Vélemények

A könyv megírásának célja az volt, hogy erőt, pozitív gondolatokat és jó példákat adjon. Ha úgy érzed, attól, hogy elolvastad, az életed bármilyen szempontból kellemesebb vagy könnyebb lett, kérlek, írd meg a véleményedet itt lent ide kattintva.

1 574 hozzászólás a(z) “Vélemények” bejegyzéshez

 1. Regina

  Nagyon tetszett a könyv. Először gyorsan elolvastam, nagyon érdekelt, mi történik Évával. Most lassabban haladok, jegyzetelek, próbálom a saját életembe átültetni a tanulságokat. Gratulálok hozzá, alapmű. Köszönet érte.

 2. Teri

  A könyvet tulajdonképp 21 éves lányomnak szántam, persze a kíváncsiság engem is hajtott, így elolvastam. Nagyon tetszett! Különösen a vége felé a fordulat – ez meg is hatott. Vonattal utazom nap mint nap a munkahelyemre, néha délutánonként már azon kaptam magam, hogy várom, hogy indulhassak haza, mert jó lesz folytatni az úton az olvasást. Jó volt “végigélni” a változást. Fiatal “életkezdőknek” alapdarab:-), kötelező olvasmány! Tanulságul, megelőzésként, tanácsként, ötletelésként -, s amiért megszületett: szemléletfejlesztésként. Gratulálok hozzá!

 3. Giliczéné Mende Orsolya

  Nagyon tetszett a könyv. Gondolkodásra és utána cselekvésre inspirált.
  Még csak néhány napja olvastam el, de már sikerült néhány téglát kidobnom a hátizsákomból.
  Mindenkinek ajánlom, aki nem elégedett az életével.

 4. Teca

  Üdv. Csaba!
  Gratulálok a könyvhöz! :) Jól sikerült, olvasmányos, szinte egy “Alaptankönyv”. :) Sok minden jutott eszembe a könyv kapcsán, de hosszú lenne itt leírni, -nyafogni, saját terheimről meg nem is szeretnék- . Röviden inkább csak pár apróság: az élet nem csak nem habostorta, de néha kimondottan mélyvíz! “Mély víz, …csak úszóknak!” Áll a strandon a bójánál a felirat. Na igen! CSAK úszóknak! Aki nem tud úszni és a mély vízbe megy, -vagy sodródik- az megfullad(hat). Sokunkkal- velem is- az lehet a baj, hogy rágörcsölünk, hogy nem tudunk úszni, ahelyett, hogy megpróbálnánk megnyugdodni, gondolkodni, valamit kitalálni és akárhogy is, de partra evickélni. Amit leírt jó, nagyon jó! …és első hallásra pofon egyszerűnek tűnik, mint iskolában a feladott lecke. (Ó, ezt már tudom, ezt már hallottam, ez tök könnyű! ) Aztán mikor a tanár visszakérdezi akkor derül ki, hogy mégsem volt az olyan könnyű. (Álunk ott idegesen, kezünket tördelve, izzadó tenyérrel, öööőőő…. izé… stb. és egy szó nem sok annyi nem jut eszünkbe a leckéből, és egyre idegesebbek leszünk egyre jobban akarjuk, és egyre jobban leblokkolunk…
  Tehát: a tudásért, a helyzetek megoldásáért a partra evickéléshez, a túléléshez, a feljebb jutáshoz igenis tenni kell! kő keményen! Aki ezt felismeri már jó úton halad, és ha kitart meg lesz a pozitiv eredménye is! A könyv ebben sokat segít. Elindulni, és előre haladni.
  … A magam életéről 2 mondat, ami a 11 éves lányom száját hagyta el pár napja.: 1. Anya, Te hadilábon állsz magaddal! !!?! másnpap pont kiolvastam a könyvet, és meséltem a tartalmát – nagyvonalakban- a nővérének, de ő is hallotta. …és csak ennyit mondott: Anya, nem kéne ezt neked is kipróbálni????? … ((DE IGEN!!!! :) :) A terveimben nem szerepel a megfulladás, de a hosszú boldog ÉLET igen!!! :) :) Köszönöm a könyvet, minden jót kívánok! Üdv. Teca

 5. Anita

  Nagyon inspiráló és elgondolkodtató kis könyv.Egy ismerõsöm ajánlotta mert tudta hogy most van erre szükségem.Biztos vagyok benne hogy nagy erõt sikerült merítenem ebbõl egy út legelején amin most indulok elõre.
  Köszönöm.

 6. Betti

  Baratnom ajanlotta a konyvet, melyet ezuton is nagyon koszonok neki. A konyv megerositett abban, hogy jo uton jarok, a folyamatos onkepzes, a kitartas megvolt eddig is, de megmutatta azt is miert nem sikerult eddig megsem. Celtudatosabban faradhatatlanul kell elorehaladni, igen, a siker nem szerencse kerdese. Szerintem minden kozepiskolas fiatal is elolvashatna, talan mas jovokepe lehetne az orszagnak…

 7. Nagy Valéria

  Gratulálok könyvedhez (és magamnak is, hogy egy alkalomra ezt ajándékoztam lányomnak)!
  Feltöltődik tőle az ember, rávezetsz bennünket, hogy sokszor nem vesszük észre, nem használjuk ki a lehetőségeinket,
  változtatnunk kell a gondolkodásunkon, hozzáállásunkon, át kell kódolni magunkat.
  Vajon miért nem tanítják már az általános iskolában, ne engedjük, hogy a kudarcok lehúzzanak bennünket, hanem építsünk azokra a tapasztalatokra amiket adtak. Ezek valamennyiünk számára fontosabbak, hasznosabbak lennének, mint némely tananyagrész.

 8. Rajna Éva Ramóna

  Kedves Csaba!

  Nagyon szépen köszönöm a Múzsa című “tan”könyvet. :) Egyszerűen, olvasmányosan mindenki számára érthetően tanítja meg az embereknek a “másként” gondolkodást. Szívből ajánlom mindenkinek, hogy boldog, teljes életet élhessen.
  További sok sikert kívánok a következő könyveihez, sokan várunk rá:)

  Üdv: Ramóna

 9. Nóri

  Nagyon szeretem a nyugodt, tudatos építkezést, a Csúf kiskacsa mindig is a gyengém volt. Ebből a könyvből tanulva, aki akarja, megváltoztathatja a jövőjét. Szívből gratulálok a szerzőnek, mostantól figyelni fogom a könyvesboltokban, megjelent-e valami új írása. Köszönöm a Múzsát.

 10. Tímea

  Egy szuszra elolvastam, nem tudtam letenni. Alapjaiban változtatta meg a gondolkodásomat. Szavakkal nem tudom kifejezni mennyire köszönöm! :)

 11. Ildikó

  Kedves Csaba!

  A könyv teljesen pozitív hatással lett az életemre, nagyon köszönöm, hogy megosztottad velünk. Lényegre törő, emberközpontú, célratörő, alkalmazható, cselekvésre késztető, gondolkodni tanító és még sorolhatnám jobbnál jobb előnyeit, de most ezt nem teszem. Azt hiszem most vagy soha!

  kÖSZÖNÖM

 12. Horváth Betta

  Inspiráló, cselekvésre késztet!!! Nagyon ” betalált”!!! Grazie mille!!!!!

 13. Szabó István

  Kedves Csaba!
  A Múzsa című könyvének képszerűsége és tartalmi gazdagsága annyira megfogott, hogy szeretnék kapcsolatot teremteni önnel. Én író, költő és forgatókönyvíró vagyok. A filmjeim az M1-en és a Duna tévén láthatóak – A Hortobágy legendája, Égi madár, Pillangó, A galamb papné /mind Megafilm produkció/ – bővebben az IMDb-n. Ezeken kívül öt könyvem jelent meg, próza és versek. Ha gondolja, örömmel írok forgatókönyvet e könyvéből. A fent említett filmeken kívül referenciaként említem meg a Szerelem blues című könyvemet – megtalálható a Libri Antikvár Könyv oldalon – amelyből forgatókönyvet is írtam már, s amelyet stílusában és vizualitásában rokonnak látok az ön művével.
  Üdvözlettel és további sikereket kívánva: Szabó István /forgatókönyvíróként Sz. Szabó István/

 14. Simon M. Zsuzsanna

  Kedves Csaba!
  A könyv nagyon tetszett segített elmozdítani a holtpontról Megtanultam belőle nem jajgatni kell hanem igenis meg
  lehet a problémákat oldani akármilyen nehezek is csak rá kell száni az időt és az energiát, de főleg nem árt elgondolkodni
  miért kerültünk ilyen helyzetbe. Sok sikert kívánok a munkájához!
  Üdvözlettel:
  Simon M. Zsuzsa

 15. Csuport Klára

  A könyvből is kiderül és ez a tapasztalatom is, hogy mindenki a saját életét kell hogy tudja irányítani. A könyvből sokat lehet tanulni, mert hisz senki sem tökéletes, mindig fejlődni kell és tanulni. A könyv rávilágított arra is hogy a problémákat fel kell mérni, és a lehető legjobban megoldani. Én is felfedeztem benne, hogy nekem miben kell változnom. Köszönöm.

 16. Eszter

  Ez a könyv csak megerősített abban a hitemben miszerint mi magunk alakítjuk a sorsunkat és az életeseményeink nagy részét. Nagyon hasznos és egyszerűen alkalmazható tanácsokat ad, amit bárki kivetíthet a saját életére. Szívből ajánlom Mindenkinek, de különösen azoknak, akik tudatosabban akarják élni az életüket és hiszik, hogy igenis befolyásolhatják azt. Köszönöm a szerzőnek hogy a könyvével pozitív gondolatokhoz juttatott, nagyon élveztem az olvasását.

 17. Eszter

  Szíven ütött, amit Braskó Csaba a túlélésről ír. Azt hiszem az emberek nagyobb százaléka így vegetálja át az életét. Próbálom én is ilyen szempontból átgondolni az életem. Ezért én sem elsősorban, mint regényt értékelem, hanem hogy nagyon egyszerű, emészthető formában tudja megvilágítani, hogy csak rajtunk múlik, mennyi lehetőség mellett megyünk el, amiatt, hogy a múltunk és szorongásos jövőképünk határoz meg minket, hogy nem tudunk a pillanat teljességére és örömére koncentrálni. Nagyon pozitív és követendő, amit az agy átállításáról, csodálatos képességéről ír.

 18. Éva

  Nagyon örülök, hogy elolvastam a könyvet! Bizakodóvá tesz, hogy tulajdonképpen ennyire egyszerű!?
  Mindenképpen hasznosítani fogom az ötleteket – ugyanis én is a túlpartra igyekszem!
  Telitalálat, ahogy bemutatja az elmélet átültetését a gyakorlatba, szinte lépésről lépésre, hogy a gyengébb felfogásúak :), vagy a kétkedők is megértsék. Már sok ismerősömnek ajánlottam lelkesen,hasznos, tanulságos olvasmány!

 19. Zellerné Anikó

  Kedves Csaba!
  Köszönöm Neked ezt a könyvet. Nagyon gyorsan kiolvastam, mert nem tudtam letenni. Már tovább is adtam a lányomnak, akinek erre szerintem nagy szüksége van. Mivel okos, tanult lány nagyon sok mindent tud tanulni a könyvből, hogy az életében hogy találja meg önmagát. Nagyon jól össze állított tanulmány. Én pozitív beállítottságú vagyok, de kellettek ezek a sorok, hogy másképp lássak dolgokat és azokat a javamra fordíthasam. Én most még nagyon elfoglalt vagyok, de ősztől remélem több időm lesz, hogy esetleg tréningre is el tudunk menni a lányommal. Mégyegyszer köszönöm, várom a folytatást.
  Üdvözlettel Anikó

 20. Erika

  Elgondolkodtató könyv, nagyon tetszett. Szívből ajánlom mindenkinek, szerintem megéri elolvasni.

 21. Anna

  Épp a legjobbkor került kezembe ez a könyv! Anyukámtól kaptam a születésnapomra. Nagyon tetszett, egyrészt azért mert tanulságos és nem lehet letenni, másrészt pedig azért, mert én is hasonló helyzetben vagyok, mint a főszereplő. Mostanában én sem rajongok a munkámért, reggel nincs kedvem felkelni, szinte mindig rohanok a vonathoz, egyébként pedig nem igazán tudom, mit is kezdjek magammal. Nagyon örültem annak, hogy találtam egy hozzám hasonló embert a főszereplő személyében, de még ennél is jobban örülök annak, hogy rádöbbentem a könyv elolvasása után, hogy mindig van megoldás. Kedves Csaba! Hálás vagyok a könyvedért! Mindenkinek ajánlom, érdemes elolvasni! Én egyszer már elolvastam, de biztos , hogy még sokszor a kezembe fogom venni.

 22. Enikő

  Kedves Csaba :)

  Mivel a könyvben történetekkel segít a paradicsomleves srac Évának, én is le írok egyet. ;) A könyveket a barátnőm vette meg. Epp autóbusszal utaztunk haza ami egy 8 órás út. A hozzám legközelebb álló barátaimmal. Gondoltam kicsit bele olvasok mig a többiek alszanak. El kell , hogy mondjam mire haza ertem a könyv végére is értem. Imádtam elsősorban azért mert nem a hitegetés volt benne hanem a színtiszta igazság rólunk emberekről. Tenyleg nehezen tudunk a kényelemből kilépnek és változtatni.
  Nagyon jó könyvnek találtam. Azóta is mindenkinek csak ajánlani tudom és teszem is.
  Köszönöm szépen az élményt. :)

 23. Keresztes Ádám

  Hol is kezdjem a véleményem? Eddig majdnem 100 könyvet olvastam személyiségfejlesztésről, önismeretről, számtalan tanfolyamon vettem részt, és folyamatosan képezem magam. Magyar szerzőktől eddig szinte nem olvastam könyvet, mert elfogult vagyok. (Azoktól szeretek tanulni, akik már bizonyítottak, és Magyarországon eddig nem nagyon találtam autentikus írót ehhez. Ezt a könyvet is születésnapomra kaptam, és ha bátyám nem dicséri, lehet, hogy el se kezdem.
  Ehhez képest 24 belül olvastam ki, jegyzeteltem, és azt kell hogy mondjam, hogy életem 5 legjobb könyve között van. Amennyire közérthető, annyira mély gondolatok vannak benne tökéletesen időzítve. Az pedig, hogy mindez egy ennyire érdekes történetbe van csomagolva “teszi fel az i-re a pontot”, mert ezáltal “felfalja” az ember a könyvet. Az adakozóhoz tudnám hasonlítani, ami másik nagy kedvencem, de természetesen a magyar mentalitás ott nincs jelen a könyvben. Csak ajánlani tudom mindenkinek!

 24. Burján Erzsébet Borbála

  KEDVES CSABA!
  NAGYON REMÉLEM A LEENDŐ OLVASÓK NEM SZÁNJÁK AZ IDEJÜKET A KÖNYVED ELOLVASÁSÁRA,HANEM SZENTELIK MAJD AZT!! ! EZ EGY NAGYSZERŰ KÖNYV AMELY PÉLDÁKON KERESZTÜL TANÍT,MUTAT BE OLYAN DOLGOKAT, AMELYEK TUDATOSSÁ TESZIK AZ EMBEREKET AZZAL KAPCSOLATBAN,HOGY MENNYI MINDENT KÉPESEK TENNI MAGUKÉRT,ÉS EGYMÁSÉRT. TUDATNYITOGATÓ,ÉBRESZTŐ,ABBAN A TÁRSADALOMBAN AMELYBEN AZ EMBEREK A VALÓSÁGTÓL ELRUGASZKODVA, ELVARÁZSOLVA ,HIPNÓZISBAN ÉLNEK. KÖSZÖNÖM,HOGY MEGÍRTAD EZT A KÖNYVET,KÖSZÖNÖM A TEREMTŐNEK,HOGY TE VAGY ÉS ILYEN NEMES FELADATTAL KÜLDÖTT KÖZÉNK! VAN MIT TANULNUNK,DE EZ ÍGY VAN RENDJÉN A JÓ PAP IS HOLTIG TANUL :-)
  ERRE A KÖNYVRE NAGY SZÜKSÉG VAN :-) ÉS ADDIG FOGOK LOBBIZNI MIND A HÁROM FIAMNÁL MÍG VÉGIG NEM OLVASSÁK :-) KÍVÁNOK NEKED ERŐT EGÉSZSÉGET TOVÁBBÁ MÚZSÁT :-) HOGY ÍRHASS ÉS EZÁLTAL ÉBREDJENEK TUDATUKRA ÖNTUDATUKRA AZ EMBEREK! ERRE NAGY SZÜKSÉG VAN.
  KÍVÁNOM,HOGY MÉG SOK HASONLÓ,INSPIRÁLÓ KÖNYVET TUDJ ÍRNI. BARÁTI ÜDVÖZLETTEL :BURJÁN ERZSÉBET BORBÁLA

 25. Kopjári Sándorné

  Kedves Csaba!
  Ahogy elolvastam a könyvet, azonnal leültem a gép elé, hogy megírjam a véleményemet, amit lehet, hogy nem kaptál meg. Ezt a könyvet az egyik unokámnak vettem meg karácsonyra, mert az ismertetőből úgy gondoltam, hogy biztos nagy hasznát tudja venni az előtte álló életben. Sajnos csak most került hozzám, mire mindenki kiolvasta. Fantasztikus egy könyv! Nem tudtam letenni! Egyszerre kiolvastam /persze nyugdíjas vagyok/, de nem adom még vissza, mert most már jegyzetelni fogok. A legjobban azt sajnáltam, hogy miért nem írtad meg ezt 50 évvel ezelőtt/?!/, akkor talán az én életem is könnyebb lett volna. Arra kérlek, hogy tűzd ki célodul, hogy minden érettségi előtt álló gyermeknek kötelező olvasmánya legyen. Létfontosságú lenne! Talán nem lenne a magyaroknak pesszimista hírük. Mindenkinek ajánlom elolvasásra és annak megfogadására. Ezzel csak gazdagabb, bölcsebb, boldogabb és vidámabb lenne az élet.
  Köszönöm, hogy megírtad és ígérem, hogy a többi könyveddel is meglepem mindig valamelyik unkámat, így dupla örömet tudok szerezni /nekik, ami a legfontosabb, szüleiknek is és nem végül magamnak is/. Sugárzik az írásodból, hogy szereted az embereket és szívből tudsz segíteni.
  További nagyon sok erőt, kitartást és jó egészséget, hogy minél többet tudjunk olvasni Tőled. Üdvözlettel: Ágota

 26. Zsuzsa

  Gratulálok a könyvhöz! Elgondolkodtató és inspiráló írás, és nem utolsó sorban olvasmányos!
  Jól érzékelteti a történet, hogy tulajdonképpen BÁRKI jobbá teheti az életét, aki valóban akarja. Elgondolkodtatott a saját helyzetemen és arra inspirált, h feltegyem magamnak a kérdést: mennyire vagyok megelégedve a jelenlegi életemmel és mi(ke)n lehetne változtatni. Nem utolsó sorban, pedig konkrét és használható ötleteket is ad hozzá.
  Az “Elveszett fejezet” lenyűgözően kreatív ötlet, főleg, hogy felajánl egy kis továbbképzést is, ha a könyv felkeltette az ember érdeklődését. Így az olvasónak is van egy “paradicsomleves fiúja”, aki a könyv befejezése után is emlékezteti az újonnan megismert szemléletre.

 27. Marietta

  Kedves Csaba
  Én karácsonyra kértem a könyvedet, azóta most olvasom 3-szor. Engem azért ragadott meg a könyv, mert én is hasonló élethelyzetben vagyok. Alkalmazottként dolgozom, és utálom a munkám a főnökkel együtt, amiből már régóta szerettem volna kitörni de nem tudtam hogyan kezdjem el. Hála neked, a könyvednek, és az@-eknek most már tudom,és azt is mi az a tevékenység ami nélkül nem tudnék élni. Nagyon sok segítséget kaptam tőled,már csak a programod kell megrendelnem. Iskolában tananyagként kellene tanítani a Te szemléletfejlesztésedet. Jó egészséget kívánok neked, hogy még sokat tudjál segíteni a rászorultakon. Köszönöm, köszönöm, köszönöm,……..Marietta

 28. Törökné Ági

  Kedves Csaba!
  Amikor megláttam, hogy megjelent a könyved, örömmel vettem kézbe, mert én régen fel voltam iratkozva a hírleveleidre, és időközönként jött egy-egy nagyon hasznos írás, amit többször is elolvastam. Most voltam egy konfliktuskezelő tréningen, és a könyvedből visszaköszönt rám egy-egy példád. Nagyon sok hasznos dolgot tanultam belőle, a listát is kinyomtattam, mert nem elég egyszer elolvasni ezeket, hanem érdemes újra és újra elővenni. Ajánlottam másoknak is, remélem tényleg el fogják olvasni. Köszönöm.
  Ági

 29. dr. Kása Ágnes

  Kedves Csaba!
  A könyvedet a Férjem a barátjától kapta kölcsön azért, hogy nagy segítség legyen a számára az életünkkel kapcsolatban eddig felmerült kérdések megválaszolására. Neki nagyon tetszett és mondta, ezt nekem is el kell olvasnom. És elolvastam!
  Nagyon jó könyv, gratulálok! Tetszett egyrészt azért, mert a története hétköznapi, de nagyon olvasmányos, érthető és érdekes, másrészről a komoly mondanivaló olyan szeretettel ölelte át a történetet és olyan pozitív energiával töltötte be a könyvet, hogy élmény volt minden perce.
  Ahhoz, hogy megváltoztassuk az életünk a recept egyszerű! Remélem sikerül nekünk is változtatni!
  Üdv. Ágnes

 30. Dankáné Zsuzsa

  Nagyon nagy élmény volt számomra.Szerintem sok embernek kellene elolvasni talán még a világ is más lenne.Köszönöm még egyszer várom a folytatást.

 31. Ibolya

  NEM TUDOK ELÉG HÁLÁS LENN,I HOGY MEGÍRTAD EZT A KÖNYVET. VÉGIGOLVASTAM A MINITRÉNINGET ÉS AZTÁN VETTEM MEG A KÖNYVET. ELOLVASTA EGYSZER, MOST MÁSODJÁRA IS ELKEZDTEM MERT ÚGY ÉRZEM MINDEN SZAVÁT MEG KELL JEGYEZNEM. MERT EZ A KÖNYV MEGADJA AZT AZ ICI – PICI PLUSZT AMI EDDIG HIÁNYZOTT. KÖSZÖNÖM!!!!!! NEKEM ABBAN SEGÍTETT, HOGY BELÁSSAM, HOGY NINCS ÖNBIZALMAM ÉS NINCS GYAKORLATI TUDÁSOM. SZÓVAL NEKEM IS A LEGELEJÉRŐL KELL KEZDENEM AZ ÉPÍTKEZÉST HA FEL AKAROK JUTNI. Mondom ezt űgy, hogy 2 munkahelyem van és több iskolát végeztem. S látm mégis hiányzott valami amit eddig nem értettem meg, hogy mi is lehet. Szóval köszönöm.

 32. Vali

  Kedves Csaba!

  A legjobb könyv amit valaha olvastam.Csak gratulálni tudok.Megváltoztattad a dolgokhoz való hozzáállásomat.Megrendeltem a folytatást,és nagyon várom hogy megkapjam. Köszönöm.

 33. Lendvai Barbara

  Ez az a könyv, amire már 2 éve várok, mióta úgy érzem az életem nem halad semerre, vagy legalábbis nem jó irányba. Mióta elolvastam minden megváltozott, bár van még min dolgozni. Hálás vagyok érte, és nem utolsó sorban az én paradicsomleves fiúmnak, aki a kezembe adta a könyvet. Mindenkinek el kellene olvasnia.

 34. Kalmár Judit

  Kedves Csaba!

  Az egyik barátnőmtől kértem kölcsön és egy nap alatt kiolvastam.
  Az életemet anyagi szempontból kiegyensúlyozottnak tartom, de a könyved és az utána jött hírlevelek ráébresztettek arra, hogy ez bármelyik pillanatban megváltozhat. Ez ösztökélt és adott új lendületet a mindennapok átgondolására és, hogy ahol tudok, ott ésszerűen (!) segítsek magamon. Majdnem minden ismerősömnek ajánlanám, (A született pesszimistáknak felesleges.) mert az életünk is egy vállalkozás és, ha sikeresek vagyunk benne, akkor nagyobb az esélyünk a boldogságra is.

  Köszönettel és üdvözlettel, Kalmár Judit

 35. Kosznovszky Tibor

  Nekem nagyon tetszik ez a könyv. Eléggé negatívan fogtam fel a világot magam körül és eléggé elvoltam keseredve. Mondhatnám egy megkeseredett ember voltam, de miután elolvastam a könyvet kinyílt a szemem és már szebbnek látok sokk mindent amit eddig észre se vettem mert magamba voltam roskadva. Elég nagy lökést adott ez a könyv ahhoz,hogy rendbe hozzam az életemet és már dolgozok is rajta. Már több ismerősömnek ajánlottam a könyvet és már elég sokan olvassák is és ők is elgondolkodtak az életükön. Csak ajánlani tudom,

 36. Jakab Péter

  Üdv Mindenkinek!
  Fantasztikus könyv a Múzsa! Reményt sugároz, bátorít és lehetőséget kínál egy jobb élet megteremtéséhez. Sok hasznos és gyakorlati tanács, ötlet és megvalósítható tevékenység van benne. Egy hihető írás a felemelkedésről. Mindenképpen pozitív, amire ma nagy szükség van. Ha jól megy az életed, akkor is érdemes elolvasni, mert megerősít és új ötleteket adhat, ha kevésbé jól és szeretnél rajta változtatni, akkor erősen ajánlott!

 37. Huber Margit

  Kedves Csaba!

  Csak gratulálni tudok ehhez a csodálatos könyvhöz.
  Nagy segítség a mindennapi nehézségek megoldásában.Irányt mutad a ,lehetőségek felismerésére.
  Véleményem szerint,ha a kedves olvasó nem csak olvassa,hanem cselekszi is a benne foglaltakat,ez az a könyv amely
  átvezet egy kiegyensúlyozottabb jobb minőségű élet felé.
  Nagyon értékes anyag,mindenkinek nagyon ajálom.

  Üdvözlettel:Huber Margit

 38. Erős Xénia

  Én a mini-tréningen hamarabb részt vettem, mint hogy a könyv a kezembe került volna. Szorgosan jegyzeteltem, s voltak dolgok, amik már a mini-tréning alatt is “betaláltak”. A könyv olvasása viszont – túl azon, hogy könnyű olvasmány és szórakoztató – a sok pozitív változás kapcsán nagyon felemelő élmény. Tetszik benne a fejlődés íve, s a közérthetősége. Minden gondolata értékes és hasznos. Arra sarkall, hogy nézzek szembe önmagammal. Az eddigiekhez képest más szempontok szerint is vizsgáljam meg magam, s ezáltal még nagyobb önismeretre, s céltudatosságra tegyek szert. Találtam benne sok olyan gondolatot, ami a pillanatnyi problémámban azonnali megoldások, s olyanokat is, amik bár most nem annyira égetőek, mégis érdemes velük foglalkozni. És persze örömmel nyugtáztam, hogy vannak olyan dolgok az életemben, amire a könyv gondolatai megerősítésként szolgáltak.
  Köszönöm!

 39. Kata

  Mire kiolvastam a könyvet, úgy gondoltam megváltom a világot.

 40. Péter

  Igen-igen!
  Igen arra, hogy minél többen (mindenki) olvassa el. És igen arra is, hogy ajánlom az ismerőseimnek… Én is egy kedves ismerőstől kaptam a “csókot” a homlokomra. Sokat lehet tanulni a könyvből és csapkodni a homlokot, hogy “tényleg…”.:) Köszi Csabi.

 41. Pongrácz Katalin

  Kedves Csaba! A Múzsa a maga hétköznapi történetével lenyűgözött. Viszont ahogyan történt nem volt hétköznapi.
  Nagyon érdekes,milyen egyszerű lépésekkel juthatunk el az igazi célhoz. Rádöbbentett engem is a saját szemöldökömre,és hogy miként takarékoskodjak, míg nem olyan a jövedelmem.
  Másképpen látom a dolgokat. Köszönöm, köszönöm,köszönöm! Katalin

 42. Dávid

  Köszönöm, hogy elolvashattam a könyvet! Édesanyának nehezen sikerült a kezébe adnom, de amint kinyitotta nem tudta letenni! Nekem benne van a TOP 3 motivációs és Önfejlesztőkönyvben. Azóta páromnak is vettem egyet és azt hiszem több barátomnak is ajánlani ajánlani vagy ajándékozni fogom a könyvet!

 43. Timea

  Kedves Csaba

  Az egyetlen dolog amit bánok hogy nem került hamarabb a kezembe ez a csodalatos könyv, ami elgondolkodtatott az eddigi sikereimen, kudarcaimon, de legfőképpen a hozzáállásomon. Nagyon tanulságos es példamutató. Mindenkinek csak ajánlani tudom!

 44. Dani

  A lehető legjobbkor találtam rá a könyvedre! Egy jó iránymutató mely képes kizökkenteni egy kissé földhözragadt látásmódból egy sokkal széleskörűbb látásmódba. Nagyon hétköznapi és gyakorlatias példamutatás ! D.

 45. Julcsi

  Nagyon tanulságos. Sok segítséget ad ahhoz hogy elkezdj az életeden változtatni.Mindenkinek ajánlom:)

 46. Vámosi Lívia

  Kedves Csaba!
  Már maga a könyv kívülről is vonzza a tekintetet! A gyerekeknek kerestem könyvet, és mint egy mellékesen végig futottam a szememmel a felnőtt könyvek között is. Ez volt az egyetlen könyv, amihez vágyat éreztem kézbevenni, kíváncsi lettem mi ez. Azután a hátoldalon lévő néhány mondat azonnal meggyőzött, hogy ez az ami kell nekem!!!
  Már aznap este elkezdtem olvasni, és másnap délre (persze közben haladt az élet ;) ) el is olvastam. Aláhúztam benne, széljegyzeteltem a gondolataimmal. Azonnal megragadott és persze párhuzamot húztam a saját életemmel. Azóta kitettem az idézeteket én is a hűtőmre, minden nap elolvasom, és azok szerint igyekszem irányítani a gondolataimat. Keresem tudatosan a lehetőségeket stb. Biztos vagyok benne, hogy ezt a könyvet még nagyon sokszor el fogom olvasni, most a barátnőmnek adtam kölcsön, és őt is teljesen rabul ejtette!
  Várom, a hasonló gondolatmenetű regényeket, hiszen egy olyan szangvinikus léleknek mint amilyen én is vagyok sokkal emészthetőbb ez a stílus mint a száraz személyiségfejlesztő könyvek.
  Köszönet érte, további jó munkát kívánva tisztelettel:
  Lívia

 47. Liza

  Kedves Csaba!
  Korábban olyan könnyedén jöttek az ötletek megoldások. Néhány éve úgy érzem, egy helyben topogok – a gödör alján.
  Felüdítő élmény volt olvasni a Múzsát, mert optimizmust sugallt. (Egy lián, ami lekúszott a gödör aljára is, hogy belekapaszkodhassak) Gondolatébresztő volt. A gondolkodó ember szemlélet módja változik,fejlődik.
  Mindenkinek jól jönne egy paradicsomleves srác – kortól, nemtől, élet- és társadalmi helyzettől függetlenül.
  Gyorsan körbeadom a családban, a lányomnak és fiamnak is ajánlom. Tervezem, újra elolvasom. Feltételezem, bizonyos idő elteltével más dolgokra figyelek fel, más gondolatokat ébreszt. Ha csak megerősít az is hasznos:)
  Majd referálok, meddig jutok el azon az úton, amin a Múzsa indított el.
  Előre is köszönöm.
  Liza

 48. Ungváriné Fenyves Beáta

  Kedves Csaba!
  Számomra valóságos kincs ez a könyv! Kb egy fél éve intenzív útkeresésben vagyok. A régi nem szeretem munkámat (könyvelés) 20 év után feladtam! Anyagilag és egészségileg is kicsit megvisel ez az időszak. De most már látom a célom, és nem fogom szem elől téveszteni, hála a Múzsának! Annyira tetszett,hogy megrendeltem a Jövő Teremtő Programodat is! Holnap fog érkezni, izgatottan várom! Imádom a hírleveleidet is! További hasonló sikereket kívánok Neked!
  Üdv: Bea.

 49. Szilvia

  Ezt a könyvet minden korosztálynak ajánlom. Én már háromszor olvastam, minden alkalommal találtam benne plusz mondanivalót, amit még át kell rágnom.
  Az első olvasás után az első gondolatom az volt, hogy ez az a könyv, amit a lányomnak is el kell olvasnia.
  Minden embert vonz az ismert, ismeretlen világunk. Tanulságos megismerni mások gondolatait, gondolkodását, tapasztalait, sokat lehet belőle tanulni.
  Az, hogy minden fejben dől el, és hogy minden tettünkért, vagy nem tettünkért csupán mi vagyunk a felelősök alapigazság. Kevés emberrel találkoztam, aki nem mindenki mást, minden más körülményt hibáztat a kialakult helyzeteiért.
  Köszönöm a sok élményt és emléket, amit a könyv olvasásakor kaptam, visszakaptam.
  Kérünk még ilyen könyveket! További sok sikert kívánok!

 50. Kati

  Elgondolkodtató és inspiráló könyv. Szívből ajánlom mindenkinek… :)

Vélemény


A hozzászólások szabályai

Ezen a weboldalon más szabályok érvényesek, mint az interneten általában, kérjük tartsd be őket:
1. Használd a valódi neved
2. Ne sérts meg másokat
3. Ne SPAMelj
4. Légy optimista

Az élet nem habostorta, ezt mindannyian tudjuk. Ennek a weboldalnak és a könyvnek is az a célja, hogy ezt ellensúlyozza, megmutassa azt, amiből kevés van, de mégis létezik: a reményt, a derűt, az örömet.