Vélemények

A könyv megírásának célja az volt, hogy erőt, pozitív gondolatokat és jó példákat adjon. Ha úgy érzed, attól, hogy elolvastad, az életed bármilyen szempontból kellemesebb vagy könnyebb lett, kérlek, írd meg a véleményedet itt lent ide kattintva.

1 719 hozzászólás a(z) “Vélemények” bejegyzéshez

 1. Tempfli Gabriella

  Kedves Csaba
  A konyvet bizonyos szempontbol “veletlenul” vettem meg. A polcon varta a sorsat.Aztan az ev elejen “megakadt” rajta a szemem. Most olvasom 3. alkalommal es tudom nem ez lesz az utolso. Mar az elso alkalomnal tudtam ez az a konyv amit tobbszor elolvasok es soha nem valok meg tole. Mindenkinek csak ajanlani tudom. Sok erot meritettem mar belole. Ugy erzem haladok a part fele. Sokszor nehez, de olyankor eszembe jut a konyv es elgondolkodom a dolgokon. Koszonom,hogy ennyire olvashatova tette szamomra az onfejlesztest.

 2. Urbán Ida

  Könnyen olvasható, és ami különlegesen tetszett benne, hogy egy történeten keresztül mutatja be a tanulságokat. Most olvasom másodjára, mert elsőre szinte egy ültő helyemben végig olvastam. Most kiveszem a tanulságokat belőle. És nem mellesleg nagyon szuper idézetek vannak benne összegyűjtve. Köszönöm, Ida

 3. Gábor

  Csak ajánlani tudom! Rendkívül könnyen megérthetőn írja le,hogy lépésről lépésre hogyan vedd kezedbe a életed irányítását. Hogy ne sodródj,hanem tegyél és irányits és érd el,hogy teremtsd meg,ami a célod és vágyad. Nem lehet abbahagyni…. És könnyed, világos fogalmazással azonnal felnyitja a szemedet. Köszönöm!

 4. Sárffyné Gutmann Zsuzsanna

  Kedves Csaba! Ajánlás alapján vettem kézbe a könyvét. Sok, személyiség fejlesztő könyvet olvasok, hiszen fontos, hogy életünk végéig igyekezzünk jobb embert faragni magunkból. Az igazság az, hogy némelyiken elég nehezen rágtam át magam. Az ön könyve üdítő kivétel volt!!! Szórakoztató, kedves, és észrevétlenül tanít! A történet magával ragad és mindig vártam, hogy folytathassam az olvasást! Sajnos gyorsan a végére értem. Már én is tovább ajánlottam, keresni fogom ezután a könyveit! Köszönöm az élményt, termékeny éveket!

 5. Szilvi

  Izgalmas a történet, ráadásul rávilágított olyan problémákra az életemben, amit eddig nem tudtam megfogalmazni. Örülök, hogy van a könyvből saját példányom. Tudom, hogy újra el fogom olvasni. A könyv hatására elkezdtem összeírni, hogy milyen típusú munka töltene engem fel energiával a mindennapjaimban. Lehetne kötelező olvasmány a gimnáziumokban, technikumokban.
  Köszönöm szépen!

 6. Marosi Nikolett

  Van egy – sokak által – rossznak ítélt szokásom. Amikor egy könyvben hasznos gondolatokra lelek, aláhúzok és jelölgetek. Egyre ritkábban használom a ceruzám, sokszor inkább cetliket, ragacsokat helyezek az érdekességek lapjaira.
  A Múzsa című könyv egyike azoknak, amelyekben megszámlálhatatlan jelölést hagytam magam után. Lapjain sokszor megtaláltam már megélt, mások, ismerőseim által átélt élethelyzeteket, így könnyedén beleéltem magam és megvallom, olykor egy-egy mondatot újra el kellett olvasnom, mert elkalandozva barátaimra (is) gondoltam.

  Ajánlás útján jutott a könyv a látószögembe. Két barátnőmmel vállalkozói, támogató klubot indítottunk. Egyikük mesélte egyik aktuális gondolatom kapcsán, hogy párja épp ezt a könyvet olvassa, és az elmondottak alapján, mint vállalkozás kezdetén járó, azt építgető ember is hasznos gondolatokkal láthat el a Múzsa. Néhány órával később már a kosaramban volt, rá pár hétre pedig a kiolvasott könyvek listájára került.

  Barátnőmnek – már olvasás közben – köszönetet mondtam az ajánlásért, és őket, mindkettőjüket a klubból is arra biztattam, hogy mindenképp olvassák el a könyvet.
  Itt, a muzsa oldalon és azon is túl pedig Mindenkit arra ösztönzök, hogy adjon egy esélyt a Múzsának, mert bármely életszakaszban, -helyzetben múzsaként funkcionálhat, erőt, inspirációt adhat a jövőre nézve. Segít döntéseket hozni.
  Lépni, cselekedni viszont Neked kell! :)

 7. Iskusstven_rrKr

  Открывая новые горизонты с помощью ИИ

 8. Judit

  Kedves Csaba,
  Nagyon tetszett a könyv. Értékes és használható tudást nyújt sok életterületre.
  A könyv olvasása óta sok ismerősömnek ajánlottam. Elgondolkodtató, inspiráló mindenki számára.
  Habár könnyed olvasmánynak tűnik, rengeteg témát boncolgat a mindennapi életünkben előforduló “problémákkal” kapcsolatosan.

 9. Wetzl Gabriella

  Kedves Csaba!

  Nagyszerű, letisztult, egyszerűen érthető a könyv. Folyamatosan fenntartotta az érdeklődésemet. :o)
  Jól olvasható, minden bekezdés visz magával a következőre, annyira érdekfeszítő, izgalmas.
  Az elveszett fejezet ötlete és tartalma igazi ajándék a többi ajándékkal együtt.
  Többször forgatom, kiragadok belőle – élethelyzetemnek megfelelően – részeket, idézeteket.

  Köszönöm fáradságot nem ismerő munkádat, amely lehetővé tette, hogy kezemben tarthassam ezt az alapművet!

  Szeretettel üdvözöllek: Wetzl Gabriella

 10. Sütő Éva

  Már másodszor olvastam el a könyvet. Akkor is és most is nagyon tetszett. Most más részek fogtak meg a történetben és örülök, hogy elolvastam. (lehet, hogy nem utoljára)
  Azt szeretném megkérdezni, hogy az elveszett fejezethez hogy jutok hozzá? Annak idején kinyomtattam, de sajnos elveszett. (Mi ez ha nem a sors iróniája?)
  Üdvözlettel.

 11. Varga Sándor

  Szuper,Fantasztikus Lebillincselő,Nagyon Tanúlságos.Évente 1 szer Biztos újra át fogom Olvasni.Köszönöm Szépen!:)

 12. Renáta

  Nagyon klassz könyv. Tanárként dolgozom és kötelező olvasmánynak fogom kiadni, csoportokra bontva, fejezetekből egymásnak fogják a diákjaim a történetet elmesélni persze témazáró ötös jegyért. Egy életvezetési tanácsadó is lehetne ez a könyv. Tetszett a könyv azon képessége, hogy minden problémára talált egy lehetőséget és nem hagyta az “igen-de” játékot játszani. Bárcsak ez a könyv ne tért volna véget.

 13. Guti Anikó

  Kedves Csaba!
  Nem először olvastam a Múzsát, nekem sokat tanított az anyagi nehézségeim terén, voltak tartozásaim amit nagyon szégyenletesnek tartottam. Első lépésben a könyv hatására elkezdtem szép lassan törleszteni ezeket az adósságokat, lassan a végére is érek.
  Következő a munkám, hivatásom megtalálása volt amiben segített.
  Óvónő szerettem volna lenni gyerekkorom óta, sajnos akkor nem arra a pályára sodort az élet. Barátnőm invitálására elkezdtem dolgozni egy óvodában, sikerült feladnom a nem jól működő vállalkozásomhoz való ragaszkodásom:-)
  Idén pedig jelentkeztem az óvoda pedagógusi főiskolára, közel 50 évesen, de elérem azt amit gyermekkorom óta szeretnék.
  Most újra olvastam a könyvet, mert jó.
  Tiszta szívemből ajánlom mindenkinek.
  Köszönöm szépen.

 14. Bakó Judit

  Kedves Csaba!

  Először a könyvről:
  Mindenkinek ajánlom ezt a könyvet, aki kiutat keres valamilyen válságból, ami bekövetkezett az életében. Bármilyen válságról van is szó, a gondolkodásmód megváltoztatása az elsődleges. A felelősségvállalás az életünkért (ok – okozat!), a “jó problémák” és a fontossági sorrend felismerése, a “mit – hogyan – hova” kérdések tisztázása, és még sorolhatnám azt a sok gondolatot, ötletet, amit eltanulhatunk “Éva” példájából. És mindezt egy nagyon pozitív alapállásból: az ember végig drukkol Évának, pedig biztosak lehettünk benne, hogy sikerülni fog neki. Mert sikerülnie kell. Mert meg akarja változtatni az életét, és ezért hajlandó tenni is, nemcsak panaszkodni és csodát várni. És ami még jó, hogy nem nagy forradalmi váltásokról van szó: kis lépések következetes egymásutánja hozza az eredményt. Persze: Éva segítséget kap a gondolkodásmódjának megváltoztatásához – de ez a segítség ezzel a könyvvel elérhető mindazok számára, akik ki szeretnének lépni abból a helyzetből, amiben éppen vannak.

  És most muszáj Csabáról is írni, nemcsak a könyvről magáról.
  Kedves Csaba, az a fajta jó tanár vagy, aki nem halat ad az éhezőnek, hanem megtanítja halászni. És, ahogy írod is: csak annak adsz segítséget, aki kéri (mert aki ezt a könyvet választja olvasmányként, az már kezdeni akar valamit az életével). De ami a legszebb az egészben: hogy megírtad és közreadtad ezt a könyvet!, vagyis a tudásodat, gondolataidat, ötleteidet megosztod! Ez azt jelzi, hogy a Te célod a segítségnyújtás, az, hogy akiknek szükségük van ezekre az ismeretekre, azok mindenképpen hozzáférjenek. Aztán – mindenki azt és úgy hasznosít az olvasottakból, ahogy képes rá (annak függvényben, hol tart éppen). De ott van a könyv a polcon, bármikor újraolvasható; és ahogy az ember fejlődik, mindig újabb és újabb olyan mondatot talál, amire korábban még nem figyelt fel…
  Hálásak lehetünk, hogy Neked fontos volt, hogy ez a segítség minél több embernek elérhető legyen. Az olvasmányos (regényes) forma pedig még közelebb hozza az olvasókhoz a lényeget.
  Külön meg kell emlékeznem a mottókról. Túl a tartalmukon ez is tanítás: figyelemfelkeltés, kik azok az írók, művészek, gondolkodók, vagy akár közéleti személyek, akikre érdemes odafigyelni, akiktől érdemes tanulni.
  Az a jobbítási szándék sugárzik számomra az egész könyvből, amit úgy fogalmaztál meg a vége felé:
  “Szerintem a legnagyobb vállalkozás az életünkben jó embernek lenni.” (254.o.)
  Csaba, Te igazán “jó ember” vagy a szó legteljesebb értelmében. Köszönet érte.

 15. Kámán Zsolt

  Kedves Csaba!

  Sok önfejlesztő könyvet olvastam már, de olyan kézzelfoghatót mint a Múzsa, még nem. Elindította bennem a változásra való késztetést azzal, hogy a könyv minden szava és gondolata életszerű, és érthető. A könyvet csak ajánlani tudom mindazoknak akik keresik önmagukat és az életben való helyüket, boldogulásukat. Egyszóval: Köszönjük!

  Kámán Zsolt

 16. Gyürke Péter

  Kedves Csaba, kedves olvasók!
  Újratöltés! Ezzel az egy szóval jellemezném . Egy energiabomba, amely nulláról százra repíti az embert, bármelyik életszakaszában és bármilyen lelkiállapotban is legyen. Inspiráló, elindit egy folyamatot, egyfajta cselekedni akarást, de oly módon, mely nem csak egy gondolat marad, hanem eredményhez is vezet, ha nem elöbb, de utóbb biztosan.

  Köszönöm a lehetöséget, hogy a kezembe vehettem ezt a könyvet!

  Gyürke Péter, Csehország

 17. Edit

  Számomra hatalmas ajándék volt ez a könyv, köszönöm! Egy egyszerű, de nagyon olvasmányos p történetbe csomagolt önismereti utazás! Az egyik kedvenc könyvem lett, és elolvasása után is minden nap beleolvasok, sok erőt ad a mindennapokban. A célom, hogy a gyakorlatba is átültessem az olvasottakat!!

 18. Csillag Dorottya

  Kedves Csaba!
  Jó volt olvasni a könyved, könnyed, érthető, mert a törtét, amit a “tanítás” köré fontál hétköznapi problémákat dolgoz fel. Túl vagyok legalább 500 óra “önismereten”, de még így is adott új információkat magamról, és megerősítette a már tanultakat.
  Minden útkeresőnek javaslom elolvadni, hasznos, gyakorlatias tanácsokat kaptam én is általa.

Vélemény


A hozzászólások szabályai

Ezen a weboldalon más szabályok érvényesek, mint az interneten általában, kérjük tartsd be őket:
1. Használd a valódi neved
2. Ne sérts meg másokat
3. Ne SPAMelj
4. Légy optimista

Az élet nem habostorta, ezt mindannyian tudjuk. Ennek a weboldalnak és a könyvnek is az a célja, hogy ezt ellensúlyozza, megmutassa azt, amiből kevés van, de mégis létezik: a reményt, a derűt, az örömet.