a megoldások csak hozzáállás kérdése és egyszerű megoldani. Viszont ne feledjük a titokzatos Mr. Paradicsomlevet sem (most már tudom az te voltál :) ) aki igen is kellet ahhoz, hogy az átalakulás ilyen szép legyen….
  Tavaly szeptember 11-en amikor a gépem felszállt a Budapesti reptéren, az életemnek egy újabb fejezetet kezdtem írni és ez már nem az első újra kezdés elárulom. Új ország, új kihívások, új feladatok…nem mindig egyszerű, sőt nem könnyű… sok féle módszert, szemleletet tanultam, különböző önfejlesztési/önismereti tréningeken, előadásokon vettem részt, de most, hogy olvasom a leckéket amiket kapok (a könyv után kerültem az oldaladra :) ) azon tűnődőm, hogy meg kéne rendelni minél előbb a Szemléletfejlesztési csomagot, lehet ez lesz az amire szűkségem van, hogy most sikerüljön…
  Köszönettel az eddig nyújtott élményekért és új szemlélet felfedezéséért :)
  Szabó Angelika (51.)

 23. Berta Bernadett

  Kedves Csaba!
  Nagyon tetszik a könyvedben, hogy a tanítások egy szép, kerek történetben jelennek meg, s ezáltal még emészthetőbbé válnak. Szerintem, mindenki találhat benne olyan gondolatokat, tanácsokat, melyeket megfogadva, az életébe beépítve, jobbá teheti azt.
  A Múzsát kölcsön kaptam ugyan, de hamarosan 3 példányt vásárolok belőle. Egyet magamnak, hogy mindig kéznél legyen, egyet ajándékba szánok, és a harmadik példányt pedig mindig kölcsön adom majd valakinek… :)
  BB

 24. Dávid Elvira

  Kedves Csaba!
  Nagyon tettszett a könyv.:)Sok fejezete volt elgondolkodtatató.
  Érdekes,ahogy rá találtam a könyvre , a helyi könyvesboltban ajánlotta az eladó, miután több éve nem láttuk egymást .
  Keveset beszéltem a jelenlegi élethelyzetemről,annyit mondtam, hogy elfáradtam a jelenlegi munkámtól és megújulni szeretnék .
  Nagyon gyorsan haladtam az olvasással,most úgy érzem, hogy kezdem újraolvasni, hogy tudjak megvalósítani.
  Szeretettel,Elvira.

 25. Keresztes Zita

  Kedves Csaba!
  Nagyon szerettem a könyvedet,2 nap alatt elolvastam.Tetszett,hogy könnyen olvasható ès nagyon empatikus.A könyv olvasása közben,vègig itigyeltem Èvát,;)bàrcsak hozzàm is beugrana e “fura”fiú…annyi kérdèsem lenne….De azt hiszem már wgyszer talàlkoztam vele(a vörös pirula előadàson):),nekem nem furànak tűnt,hanem vègtelenül empatikusnak,aki tele van szeretettel.Sok rèszt kiemelővel megjelöltem,mert újra szeretnèm olvasni…lènyegre törő szàmomra fontos tanítások.Egy tanàrnő a Vörös pirula előadàson megemlítette a könyvet,szerinte kötelező olvasmànnyà kène tenni az iskolàkban.Teljesen egyet èrtek!Gratulàlok a könyvhöz!!!
  Szeretettel:Zita

 26. Keresztes Zita

  Kedves Csaba!
  Nagyon szerettem a könyvedet,2 nap alatt elolvastam.Tetszett,hogy könnyen olvasható ès nagyon empatikus.A könyv olvasása közben,vègig itigyeltem Èvát,;)bàrcsak hozzàm is beugrana e “fura”fiú…annyi kérdèsem lenne….De azt hiszem már wgyszer talàlkoztam vele(a vörös pirula előadàson):),nekem nem furànak tűnt,hanem vègtelenül empatikusnak,aki tele van szeretettel.Sok rèszt kiemelővel megjelöltem,mert újra szeretnèm olvasni…lènyegre törő szàmomra fontos tanítások.Egy tanàrnő a Vörös pirula előadàson megemlítette a könyvet,szerinte kötelező olvasmànnyà kène tenni az iskolàkban.Teljesen egyet èrtek!Gratulàlok a könyvhöz!!!
  Szeretettel:Keresztes Zita

 27. Mott Gábor

  Kedves Csaba!
  Köszönöm, a könyvet! Éva életén keresztül gyakorlatiassá teszed és segítesz lépésről-lépésre beilleszteni azokat a változtatásokat amelyek segítenek megváltoztatni az életemet. Segít a mindennapokban megérteni, és elfogadni, hogy milyen nehéz irányt váltani miközben szembesülünk saját rossz beidegződéseinkkel amelyek által saját magunkat akadályozzuk. És legfőképpen segít összpontosítani, hogy kellő szervezettséggel osszuk be az energiánkat amíg elérjük a szabaddá válást ezalatt pedig megtanít vigyázni is rá. Szóval nagy segítség. Köszi.
  Gábor

 28. Kurucz Gabi

  Kedves Csaba!
  Bevallom, én könyvesboltban vettem meg a könyvedet, mert azt szeretem, hogy előre kézbe foghatom, amit megvásárolok.
  Régen olvastam már ki könyvet ilyen rövid idő alatt.
  Legjobban a regényeket szeretem, és ez amiatt tetszett, hogy nagyon pozitív a vége, lelkesítő, és ha fiatalabb lennék, én is
  úgy tennék, mint a mű “hősnője”.
  Mindenkinek szívből ajánlom mielőbbi elolvasásra, főleg a fiataloknak!
  Gabi

 29. Bartha Imola

  Kedves Csaba,
  Nagy öröm, hogy a könyvespolcomon ékeskedik a könyv. Nagyon szeretem a mély tartalmú könyveket, a Múzsa pont ilyen, elolvasása után is mélyen belém ívódott, a lépésről-lépésre haladás, a vágy, hogy a mélységből (sötétségből) ki lehet törni, az érzelmek hullámvasútja, amit meg kell harcolni, hogy a végcél eredményes legyen.
  Ajánlani fogom, családtagjaimnak, barátaimnak.
  A legfontosabb, amit megtanultam, hogy mindig vannak választási lehetőségeink, nem szabad elakadjunk, helyben maradjunk és várjuk, hogy majd magától minden megoldódik, tegyünk érte, merjünk Bátrak lenni.

 30. Hermann János

  Szia Csaba!

  Az első Veled töltött szemináriumod után hallottam először erről a könyvről. A jelen lévők meséltek és figyeltem milyen hatást gyakorolva meséltek róla. Akkor kíváncsi lettem.
  Haza érve azonnal előkerestettem a Kedvesemmel a könyvet s másnap reggel nekiálltam olvasni és le sem tettem míg be nem fejeztem.(nem is tudtam letenni)
  Nagyon sok gondolatot ébresztett bennem, részben vagy talán egészben magamra ismerve elindított egy másik út felé. Egy út ami még ismeretlen de a végtelen lehetőséggel van kikövezve!
  Egy könyv ami jobb és más embert farag belőlem. Ennek kapcsán még inkább érzem s tudom is, hogy a jellem fejlődésem és most már a szemléletem fejlődésének még sok állomása van! De rajta vagyok a siker vonatán! Általad, Veled!
  Köszönöm!
  Remélem még sokszor találkozunk s ha nem is személyesen de az éteren keresztül!
  Köszönöm még egyszer!
  Hermann János

 31. Lukácsné Kollár Ildikó

  Kötelező olvasmánnyá tenném. Több ilyen kellene.

 32. Terézia Molnár

  Jelen vírushelyzet olyan változásokat hozott az életemben ami jelen pozitív gondolataimat is megkavarta. Kedvesem nem sokáig tétlenkedett,azt mondta ezt a Múzsa című könyvet nekem is el kell olvasnom,s a következő találkozásunknál kezembe adta. Igaza volt! Tele van olyan gondolatokkal,olyan példákkal mely mindenki életére kivetíthető. Aki tud a sorokközött olvasni erőt tud belőle meríteni. Nekem is ad erőt és kitartást az utamon. Mindenkinek szívből merem ajánlani még úgy is,hogy időközönként ismét kézbevéve egy-egy fejezetet olvasva mikor az élet olyan helyzetbe sodor hogy mankóra van szükségünk, ne szégyeljük. Köszönöm,egy szenzációs könyv!

 33. Szabolcs Juhász

  Tisztelt Braskó Csaba!
  Egy jó barátom ajánlotta a szemléletfejlesztés oldalát, majd megvásároltam a Múzsát. Ritkán olvasok könyvet, de ezzel megszerettem az olvasást. A téma, a történet teljesen magával ragadott, alig vártam, hogy tovább olvashassam. Nagyon tetszik, minden sora, az összes tanács, a történet fejlődése és a végeredmény.
  A történet alapján rájöttem, hogy érdemes másképp gondolkodni, és cselekedni. Érdemes változni, és tovább lépni a megszokások rabságából.
  Magával ragad és inspirál.
  Köszönöm!
  Szabolcs

 34. Szijártó Erika

  Minden mondata élmény volt. Csak megköszönni tudom az élményt!

 35. Szollár Nikolett

  Édesanyámtól kaptam a könyvet, elég rég. Nem volt időm akkor elolvasni, felkerült a polcra és elfelejtődött. Most, egy számomra tömérdek kihívást tartogató élethelyzetbe kerültem, amiben sokáig hullámzó lelki- és fizikai állapottal küzdöttem. Azt éreztem, újra kell építenem magam, nem csak a környezetemért, elsősorban saját magamért. Egyre többször éreztem egyre eltökéltebbnek magam, ami azt mutatta, jó az irány…Egy nap, valamiféle belső sugallatra leemeltem éppen ezt a könyvet a polcról és onnantól kezdve letenni is alig tudtam. Ahogy haladtam az olvasással, úgy lett egyre intenzívebb az érzes, hogy valamiféle mankót, egyfajta megerősítést kaptam általa, hogy igenis sikerülni fog, nem történhet másképp, hisz egészen mélyről és elszántan akarom.
  Nagyon ajánlom a könyvet tulajdonképpen mindenkinek. Hisz nem csak akkor adhat erőt, energiát, ha nehézségeket kell legyőznie az embernek, de hasznos gondolatokat indít el, lehetőségekre világít rá és szórakoztat akkor is, ha “csak” önmagában egy igazán jó könyv elolvasása a cél.

 36. Eszter

  Egy barátnőmtől kaptam “kölcsön” a könyvet, de azt hiszem, meg fogom venni magamnak is. Nagyon tetszik, hogy irodalmi formában adja át a tudást, és sok mindent elindított bennem is. Köszönöm szépen!

 37. Brigitta

  Mindenkinek csak ajánlani tudom e könyvet. Számomra ez a könyv egy “jel” volt. Erőt adott, s még nagyobb motivációt az elkezdett tervemhez, célomhoz. Örömmel olvastam. S most már tudom, hogy minden lehetséges, amit egyszer elképzelek, megálmodok, már nincs többé olyan,hogy “lehetetlen”. Szívesen olvasnák ehhez hasonló olvasmányt. Örvendek,hogy kezembe foghattam ezt a könyvet. Köszönöm:)

 38. Zsadányiné Ilona

  Tisztelt Braskó Csaba!

  Valóban azért érdekelt az elveszett fejezet,mert elolvastam a könyvét.
  Korom miatt,72 éves vagyok,én már nem tudom hasznosítani az Ön tanácsait,már elértem,amit akartam,
  de a könyv elolvasását javaslom mindenkinek,aki többre vágyik,aki fejlődni akar,aki boldogabban szeretné élni az életét.
  “Minden fejben dől el.” Én is így gondolom,jó lenne,ha sokan rájönnének erre,és ebben az Ön könyve,a Múzsa,
  sokat segíthet.

  Üdvözlettel:Zsadányiné Ilona

 39. Tibély András

  Kedves Csaba!
  Nagy érdeklődéssel olvastam végig a könyvet… és igazság szerint az “elvesztett fejezetet” elsőre át is ugrottam. enélkül is kerek egész, ütős a könyv. Regénynek azért nem nevezném, inkább példabeszédek ügyesen felfűzött sorának.
  Az elveszett fejezet is jó, önmagában is… olyan mint a rendszeresen küldött szösszeneteid egyik újabb ékköve.
  Fontos és jó kérdéseket feszeget a könyv – ahogy az egész Program is.
  Sajnos egyéni erőfeszítések nélkül ez sem működik..,-)) ahogy a más könyvek-programok sem.
  Másik sajnos, hogy kinek-kinek csak egy élete van, de ha több is lenne azok sem tudnának párhuzamosan működni.
  Így pl. sosem derülhet már ki, hogy mi változott volna, ha 5-10-15-20-25-30-35 évvel ezelőtt olvas(hat)tam volna.
  Köszönettel:
  Tibély András

 40. Bea

  Amikor ajánlották nekem a könyvet, nem gondoltam, hogy ennek a könyvnek az üzenete lesz az egyik legfontosabb azok közül, amit eddig olvastam.
  Sokszor vissza fogok térni még e sorokhoz és Mr. Paradicsomlé szemléletét elkezdem beépíteni az életembe.
  Azt gondolom, hogy bárki veszi a kezébe e könyvet, gazdagodik általa.
  Köszönöm.

 41. Adrienn

  Nagyon sokat tanultam ebből a könyvből! Élvezettel olvastam minden egyes sorát. Szinte olyan volt az egész könyv ,mintha énis átéltem volna mindazt amit a szereplői. Köszönöm ezt a fantaztikus élményt !

 42. Csilla

  Nagyon rég fogott meg ennyire egy könyv. Alig vártam, hogy olvassam Mr. Paradicsomlé példáit, remek ötleteit. Annyira jó érzés töltött el olvasása közben, hogy túl hamar véget ért Még szívesen olvasnék hasonlót egy olyan szereplővel aki nem tudja, hogyan valósítja meg álmát a vírus okozta szabályzások miatt.
  Szívből ajánlom mindenkinek , aki úgy érzi, hogy egy helyben toporog, aki nem örömmel és szenvedéllyel dolgozik. Sorsfordìtó üzenete volt számomra . Köszönöm

 43. Bognár Adrienn

  Kedves Csaba!

  Nagyon szèpen köszönöm,hogy megírtad ezt a könyvet egy èlmèny volt az olvasàsa egyszerűen imádtam!
  Mindenkinek csak ajánlani tudom,tele volt tanulsággal, motivációval amivel sok ember élete jobbà válhát!
  Nekem is sokat segített!

  Üdvözlettel:
  Adrienn

 44. Bakonyi Nikolett

  Nagyon imádtam a könyvet, konkrétan letehetetlen volt számomra. Nagyon nagyon sok dologgal tudtam azonosulni. Január elsején olvastam ki a könyvet, amit egy “jelnek” tekintek, abból a szempontból hogy érzem, 2022 az én évem lesz és a felismerés amit a könyv által szereztem fog segíteni abban, hogy igazán BOLDOG évem lehessen.
  Köszönöm! Üdv, Nikolett

 45. Richárd

  Nagyon remek kis könyv. Sokat segít ha elakadtunk az életben, add egy kis lökést a tovább haladáshoz.

 46. Névtelen

  Nagy ötlet volt a könyv megírása, és nagy élmény volt olvasni. Sok okos gondolatot ébreszt, és letehetetlen olvasmány is. Még sokszor kézbe fogom venni.
  Rögtön vettem két ajándék könyvet, úgy gondolom ennél hasznosabb ajándékot nem tudtam volna adni. Sok sikert és nekünk még sok hasznos olvasnivalót!

 47. Teti

  Szia!
  Imádtam a könyvet. Odaadom részben felnőtt gyerekeimnek is, mert érdemes elolvasniuk. A felépítése jó rendszerezettséggel végigvezet az életünk fontos kérdéseinek tisztázásán. “ Mr. paradicsomlé “ coach- ként támogatja a főszereplőt aki nyitott és bátor. Az élethez jó kiindulási példa ez bárkinek. Minden fiatalnak ( és akárhány évesnek, aki elakadt) megfontolandó kérdés: mit szeretek csinálni , miben vagyok jó? Abból kihozni a legtöbbet és nem fordítva próbálkozni ( vagyis mivel lehet sok pénzt keresni, s ha.nem is szeretem, azert csinálom, megéri ??)
  Köszönöm és a leveleidet is. Mert érvényes, valid , mert benne van a segítés ingyenessége is, hogy nem kérsz cserébe semmit, csak adsz, az olvasó választhat, sokat tanultam tőled ! Ksznm.

 48. Varga B. Árpád

  “Sorsrontó-sorsfordító” volt találkozni – Mr. Paradicsomlé szájából hallva – azzal a kikerülhetetlen ténnyel, hogy “sorsunk tol minket előre egy meghatározott irányba, és az legtöbbször nem egy kellemes irány”. Sorsunk mintája múltunkból való. Tanulságos volt újra és újra elővenni magam dokumentum-filmsorozatának egy-egy részét, megnézni, elemezni és a jelenemmel összevetni, végiggondolni (a jövőm érdekében). “Ha nincs változás, ha csak azt teszed, amit tegnap, az maga a halál!” (Mr. Paradicsomlé) S míg a múlt motívumain merengünk, ne féljünk kilépni a képből, mert igaz a következő megállapítás: “Egyszerűen nem tudsz rosszabb helyzetbe kerülni, mint amilyenben vagy. Akármi is történik, azzal Te csak nyersz.” (Mr. P.) Ráadásul: “Ha meg tudod álmodni, meg is tudod csinálni.” (Walt Disney) Köszönettel a kiapadhatatlan gondolatokért!

 49. Kiss Szilvia

  Kedves Csaba!
  Megmozgatott a könyv, nagyon elgondolkodtatott. Én is ott tartok az életemben, ahol a főszereplő az elején, persze más problémákkal. A könyv segítségével sikerült megértenem dolgokat, cselekvésre motivált. Mindenképpen hasznos volt a könyv, és szórakoztató olvasmányi. (Már csak a paradicsomleves srác hiányzik. :-)) Ajánlom mindenkinek, aki elakadásokkal küzd. De annak is aki nem. :-)
  Köszönöm, hogy megírtad!
  Üdvözlettel:
  Szilvia

 50. Salamon Anikó

  Bennem nagyon sokmindent indított el a könyv olvasása, egy novemberi hétvégén olvastam el és a saját életemre vonatkoztatva ráláttam dolgokra, és azóta is dolgozik bennem. Évekkel ezelőtt kaptam az ajánlást, most érkezett meg hozzám a könyv, és jókor jött. Biztos vagyok benne, hogy mindenki talál benne egy-egy hasznos gondolatot, de ami még fontosabb: társául szegődik a gondolataiban a paradicsomleves srác, és néha-néha feltesz egy fontos kérdést. Köszönöm.

Vélemény


A hozzászólások szabályai

Ezen a weboldalon más szabályok érvényesek, mint az interneten általában, kérjük tartsd be őket:
1. Használd a valódi neved
2. Ne sérts meg másokat
3. Ne SPAMelj
4. Légy optimista

Az élet nem habostorta, ezt mindannyian tudjuk. Ennek a weboldalnak és a könyvnek is az a célja, hogy ezt ellensúlyozza, megmutassa azt, amiből kevés van, de mégis létezik: a reményt, a derűt, az örömet.