Vélemények

A könyv megírásának célja az volt, hogy erőt, pozitív gondolatokat és jó példákat adjon. Ha úgy érzed, attól, hogy elolvastad, az életed bármilyen szempontból kellemesebb vagy könnyebb lett, kérlek, írd meg a véleményedet itt lent ide kattintva.

1 544 hozzászólás a(z) “Vélemények” bejegyzéshez

 1. Krisztina

  Kedves Csaba!

  Nagyon pozitív a könyved. Alig tudtam lerakni. Így kétszerre sikerült elolvasnom. Feltölt, és bele merek vágni nagy dolgokba. Elhiszem, hogy
  “My dreams come true”

  Köszi!

 2. Alex

  Azt hiszem nehéz a Múzsánál inspirálóbb könyvet találni.

  Bámulatos ahogy végigvezeti a regény főhősnőjét a sodródó létből a sikerig. Mindezt úgy, hogy az olvasónak kétsége se marad, hogy megfelelő hozzáállással és kitartással ez vele is megtörténhet.

  Sőt! Meg fog történni!

 3. Budavári Andrea

  Zseniális könyv! Sok esetben tudtam azonosulni a főszereplővel, így könnyű volt a könyvben leírt tanácsokat alkalmazni a mindennapok folyamán. Kíváncsian várom a folytatást!

 4. László

  Kedves Csaba!

  Fantasztikusan jó a könyved, inspiráló. Soha nem voltam egy halogató típus, mindig is haladtam a magam választott útján, de anyagi téren sok fejlődni valóm van. Régebben nem igazán foglalkoztam ezzel a témával, mindig is volt mellettem valaki, akiről azt hittem, hogy jobban ért ehhez, mint én! Hiba volt! Rá kellett jönnöm, hogy igen is a saját kezembe kell vennem a pénzügyi dolgaim irányítását is, mert senki nem teszi meg helyettem, hiába ajánlja fel. Sok segítséget adott a könyv ehhez nekem, köszönet érte! Sok sikert kívánok Neked a továbbiakban is!
  Üdvözlettel,
  László

 5. Macz Krisztina

  Kedves Csaba!

  10 évnyi valódi versenyúszás után átértékeltem a fogalmat. Tudom mennyi munka volt benne és a könyved elolvasása után úgy érzem, van erőm újra megtanulni “úszni”. Csak már másképp… Mi több, szeretném a hegymászást is elsajátítani.

  Köszönöm a pozitív gondolatokat és a “jó problémák” szemléletét!

  Krisztina

 6. Baré Maik

  Kedves Braskó Csaba!

  Én is szeretnék hozzászólni az írásaidhoz,bár én nem vagyok olyan jó
  író mint te de megprobálom megfogalmazni mindazt amit a könyveid
  az én életemhez,hogy járultak hozzá.
  Már írtam neked nem olyan rég amikor már úgy éreztem,hogy mindent
  elértem amit a könyveid tanitottak nekem,de akkor is azt éreztem hogy
  ebbe a világba amibe ezáltal csöppentem az nekem csöppet sem tetszik
  Ekkor üjra elővettem a könyveidet és elvonultunk a családommal egy
  szép vellness hétvégére a spirit hotelbe sárvárra.
  Ott űjra elolvastam a jövőteremtő könyvedet,és annak ellenére,hogy
  értettem minden szavadat már az első olvasáskor,az újboli elolvasás után
  újult erővel tudtam hazajönni és tovább folytatni az álmaimat.
  Már nem ügy néztem azokra az emberekre akik mindent elkövetnek,hogy
  az álmaim ne sikerüljenek,hanem inkább már sajnáltam azokat akik nem
  látnak engem.Ezért úgy döntöttem, ha azt akarom hogy ők is velem tartsanak
  meg kellett győzni őket abban hogyha bíznak bennem és eggyütt végigcsináljuk
  akkor közös erövel sokkal többre jobbra leszünk képesek.
  A multkori kicsit depressziós levelem amit írtam annak a témának ez lett volna
  a lényege,hála neked és a könyved mégegyszer megmutatta az utat.
  Mert sikerült és most már nagyon sokan segítenek nekem.
  Elmondtam egy nagyon istenhívő embernek,valamelyik nap,az ő szavaival élve
  hogy megszabadultam az ördögtől és most már minden rendben van,mert Ő
  volt az aki mindig meghalgatott,és megkérdezte “hány szereplő cserélődött ki?”
  Azt mondtam,hogy egy sem!!!Na ezt most nem érti,erre én “Az ördög nem egy
  szarvval és farokkal rendelkező lény hanem minden emberben benne lehet,csak
  fel kell ismerni önmagunkat és máris megszabadulhatunk tőle.Most már te is részese lettél az
  álmaimnak,Biztos vagyok benne,hogy ezt nekem neked honorálni fogom,de ez pénzben nem
  lesz mérhető,én sem azért teszem.
  NAGYON KÖSZÖNEK NEKED MINDENT!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Munkádat ugyanolyan erővel folytasd mint ahogy eddig is tetted
  Üdvözlettel:BARÉ MAIK

 7. Gyulai Zsuzsanna

  Kedves Csaba!
  Sokat olvasok. Főleg olyan könyveket, amiknek ismertetőjével valahol találkoztam és felkeltette az érdeklődésemet. Így volt ez a Múzsával is. A minitréningben figyeltem fel rá és örülök, hogy megvettem. Úgy gondolom, hogy nagyon sokunknak adja az “AHA” érzést Éva és a paradicsomleves fiú története. “Drukkoltam” Évának, hogy sikerrel valósíthassa meg a változásokat, édesanyjával való kapcsolatát stb… Nagyon tetszettek a fejezetekhez választott idézetek is. Olyannyira, hogy barátaimmal a Facebookon – a megfelelő hivatkozással természetesen – párat meg is osztottam. Ezt már csak azért is tettem, hogy ilyen módon is bíztassam arra barátaimat, hogy ők is olvassák el a könyvet. A “hiányzó fejezet” kitünő ötlet, és ugyanúgy örültem a hűtőszekrény-gyűjteménynek is. Már csak hasznosítanom kell saját életemben az olvasottakat. Nagyszerű élmény volt – köszönöm!

 8. Tápai Nóra

  Kedves Csaba!

  A könyvében leírtakat minden gyereknek és felnőttnek meg kellene tanítani! Az iskolában, a szülők által vagy más módon. Mentálisan sokkal egészségesebb társadalomban élhetnénk. Remélem, jó úton vagyunk efelé.
  Köszönöm a könyvet és sok sikert és örömöt kívánok a munkájához és a szenvedélyéhez, hogy sokáig tudja átadni másoknak a tudást!
  üdvözlettel, Tápai Nóra

 9. Andi

  A legjobb könyv, amit valaha olvastam. Mindenkinek el kell olvasnia! Gratulálok hozzá!

 10. Rabb Éva

  Gratulalok ehhez a remekműhöz! Mindenkinek ajánlom, hogy szakítson rá időt es szívja magába az értékes
  megvilágítást a nagybetüs ÉLETHEZ!

 11. Mária

  Amikor megjelent a “MÚZSA” azonnal megvettem, majd egy szuszra elolvastam, mert nem tudtam letenni! Ezután tovább adtam a család tagoknak azzal az ajánlással, hogy ilyen jó könyvet még nem olvastam! Nagyon tetszett a pozitív hangvétele, a használható megoldási javaslatok, a példák.Annak a felismerése, hogy a sorsunkért, az életünk alakulásáért magunk vagyunk felelősek. Nem várni kell a változást, hanem megteremteni! Nagyon köszönöm, köszönöm, köszönöm!! Várom a következő könyvét, addig pedig érdeklődéssel olvasom a hírleveleit.
  Szeretettel üdvözlöm: Mária

 12. Erőss Attila

  Nagyon szemléletes, könnyed olvasmány. Mindenki számára érthető.
  Amikor elolvastam jöttem rá arra, hogy egészen jó úton járok, hisz én magam is kerültem anyagi válságba és abból kezdtem újra építkezni ami már a rendelkezésemre állt. A könyv engem igazolt és még új ötleteket is merítettem belőle.
  Köszönöm ezt az élményt és útmutatást.

 13. Kiss Tünde

  Kedves Csaba!
  Igazabol kisse csalodas volt a
  konyv az eddigi sorozat levelekhez kepest.
  Egy egyszeru, fordulatoktol mentes, nehol igen unalmas sztori mogott altalanos
  szemelyisegfejleszto technikakat talal az olvaso.
  A leckeidben annyira jok a tortenetek, kar, hogy a konyvben nem.
  A programodat is megvettem. Meg nem jutottam a vegere.
  Remelem, jobb lesz. :) optimista vagyok.
  Udv, Tundi

 14. Székely Elek

  Mit is mondhatnék ,,nagyon köszönöm a hasznos dolgokat ,de talán nekem egy kicsit megkésve érkezett ,így is hasznosan felhasználtam eljuttattam ismerősöknek ,. Az élet sok titkot rejteget és nem mindegy mikor kerülnek a felszínre.

 15. Erika

  Kedves Csaba!

  Lenyűgöző a Múzsa című könyvben bemutatott szemlélet- és gondolkodásmód. A példákon keresztül érezhetővé vált, hogy mennyire egyszerű (lenne) másképpen látni a problémáinkat és a világot.
  Köszönöm, hogy elolvashattam.

 16. Sipos Andi

  Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a könyvre, mert – bár sok önsegítő/önfejlesztő könyvet olvastam már – ez teljesen egyedi, és teljesen más szemszögből vizsgálja az élet dolgait. Egészen új látásmódot kaptam, azt hiszem, nagyon igaz a mondás, hogy gyakran az ember nem látja a fától az erdőt.
  Igazán jó útmutatás a “Múzsa”, úgy érzem, elindított egy úton, már csak gyakorolnom kell, hogyan tudom az életem megoldhatatlannak tűnő problémáit friss szemmel, más szemszögből nézni, ahonnan talán egészen triviálisak:-)
  Köszönöm az élményt!

 17. Nemes Brigitta

  Kedves Csaba!

  Nagyon remek könyvet alkotott.
  Van egy kamasz fiam, aki szintén nagyon szeret olvasni, akárcsak én magam. A könyv olvasása közben bele-bele olvasott a könyvembe, aztán azt vettem észre, hogy amikor letettem, a kezében van és olvassa. Az idézeteken már kívülről tudja.
  Nagyon tetszett a könyv, és hagyom a gyermekemnek is, hogy végigolvassa, hisz nagyon tanulságos példákat olvashat benne.
  Remélem, hogy még több ehhez hasonló gyöngyszem kerül ki a tolla alól!

 18. Szakács Szabolcs

  Kevés könyvet olvastam el eddigi életemben,ez azért van mert nem szerettem olvasni. Ez a könyv is már régen megvolt mire aztán elkezdtem bele,bele olvasni,míg aztán annyira jó vólt olvasni hogy egyre többet és többet olvastam el belöle. Végül kiolvastam az egészet és szeretném ha még sok ilyen,vagy hasonló könyvem lenne mert szükségem van rá hogy megváltozzanak a gondolataim magamról és a világról és képes legyek pozitívan látni a dolgokat.Úgy érzem hogy nagy határsal volt rám ez a könyv,és most mindent megszeretnék tenni annak érdekében hogy boldog legyek.Elég volt az önsajnálkozásbol. Köszönöm hogy elolvashattam!

 19. G. Csaba

  Nagyon örülök, hogy elolvastam a könyvet, sok hasznos szemléletfejlesztő gondolatot kaptam belőle. Nemcsak a “vízben levőkről”, hanem a “parton hegyet mászókról” is szó van benne, még ha kisebb hangsúllyal (ilyen értelemben én örülnék egy Múzsa 2-nek :) ). Ami nagyon jó benne, hogy egy sztorira van felfűzve minden. Így lényegében a főszereplő élethelyzetéhez köthetően az összes technikát, “mondást” fejből tudom. Könnyen tudom a mindennapokba előkapni a megfelelő gondolatokat.

  Hogy fejlődnivalót is említsek, akkor az az, hogy a mondatvezetésben, gondolatfűzésben, regényszerűbb fogalmazásban érdemes lenne előrelépni – még akkor is, ha a szerző a hagyományos értelemben nem író. Szerencsére ezt ő is tudja magáról, így a mesterkélt irodalmiságot mindenképpen megússza az olvasó.

  Összeségében: ha nem vagy megvilágosodott guru vagy életvezetési tréner, akkor a mű kötelező olvasmány. Lényegében mindenkinek ajándékozható 16 és 106 év között.

 20. László Andrea

  Erre a könyvre egy kedves barátom hívta fel a figyelmemet .Azt mondta , kötelező elolvasni ! És tényleg ! Kettő nap alatt kiolvastam , és könnyebbnek éreztem a világot , óriási tettvágy volt bennem , és egyszerűen jobban éreztem magam . Én is tovább ajánlottam ! Köszönöm !

 21. Adonyi Kata

  54 éves kézműves vagyok. Huszonkét éve a saját főnököm. Műszaki pályára készültem, mert a szüleim így látták jónak. A főiskola utolsó évében felálltam és azt mondtam. nekem ez nem kell.Ennek ellenére egy tervező vállalatnál műszaki rajzoltam. Aztán gyerekeim születtek. Kettő. Óvodás volt a kisebbik, amikor felálltam a munkahelyemen és azt mondtam, nekem ez így nem jó. Nem voltam velük, más mondta meg mit csináljak és azt is, hogy mikor. Gyerekkorom óta szerettem varrni. Elkezdtem tehát 32 évesen két gyerekkel, férjjel a nulláról felépíteni a saját cégemet. Kevés pénzből anyagokat vásároltam, a lakásunk konyhájának a felében kezdtem el dolgozni. Rengeteget, de a gyerekeimnek mégis elérhető közelségben voltam, sok pénzt kerestem, nagyon sok kiállításon voltak a ruháim , nem csak Magyarországon. Nem lettem milliomos, de a sikerélmény, a boldogság a mindennapjaim része lett. A könyved még inkább tetézi a boldogságomat, mert egyrészt önigazolás, hogy jó úton járok. Másrészt annyira egyszerű a levezetése minden problémának, hogy nem is értem, miért bonyolítjuk az életünket? A lényeg, hogy imádom a könyvet és kötelező olvasmánnyá léptetném elő. Előkelő helyet kap az éjjeli szekrényemen, hogy mindig kéznél legyen. Köszönöm az élményt.

 22. Dömötörné Baranyi Éva

  Köszönöm Csaba ezt a könyvet! Ez a könyv nem csak nekem, de a gyermekem nevelésében is nagyon sokat segíthet.
  Mindenkinek csak ajánlani tudom! :)

 23. Bodzásné Márton Nóra

  A Múzsa, azon kivételes könyvek közé tartozik amit egyszerűen nem tudok letenni. Újra és újra elolvasom és közben keresem a lehetőségeket, hogy a saját életemet hogyan tudom jobbá tenni. Egyszerűen úgy érzem, cselekvésre ösztönöz és igazán elgondolkodtat.

 24. Gábor

  Kedves Csaba!

  A Múzsa fantasztikus, inspiráló irodalom, melyet egy hozzám közel álló, számomra nagyon kedves, fontos barátomtól, az én Múzsámtól kaptam ajándékba nemrégiben.
  A vele eltöltött idő, az órákon át tartó, hosszas, őszinte beszélgetések, valamint a könyv elolvasása, a tartalom megismerése nyitották fel a szemem.
  Bár eddig is hittem az ok-okozati összefüggésekben, az egyensúlyban, az utóbbi időben a körülöttem zajló események miatt ezt sajnos kezdtem elfeledni.
  Mára megint tudatában vagyok annak, hogy van megoldás, és valóban lehet ilyen egyszerű is…
  Köszönet, és őszinte elismerés a könyv megírásáért!

 25. NIKI

  Kedves Csaba!

  Nemrég fejeztem be a Múzsa c. könyvet. Fantasztikus volt! A könyvben az a legjobb, hogy példák vannak felhozva, valamint megoldási lehetőségeket kínál.
  A könyv eleje, ahogy bemutatta Éva életét, mintha rólam szólt volna. A főbb vonalak ugyanazok voltak: utáltam a munkahelyemet, alig bírtam beérni, alig vártam, hogy vége legyen, sok nyafogás, sok kétség, minek-csinálni-bármit-is érzés, és hogy a helyzet változzon, nem is igazán erőltettem meg magam. És ez évek óta tart.
  Régóta kutatok és keresek, hogy változtassak a dolgaimon. Rengeteg motivációs kézikönyvet, spirituális könyvet, cikket, idézetet olvastam, módszereket kerestem, hogy változtassak a dolgaimon, mert katasztrófa az életem. De ezekkel sem tudtam mit csinálni. Mert tudás volt, de erőm ahhoz nem, hogy cselekedjek, így hát továbbra is maradtam a pocsolyámban.
  Kb. egy hónapja, július 11-én borultam ki teljesen, mert minden rossz volt, és semmi sem úgy működött, ahogy kellett volna, kétségbeesett voltam és már a munkahelyemen is romlott a teljesítményem, arról nem is beszélve, hogy alig jutott időm magamra. Változás kell! írtam nagy betűkkel és mérgesen a naplómba.
  Még aznap kutakodtam az interneten, így találtam rá az oldaladra, majd a könyvedre. A könyvön keresztül rengeteg megerősítést kaptam: igenis, meg tudom csinálni, képes vagyok rá. Tudok változtatni. Nagyon tetszettek az ötletek és tanácsok, maga a történet vezetése is nagyon jó volt, látható volt egy teljes folyamat, ahogy egy ember fejlődik. A legjobb az volt, hogy más nézőpontból mutatta a dolgokat. Más szemléletmódot adott, amiért nagyon hálás vagyok.
  Az eredményeim: korábban kelek fel, rohanás! nélkül megreggelizek és időben odaérek a munkahelyemre. Az utóbbi egy héten a munkahelyemen úgy kezdek, hogy teendőlistát írok, hogy átlássam mik a feladataim. (Ez csak úgy „bevillant”, hogy így is csökkenthetem a frusztrációmat), és rendet rakok az asztalomon, mielőtt hazamegyek. Ez reggelente az asztalomnál különösen jó érzés. 
  A pénzügyeimet illetően napi keretet határoztam meg, hogy mit költök el ennivalóra. A legtöbbször alapanyagot veszek, amiből reggelit, ebédet készítek.
  Hogy továbbra is ki tudjak tartani, a számomra fontos tanácsok ki vannak ragasztva, mint Évánál, és minden nap látom őket, így megerősít, erőt ad és emlékeztet, hogy mit is akarok elérni.
  Most pedig azon dolgozom, hogy a saját dolgaimat is rendesen el tudjam végezni: rutin kialakítás, nem azonnal veszek meg egy nagyobb értékű tárgyat, hanem gyűjtök rá, rendszeres naplóvezetés, hogy lássam az eredményeimet.

  Van egy gondolat, ami nagyon megfogott: „Nem az a fontos, hova estem, hanem az, hogy hol csúsztam meg!” Előveszem a régebbi naplóimat, megnézem, hol csúsztam meg.

  Niki

 26. Telkes Attila

  Nagyon olvasmányos volt a könyv,velem ritkán fordul elő ilyesmi,de ezt most 2 nap alatt kiolvastam.Rengeteg érdekes történettel és pozitív gondolattal találkoztam benne.Egyszerre volt motiváló,elgondolkodtató és szórakoztató.
  Köszönet érte!! :)
  Üdv: Attila

 27. mimon Henriett

  Általában egy könyvet több napig olvasok,de ezt a könyvet”egy ültő helyemben”elolvastam. Végre egy olyan írás ami nem csak papol arról hogyan kellene gondolkodni,hanem a mindennapok gyakorlatába építi be az elméletet. Majd a későbbiekben kiderül milyen hatással van az életemre. Köszönöm

 28. Nagy Zoltán

  Nagyon elgondolkoztató és működő gondolatokról van szó. Csak egy példával tudom alátámasztani:
  ” Párommal döntöttünk, hogy eljegyezzük egymást. Ő egy aranyékszert szánt agyűrűre, én készpénzt. Fele-fele alapon. Közben kiderült, hogy a páromnak szüksége lenne pénzre, ezért egy szép karkötőt akart zálogba adni. Közben megkérdeztem az ékszerészt, hogy beszámítaná e. Természetesen igent mondott. Így dupla értékben tudta beváltani, mint ha a zálogba adta volna a párom. Így én az erre szánt pénzt a páromnak adtam, ezért mindenki jól járt. Még én is:)”

 29. Mihaly

  Kedves Csaba!
  A konyved imadni valo!Minden iskolaban kotelezo olvasmanynak kellene lennie mivel szerintem egy 8. osztalyos kisdiak is ertelmezni tudja!En csak ajanlani tudom mindenkinek!Varom a folytatast Uram!;)

 30. Kálnay Zsuzsanna

  Kedves Csaba !

  Nagyon inspiráló és cselekvésre ösztönző a könyv.
  Megerősít abban hogy folytassam a változtatást az életemben aminek már nekikezdtem, bár időnként elakadok.
  Kicsit fordítva találtak meg engem ezek a gondolatok, először regisztráltam a Minitréningre és utána olvastam a Múzsát.
  Igyekszem mindenkit bátorítani a környezetemben.
  Köszönöm!

 31. EDIT

  Kedves Csaba !

  Tetszett a könyv. Ajánlom minden embernek, hogy olvassa el és fogadja meg a tanácsit . Értékesebb emberek lehetünk, ha képesek leszünk betartani a tanácsokat.
  Én magamnak és a lányomnak vettem meg a könyvet. Azért a férjem is rögtön beleolvasott amikor meglátta az asztalon.
  Jót nevetett és egyetértett a könyv mondanivalójával.

  Köszönöm neked a leckéket amiket küldesz, mindig elgondolkodom, hogy mennyire igaz !

  Üdvözlettel: Edit

 32. Lilla

  Kedves Csaba!

  Nagyon-nagyon inspiráló a könyv, én egy rég nem látott barátomtól kaptam. 10 éve nem beszéltünk, de tudta, hogy erre van szükségem:) Köszönöm mindkettőtöknek.

  Lilla

 33. Nyerges Anita

  Kedves Csaba!
  Számomra nagyon sokat jelentett ez a könyv. Szó szerint visszahozott az életbe és számos eddig meg nem fogalmazott homályos foltot tisztázott le előttem. Nagyon hálás vagyok. Köszönöm.

 34. Viktória

  Kedves Olvasótársak és Érdeklődők!
  Én azt gondolom, hogy nagyon érdemes elolvasni A Múzsa c. könyvet. Önismeretszerzésre, szemléletfejlesztésre kiváló. Tulajdonképpen, minden ember magára ismerhet a különböző fejezetekben. Nagyon jó, kreatív ötleteteket ad megoldáslehetőségként, amit te, MI is tudunk használni a “koppintós” módszerrel ;)!, Látókörödet nagyban kiszélesíti, és tipikusan az a könyv amit nehéz letenni.

 35. Lévai Rita

  Kedves Csaba!
  A könyvet ajándékba kaptam,mert a Barátnőm úgy érezte szükségem van rá,hogy elolvassam és hasznosítsam a leírtakat és igaza volt.Annak ellenére,hogy sok nehézséget átvészeltem már és a túlélő praktikák nem voltak ismeretlenek mégis tudott még újat tanítani a történet,leginkább a körülöttem élőkhöz való viszonyulásomban gondolkodtatott el. Én alapvetően optimista vagyok,de mostanában annyi negatív élményem volt (nem feltétlenül velem kapcsolatban,inkább általában),hogy én is kezdtem elveszíteni a derűlátásomat.Ebben segített a “Múzsa”,amit köszönök!
  Én biztosan ajánlani fogom minden ismerősömnek,hogy olvassa el és remélem boldogabb emberek vesznek majd körül,mert én is akkor vagyok igazán boldog,ha másokat is annak láthatok.
  Üdvözlettel:
  Rita

 36. Józsa Béla

  Kedves Csaba!
  Nagyszerű a könyved, igazán hasznos olvasmány.
  Nagyon tetszett a tartalma és a stílusa, mindenkinek csak ajánlani tudom.
  Újabb, hasonló témájú könyvet szívesen olvasnék Tőled!
  Köszönettel: Béla

 37. Lenkai Petra

  Nagyon jókor került a kezembe ez a könyv, mivel jelenleg épp külföldön dolgozom. Már régóta éreztem hogy nem a saját utamon járok,hogy valamit kellene változtatni az életemen,amit igazán szeretnék csinálni,dee nem kaptam meg azt a lendületet vagy hitet eddig amit ez a könyv most adott nekem. Boldog vagyok, hogy elolvashattam.
  Sok sikert kívánok mindenkinek a megvalósításhoz.

 38. Esküdtné Ibolya

  Kedves Csaba!
  Nagyon gratulálok remekül sikerűlt a Múzsa.Magával ragadó és egyben nagyon hasznos olvasmány.Nagyon örülök, hogy olvashattam és mindenkinek csak ajánlani tudom, mert ezek a gondolatok sajnos nagyon kimaradtak az életünkből.
  Sok sikert a további munkádhoz !
  üdv.:Ibolya

 39. Nóra

  Nagyon jó pillanatban talált el a könyv! Még friss az élmény, és külső konkrétumokban még nem mutatkozik a hatása, de belül teljes mértékben átmozgatott! Nagyon ösztönző olvasmány, cselekvésre, megfontoltságra, szervezettségre, önmagam és az életem jobbá tételére sarkall, praktikus tanácsokkal gazdagít. Még kavarog bennem a sok információ, és a minitréninget is csak most kezdtem el, de már érzem, hogy több az energiám, pozitívabb vagyok. Annyira, hogy számomra fontos lesz egy rendszert kialakítani, és egy jó tervet készíteni ahhoz, hogy hogyan is haladjak a változtatásokkal – nehogy a nagy lelkesedésben egyszerre akarjak mindent csinálni…
  Sokszor eszembe jut: “vajon mit mondana erre a paradicsomleves fiú?” Azt biztosan, hogy “többre vagy képes, és meg tudod csinálni!”
  Köszönöm Csaba!

 40. Páhi Katalin

  Hálásan köszönöm Csaba, nagyszerű a könyv és a mini tréning is remek volt! Szívből ajánlom Mindenkinek.

 41. Ilona

  Kedves Csaba! Őszintén bevallom, az első 8-10 oldal kissé erőltetettnek tűnt számomra, aztán egyre gördülékenyebbé és egyre érdekesebbé vált a történet, végül egyre nagyobb élvezettel olvastam. Sok megerősítést kaptam olvasás közben és új ötletekkel, megoldási lehetőségekkel gazdagodtam, és igen, a szemléletem változásához is új perspektívákat nyitott. Összességében örülök, hogy úgy döntöttem, megveszem és elolvasom a könyved. Hasznos volt, megerősített, elgondolkodtatott, új ötleteket és lendületet adott terveim megvalósításához. Nemcsak a mit tegyek, hanem a hogyan fogjak neki kérdést is megválaszolta. Gyakorlatias, hasznos olvasmány.

 42. Gábor

  Tisztelt Csaba!

  Én még ilyen témájú könyvet nem olvastam, amúgy sem vagyok az a “könyvmoly” de minden túlzás nélkül mondom, hogy azóta más szemszögből nézem a dolgokat…
  Jó pár dologban, gondolkodásban, magamra ismertem, én is ilyen vagyok/voltam, mint a pultos lány, csak az ember ezt nem veszi észre magán a mindennapokban.
  Ehhez a felismeréshez kellett Ön és a könyve, pár napja, hogy a végére értem.
  Az iromány nagy hatással van rám, az én “Bibliám” mostantól a “Múzsa”.
  Tényleg működőképes a gondolkodásmód váltás!
  A barátaimnak is ajánlottam, el kell, hogy olvassák….
  Köszönöm!

 43. Skornyák Anita

  Kedves Csaba!

  Fantasztikus gondolatébresztő a könyv, 1 hete olvastam, de már most sok dologra próbálok odafigyelni azokból, amikre felhívtad a figyelmet! Még a nagymamám (80 éves) is elkezdte, és megjegyezte, hogy ha ezt előbb tudja, akkor most nagyon más lenne minden :)
  Nagyon sok fejlődés vár még rám, de igyekszem kipucolni, amit ki kell A hűtőn természetesen már kint van a lista! :)

  Üdv,
  S. Anita

 44. Névtelen

  Kedves Csaba! Igen hasznos gondolatokat kaptam a “Múzsától”. Családom fiatalabb tagjainak elolvasásra és feldolgozásra ajánlottam és nagy érdelödéssel tették ezt hasonló pozitív véleménnyel.a magam részéröl köszönöm:
  dr.Balás Géza (65 éves)

 45. SZENCZI JOZSEF

  Kedves Csaba!
  Olvastam a könyvedet “Múzsa” igen realista az életből merítve minden gondolata mondatta. Már sikerült megérnem néhány évet( 75) mégis sok új ismeretekre tettem szert. Bár előbb olvastam volna bízonyára az ismeretek, megoldások megléte nagyon sokat segített volna a problémáim optimista megoldásában a mai kissé számomra szokatlan helyzetekben. A könyvedet többször elolvastam néhány fejezetet ismételten találtam válaszokat a problémáim megoldására.
  Gratulálok néked a műhöz s talán javasolnám a fiatalok számára a középiskola során olvasásra, elemzésre.
  Úgy gondolom a műved folytatására illetve megjelenésére nem sokat kell várnom a “Múzsa II.”
  Nagy örömmel fogadnám az eddig megjelent munkáid cím jegyzékét s elérhetőségét elküldenéd.
  Szívélyes üdvözlettel
  József

 46. Jankovicsné P. Éva

  Kedves Csaba !
  Köszönöm a lehetőséget , hogy elolvashattam ezt a különleges könyvet .
  Amikor elolvastam azt éreztem hogy világgá kellene kürtölni .
  Végig úgy éreztem hogy én is ott vagyok a kávézóban .
  Egy álomvilágban éltünk eddig , nem vettük komolyan a lehetőségeinket .
  Már korán meg kellene tanítani a gyermekeinkkel hogy ne mondjanak le az álmaikról . Hiába buzdítjuk és biztatjuk őket , de az nem elég . Ezt a gondolkodási módot is kellene tudni mindenkinek . Hogyan építsük fel az álmainkat .
  Egyszerűen , és nagyszerűen megfogalmazott . Lépésről lépésre halad előre nagyszerű tanácsokkal .
  Ugyanúgy kezdek ráérezni a lehetőségeimre , mint a könyvben Éva .
  Ne ragadjunk le a jó problémáknál .
  Erős késztetést érzek arra hogy még jobbá tegyem az életem . Ne csak jó legyen , hanem a legjobb !
  Való igaz hogy csak annak lehet segítséget adni aki kéri és elfogadja .
  Nagyon sok erőt , ötletet , reményt , és lendületet adott ahhoz ” kijussak a partra ” . Valóban mást tanítottak nekünk az életről .
  Hálás vagyok a segítségért , ötletekért , és hogy létezik ez a könyv.
  Mindenkinek tiszta szívvel tudom ajánlani .
  Erőt , egészséget kívánok a további munkához !
  Köszönettel : Éva

 47. Timi

  Kedves Csaba!
  A Múzsát nagyon rövid idő alatt sikerült kiolvasnom. Ettem az oldalakat.
  Mikor végeztem a könyvvel pár napja, azt gondoltam, hogy rengeteg dolog van a téglás hátizsákban. Aztán apa most bekerült kórházba. Tulajdonképpen nincs is abban a hátizsákban semmi. Apa pedig jól lesz. Tudom:)
  Viszont azóta is buzog bennem a tettvágy. Akarom, hogy jobb legyen, hogy jobb legyek. És tudom, hogy jobb lesz, jobb leszek. Teszek róla. Köszönöm!

 48. Vályi Anikó

  Kedves Csaba!

  Egyszerűen nem tudom, mit kellene leghamarabb elmondanom, de tudom, hogy valamit igen, mert az alatta a pár óra alatt, míg a könyvet elolvastam folyamatosan kérdések és válaszok kavarogtak a fejemben az életemmel, az eseményekkel, a helyzettel kapcsolatban.
  Talán az első gondolat, ami eszembe jutott, hogy már az első osztályban tantárgyként kellene szerepelnie ennek a gondolkodásmódnak, hogy a felnövő generáció nagyobb eséllyel indulhasson a boldog, teljes élet irányába.
  Olvastam már “pár” könyvet és tudom, mi működteti az eseményeket, de a Múzsa olvasása közben éreztem legnagyobb késztetést arra, hogy elinduljak és helyreállítsam az önbecsülésemet, az önbizalmamat, az életemet.
  Legszívesebben ott ültem volna abban a kávézóban és személyesen hallgattam volna végig minden mondatot.
  Tudom, azzal, hogy elolvastam a könyvet, még nem tettem semmit, és biztos vagyok benne, hogy még sok-sok alkalommal elő fogom venni és abban is biztos vagyok, hogy sok embernek fogok beszélni róla, mert mindenki megérdemel egy esélyt, hogy boldog legyen.

  Szívből kívánom, hogy amit elkezdtél és teszel, örömmel töltsön el Téged és találjon meg mindenkit, akinek szüksége van a segítségedre.
  Hálásan köszönöm :-)

 49. Nagy Katalin

  Kedves Csaba!
  Fogadja köszönetemet és tiszteletemet a könyv megírásáért!! Sokat tanultam már egyensúly törvényekről és ok okozati dolgokró. A könyv nagyon sok plusz gondolatotot és ötlet adott a számomra. A sorok megajándékoztak azzal a lehetőséggel, hogy azoknak a barátaimnak és ismerőseimnek javasoljam, ajándékba adjam a könyvet, akik az általam tanult energia törvényeket nem fogadják el vagy még kétkednek a működésében. Nem mindenki figyel fel a pédamutató életre vagy nem hisz benne, hogy neki is így működik. Szerintem nagyon sok pályakezdő fiatalnak ad lendületet és bátrabb hozzáállást a nagybetűs életre. Régóta gondolkodtam, hogy családom fiataljainak hogyan adjak tanácsot, reményt arra, hogy lássák minden rajtuk és szándékaikon múlik.

  Még egyszer köszönöm az élményt!

 50. Sági Csilla

  Kellemes kikapcsolódást nyújtott a könyv olvasása és megnyugtató annak tudatában lenni, hogy van olyan ember, mint Ön, kedves Csaba, aki a nagyszerű szellemi képességeit ilyen könnyed stílusban át tudja adni az arra érdemes olvasóknak. Köszönöm.

Vélemény


A hozzászólások szabályai

Ezen a weboldalon más szabályok érvényesek, mint az interneten általában, kérjük tartsd be őket:
1. Használd a valódi neved
2. Ne sérts meg másokat
3. Ne SPAMelj
4. Légy optimista

Az élet nem habostorta, ezt mindannyian tudjuk. Ennek a weboldalnak és a könyvnek is az a célja, hogy ezt ellensúlyozza, megmutassa azt, amiből kevés van, de mégis létezik: a reményt, a derűt, az örömet.